Популярни снимки за

Всички снимки

Заяждат ли се с нас или ни критикуват?

Здравейте! Обръщам се към авторите и посетителите в сайта с молба за мнение по повдигнатата тема. Забелязвам, че често в каментари под снимките се нарушава добрия тон и критиката е по-скоро заяждане под формата на "критика". Обичайните заподозряни са Gafa nsirakov... , пускам нещо като пример:
http://www.4coolpics.com/show.php?aut=2781&id=45283
http://www.4coolpics.com/show.php?id=45365
Възможните мерки, които мога да взема са:
- банн на провинилите се
- авторите да могат да пускат снимки със забрана за коментари
- авторите да забраняват коментари на определени юзери

Очаквам Вашето мнение!

Редактирано от администратор , 29.03.2006 23:09:15

Моето мнение е ,че е добре авторите да могат да забраняват коментарите на определени от тях юзери, а когато системно се прекалява с обидите и заяжданиците - банн. Едвали сайта печели нещо от подобна простотия.
Точно 5 пъти прочетох коментарите под снимката и си викам божеее , може нещо да съм се изтървал и да съм обиждал автора , освен думата "МЪРЗЕЛ" и да "НЕ СЕ ОПРАВДАВА"
А ти кзах пускаш опция , приемат се само позитивни коментари !!!!
:)))))))) некой йе станал с дупето наоре :)))))
уфф що пишеш винаги точно преди мен???
Здрасти,

Тъй като в случая става дума за моя снимка, мисля да взема отношение. Мнението ми може би малко ще бъде изненадващо. Благодаря ти, че си се намесил в "разговора" от снощи. Не съм го възприел лошо, макар че наистина го имаше и моментът на заяждане, но мисля, че не беше злобно. Май колегите си нямаха работа през нощта и не им се спеше.
Категорично съм противник на забрани и банвания - изключително много съм привърженик на свободата на приказката и на съвестта - който каквото си пише, си е за негова сметка, и Господ да го съди и собствената му съвест:)
Аз мисля, че смисълът на този сайт е да ни е хубаво заедно, идвал съм на сбирки и пленери и ми харесва по принцип атмосферата, така че нека си живеем живота, а написаното си е визитна картичка на този, който пише, така че да мисли пишещият.

Редактирано от автора , 28.03.2006 11:45:30

elrisha, ама новите юзери не познават кои са зевзеците и върху тях ще се стовари всичко, а те са и удобни за заяждане щото са по-неуверени и плахи.
Админ, труден въпрос задаваш, щото пък като няма коментари, как да разберат къде грешат при снимането. Ама може би най-добре, който иска, да има опцията да забранява коментарите под снимка и толкоз. Пък бана си бан, за прекалилите, с криво разбран хумор (сарказъм)
ivoto - радвам се, че мислиш така, но какво става с НОВИТЕ юзери?
продавам лек за бааан, продавам лек за бааан
10 лева килоотооо
айде нарооодее, пресен, топъл, рупкаф
така за мен критиката е хубаво нещо когато е обоснована и градивна .И Gafa и Nsirakov са от хората които разбират и ние можем да научим доста от тях,аз лично съм научил много за което им блгодаря.
но от друга страна груба и необоснована критика може да отблъсне хората които сега започват да се влюбват във Фотографията .призовавам нека бъдем внимателни не е достатаъчно да се каже не става а да се пише какво точно не ти харесва в снимката и всичко това нека да бъде поднесено с любезен тон.
Също като Иво съм против банване и забрани .просто нека да бъдем внимателни особенно към новите хора в саита

Редактирано от автора , 28.03.2006 11:50:50

Предлагам компромисно решение = Мирен протест с крави и други млекопитаещи
Възможните мерки, които мога да взема са:
- банн на провинилите се
- авторите да могат да пускат снимки със забрана за коментари
- авторите да забраняват коментари на определени юзери

Очаквам Вашето мнение!

Моето най-сериозно мнение - безмислено е
Ако искам да напиша нещо, аз ще го напиша дори и да съм баннат и да са ми забранили да коментирам дадена снимка /тва с общата забрана на коментарите ич нема го коментирам :)/
тъй че от тез мерки файда никва
начи аз съм писал глупости - кво следва
ми ти ги триеш.. и тва е
начи евентуално решение е единствено премехването /изтриването/ на тези коментари... /поне ся за това се сещам/
не съм фен всеки да има право да търка коментарите под снимките си /щот половината ще ми фръкнат /
по скоро модериране трябва
назначи двама биячо-търкачи ако коментарите са такъв проблем
ма на нем така както си е сега ми аресва
Според мен критиката помага на новите и неопитни усер-и (user) като мен да избягват определени грешки или да не ги повтарят. Мен ме нарекоха "недоклатено копеле" - много лява и мека постъпка, по форумите всеки може да пише, ама се съмнявам, че при вербален контакт на живо ще може да ме нарече така въпросния усер. Пък аз не се отказах да снимам и да качвам снимки. Веднъж даже заради изразено мнение взех един вид бан, админа си е админ дори и в почивните дни. Нямаше цинизми в коментара, заради който бях наказан. Ама какво ми дреме, едно наказание... то както се казва не е само тая кръчма
Така че аз си мисля, че това не е сайт, посещаван от пубери, които могат да се разсърдят от една думичка...
или бъркам, щото май има някаква масова психоза относно вотове, коментари под и т.н...
Знаете моето мнение по въпроса.
Не ми е приятно да попадам под заядливи коментари. Това беше и причината да намаля присъствието си в сайта напоследък.
Критиката винаги е полезна, но грубото заяждане е обидно. И на никому не е нужно. Всеки има своите лоши дни, но това не е причина да си изкарваме лошото настроение на хора, които не познаваме. Неуважително е и прави лошо впечатление, а тук влизат много хора, хора всякакви и от всякъде.

По повод предложенията на админа. Може би било добре ако има опция автора да трие коментарите, които по една или друга причина намира за обидни.
Бановете са твърде крайна мярка.
Аз също смятам, че това с банването е безмислено.
Просто трябва да бъдем по-толерантни един към друг. Не всеки се е родил научен и не всеки може да бъде върха на сладоледа.
Всеки има глава на раменете си, възрастни (и не толкова хора сме) и би трябвало да разбираме, че не тук е мястото да си избиваме комплексите.
Нагледен пример за това и другата развихрила се нощна дискусия, http://4coolpics.com/show.php?id=45091 която за моя огромна радост завърши много разумно
За което благодаря на всички участници в нея
А дали не може автора да изтрива тези коментари, които го дразнят или обиждат
А тя Маманадвама го е предложила Подкрепям

Редактирано от автора , 28.03.2006 12:15:23

не
не
не
не
не
не
не
не
не
не
Кат не ви харесва да ви критикуват снимките , ми да си стоят в семеиния албум , там където им е мястото
само занимавате админа с простотиии , че някои е по остър спрямо вашето виждане
Аз съм за триене на нецензурни коментари и директни обиди , които не са свързани със фотографията на дадения автор
Естествено кака Деси ще е много щастлива ако не могат да и критикуват снимките и мен ме критикуват и аз съм човек и аз греша и не съм на много високо ниво във фотографията ,и аз се уча от грешките си
И като критикувам някого да се радва че съм се прял там
Гафе,на достатъчно високо ниво си,та да се учим(уча) от теб! и дали съм се научил си е мой Проблем,но над много неща съм умувал
Никой не е занимавал админа, мисля, че се е самосезирал. Все пак не може да му е все едно какво му става в двора.
И на мен не ми харесва гогато чета грубости под нечия снимка. Не става въпрос просто за личните снимки ,а за облика на сайта като цяло. Има голяма разлика между добронамерена критика и злонамерена ирония. За жалост тук говорим за примери от втория вид и лично аз мисля, че това е явление, което с триене на коментари или банване не се оправя. Всичко зависи от културата на човека - както казваше един познат "може и да псуваш, но поне го прави красиво". Жалко е когато четейки коментари оставаме с впечатлението, че се намираме в общество на простаци. Това обижда и директно засегнатите, а и всички останали. Преди време в друг сайт, с друга тематика, но със аналогичен проблем дадоха съвет . "ИЗОЛИРАЙТЕ ВРЕДИТЕЛИТЕ И НЕ ИМ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ" , така те сами ще престанат и ще се оттеглят, защото правят цялата тази грозотия само за да привличат внимание и да се чувстват важни.
Така, че и моето мнение е такова - нека има възможност автор който иска да може да спре коментарите на даден юзер( или на всички), нека при големи злоупотреби админа да взема крупни мерки( по своя преценка заради цялостния облик на сайта), а онова което можем да направим ние като редови потребители е да се дистанцираме от подобни прояви и от хората които ги генерират и така поне мъничко ще спомогнем сайта да има облика, който ни харесва
Давам едно конструктивно решение
АЛАРМЕН БУТОНкото директо да сигнализира до админа или ако си тури някои светсни модератори , та да могат да реагират , да се трие ли или да не се трие дадено мнение
зема да натисна паник бутона да доде пак сота... и кво че ги лъжа тоз път не знам...
100% съгласна с elrisha и loveforever. Приемам и предложението на Gafa за допълнителната опция "приемат се само позитивни коментари" .
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола