За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
тридневен пленер в хижа Конгуро в планината Беласица над гр. Петрич
Датата е сменена за 30,31май и 1юни
давайте заявки за брой легла в стая тъй като има възможност да се конфигурират от двойки в тройки от тройки в четворки и т н
пристигане и настаняване 30 май петък ,
програма 31 май събота ,
1 юни неделя отпътуване
организатор - аз ,Венцислав Гълъбов със съдействието на петричките ми колеги.
записване тук в темата или на емейл: amadeuz@abv.bg
за въпроси : 0885426526
места 32
разпределение по стаите - засега не мога да го кажа със точност ,затова и бавих темата ,прави се ремонт в момента и до седмица ще е ясно как са местата по стаи .
условия - като на хижа изградена от гранична застава ,някои от стаите са с обща тоалетна и баня ,ресторант няма - по скоро е столова в която сервирането е на автопилот ,рум сървиз няма ,фитнес салона е заменен с полоса за физическо възпитание на войници до самата хижа
цени - 10 лв на легло ,храната е евтина , каквато си я поръчаме но да не е трудна за приготвяне - най вероятно скара , ако се съберем повечко мераклии на агнешкото хижаря обеща да пекне едно агне доставено от моите петрички колеги по моя поръчка.
Датата е сменена за 30,31май и 1юни
давайте заявки за брой легла в стая тъй като има възможност да се конфигурират от двойки в тройки от тройки в четворки и т н
пристигане и настаняване 30 май петък ,
програма 31 май събота ,
1 юни неделя отпътуване
организатор - аз ,Венцислав Гълъбов със съдействието на петричките ми колеги.
записване тук в темата или на емейл: amadeuz@abv.bg
за въпроси : 0885426526
места 32
разпределение по стаите - засега не мога да го кажа със точност ,затова и бавих темата ,прави се ремонт в момента и до седмица ще е ясно как са местата по стаи .
условия - като на хижа изградена от гранична застава ,някои от стаите са с обща тоалетна и баня ,ресторант няма - по скоро е столова в която сервирането е на автопилот ,рум сървиз няма ,фитнес салона е заменен с полоса за физическо възпитание на войници до самата хижа

цени - 10 лв на легло ,храната е евтина , каквато си я поръчаме но да не е трудна за приготвяне - най вероятно скара , ако се съберем повечко мераклии на агнешкото хижаря обеща да пекне едно агне доставено от моите петрички колеги по моя поръчка.
Редактирано от администратор , 01.06.2008 06:47:24
хижата :

пътя до хижата растоянието от Петрич е 30 - 40 мин с кола:

първия ден - петък 16 май пристигане и настаняване ,фото разходка ,бране на високпланински билки и вечеря .
втори ден 17 май, организирано изкачване на връх Конгуро и връх Калабак ,най-добре да е се комбинираме и да се качим с джипове или по проходими автомобили ,не че не става и с леки :

засега съм осигурил две джипки Газ69 ,не че не може и пеша ама не всички от нас са калени туристи ,по пътя може да спираме има прекрасни места за снимане:

изкачването на самия връх Конгуро лесно от пътя под него ,ако времето е ясно гледката е зашеметяваща вижда се долината откъм гръцка страна :

Беласица е много стръмна планина и чувството когато си на неин връх е все едно ,че си в самолет,за неизпиталите планинарска тръпка ще им държи влага до вечерта ,когато с една две водки ще намалят адреналина натрупан през деня ,ако сме с коли няма да сме зависими и от внезапна промяна на времето и придвижването.За изкачването на връх Калабак - ако има време и желание .
-вечерта на втория ден - другарска вечеря
- на третия ден сутринта неделя - тръгване и посещение на църквата на баба Ванга и фермата за щрауси до нея ,както и винарската изба до фермата ...
това е ,нямам опит с организация на семинари но се надявам да помагате със съвети и идеи , ще се опитам да приобщя към идеята моите партньори във фотоизлетите -
kaff /Костадин Филчев /,Дуни/Кхалдун Уанли/ и morven/Магдалена Уанли/ и петричанина nemchev

пътя до хижата растоянието от Петрич е 30 - 40 мин с кола:
първия ден - петък 16 май пристигане и настаняване ,фото разходка ,бране на високпланински билки и вечеря .
втори ден 17 май, организирано изкачване на връх Конгуро и връх Калабак ,най-добре да е се комбинираме и да се качим с джипове или по проходими автомобили ,не че не става и с леки :
засега съм осигурил две джипки Газ69 ,не че не може и пеша ама не всички от нас са калени туристи ,по пътя може да спираме има прекрасни места за снимане:

изкачването на самия връх Конгуро лесно от пътя под него ,ако времето е ясно гледката е зашеметяваща вижда се долината откъм гръцка страна :

Беласица е много стръмна планина и чувството когато си на неин връх е все едно ,че си в самолет,за неизпиталите планинарска тръпка ще им държи влага до вечерта ,когато с една две водки ще намалят адреналина натрупан през деня ,ако сме с коли няма да сме зависими и от внезапна промяна на времето и придвижването.За изкачването на връх Калабак - ако има време и желание .
-вечерта на втория ден - другарска вечеря
- на третия ден сутринта неделя - тръгване и посещение на църквата на баба Ванга и фермата за щрауси до нея ,както и винарската изба до фермата ...
това е ,нямам опит с организация на семинари но се надявам да помагате със съвети и идеи , ще се опитам да приобщя към идеята моите партньори във фотоизлетите -
kaff /Костадин Филчев /,Дуни/Кхалдун Уанли/ и morven/Магдалена Уанли/ и петричанина nemchev

ako si взема изпита ще дойдем

Страхотия ама що чак тогава ??

ще орете с джипки таз хубава планина?

Браво за предложението, обмислям го сериозно и скоро ще реагирам адекватно :)

vladimir666, ти само пеша ли ходиш?
DareDevil, в планината ходя само пеша! Защо?
vladimir666, от подножието?! Хайде да не се правим на по католици от папата, а? И да пишем в темата по същество.
DareDevil, в планината ходя само пеша! Защо?
Иначе по темата: Беласица ми е много непознат район и с кеф бих се присъединил , но още е рано да потвърдя.
firefighter

Иначе по темата: Беласица ми е много непознат район и с кеф бих се присъединил , но още е рано да потвърдя.
firefighter

DareDevil, аз от първия пост разбрах за пърпорене с джипки по билото на планината извън асфалтовите пътища. Навлизане в непоругани кътчета от човека, а не по асфалтов път до хижата.
На католик не се правя защото ненавиждам католицизма и защото ходя пеша от мегдана на населеното място до върха в 98% от походите.
пс: може и без "а"
На католик не се правя защото ненавиждам католицизма и защото ходя пеша от мегдана на населеното място до върха в 98% от походите.
пс: може и без "а"

Редактирано от автора , 06.04.2008 19:17:03
по темата по - горе , за придвижването - все пак малко са фотографите печени планинари - не ми си иска ако времето рязко се влоши и сме пешаци да се спускаме на тагадък като диви прасета по надолнище при условие ,че има нормален път прокаран почти да върха ...иначе може за мераклиите пешаци да дадем старт 2 часа преди мобилната група за да сме на върха едновременно

ако нема въшки нема а дойдем

vladimir666 ненавиждам католицизма ???
умник ,може ли да кажеш точно какво ненавиждаш в него
умник ,може ли да кажеш точно какво ненавиждаш в него
firefighter, милото ни правителство не обяви ли 17 май за работен ден? Обмисляме и ние и най вероятно ще се присъеденим.
Шест почивни дни се събират за празниците 1 и 6 май. На първото си заседание през новата 2008 година кабинетът размести почивните дни през май. Министрите решиха 2 май (петък) и 5 май (понеделник) да бъдат почивни дни. Те ще се отработват две поредни съботи – на 10 и 17 май.
Дали да не помислим за промяна на датите
Дали да не помислим за промяна на датите

ако искате целокупното семейство сиракови да дойде на този пленер го направете през "Юни" или поне в края на МАЙ :)
Идеята е страхотна,засега само обмислям.Маршрутът подходящ ли е за 10годишно дете,защото и ние сме от тези,които ходят пеш в планината!

Идеята е хубава ,но датите са кофти имайте на предвид че 17 е работен ден и все пак не забравяйте че почват и баловете !
30 май - 1 юни? Но тогава кога ще е юнският пленер?
Юнският пленер ще бъде на 14-16 юни, тези дни ще го обявим с цени, програма и т.н.

Датите са уговорени с хотела през януари.
Редактирано от автора , 07.04.2008 11:08:18
тъй като собственика на хижата е горе и е извън обхват до ден два ще имам резултат за промяна на датата за 30 и 31 май и 1 юни - мисля че няма да е проблем , както и разпределението по стаи ;-)
kia удобно е за деца ако се организираме с джипове или коли ,аз затова и дадох тази идея за да гарантирам безопасността на съфорумци ,пл.Беласица е като ест.бариера разделяща две зони с относително различни климатични условия , промените са бързи и непредсказуеми , ако част от нас са пешаци под върха има две убежища тип орлово гнездо /ще минем покрай тях/ но не ми се иска да ги ползваме
kia удобно е за деца ако се организираме с джипове или коли ,аз затова и дадох тази идея за да гарантирам безопасността на съфорумци ,пл.Беласица е като ест.бариера разделяща две зони с относително различни климатични условия , промените са бързи и непредсказуеми , ако част от нас са пешаци под върха има две убежища тип орлово гнездо /ще минем покрай тях/ но не ми се иска да ги ползваме

За да коментирате, моля, влезте в профила си!