Популярни снимки за

Всички снимки

За червените квадрати. ..

Докторче, темата не е за лични нападки. Нивото ти го правиш махленско.Обсъждаме статусите в сайта, а не душевните терзания на някого.
Фета, разсмя ме от сърце.
Ако можем да разберем само, че не става дума за завист, а за насърчаване на посредственото....

Като вляза в някой фото-сайт, отивам и гледам най-рейтинговите кадри и автори. По това разбирам нивото на сайта и дали искам да качвам там - дали това ще ме стимулира да се развивам, дали ще има от кого да се уча, дали получената оценка за кадрите ми ще ми подскаже къде успявам и къде греша.

Познайте какво мнение са ми изказвали по-можещи хора за този сайт след като са виждали снимките на първа и са цъквали да видят най-доброто/добрите... "Твърде посредствено!" (а истината е, че има много добри кадри, ама те са някъде вдъното)
Толкоз от мен!!

Редактирано от автора , 20.01.2009 11:18:33

feta: Харесва ми този виц
Винаги е имало вълнения на тема квадрати и триъгълници, но последните дни явно има пълнолуние. Никой предполагам не е мазохист, щом въпреки недоволството си е още в този сайт години наред, значи има лична нужда от него.
В човешката природа е да е щастлив, когато са го оценили или похвалили, още по-щастлив ако чувства че е заслужено. НО, критерия за заслугите е субективен. Тук има хора добри професионалисти в своята професия, с авторитет и достойнство. Фотографията е хоби, т.е. отделят от времето си за да се учат. Когато някой професионален фотограф отдели от времето си за да стане добър в друга трудна професия, тогава да се държи пренебрежително. Но аз професионален фотограф в тази "дилема" не видях.
Помятанията и сплетниченето ги има навсякъде, даже психолозите казват, че малко клюки са полезни. Разковничето е в думата "малко". Непристойно е да се правят подмятания и намеци с дни. Ако си недоволен от нещо, смяташ че не е справедливо, напиши спокойно, с точни думи, възпитано своята позиция. А не да подмяташ и да разчиташ на това че и други ще се включат по същия начин. Технологията и психологията на развихрилия се "дебат" под снимката с полицаите и на тази тема тук мисля че са сходни. Лошото е че не са конструктивни, а доста хора ще бъдат обидени.
Който иска снима, качва, който иска го гледа, оценява, пише коментари ...ИСКА... тук не сме насила.
doctoraaa, за съжаление си научил само как да се възползваш от приятелското гласуване в сайта.
Ама вие сериозно ли се чувствате по-големи професионалисти и заспивате усмихнати и щастливи, защото си имате червени квадратчета?
Темата не е лоша, но твърде малко умерени и смислени мнения видях, и твърде много избиване на комплекси...
Изключително подкрепям мама, доктора и цвети и също смятам, че никой не е тук насила, че това наистина е сайт за забавления (не за дрязги) и че някой ако иска, може да научи много. Не мисля, че сайта има претенции да бъде "професионален", а да спечели по-широка публика и да посее зрънцата на желанието да снимаш в повече хора... Дерзайте, пускайте снимки, забавлявайте се - стига вече с тези дрязги - едни и същи...
DareDevil:как издържа досега?Малеее,в каквозмийско гнездо попаднах!
И всичко заради женска злоба,че съм обърнал евентуално на някоя от вас внимание!Абе....нямам думи!
DareDevil

seymour- "а да спечели по-широка публика". Да, така е, но на мен ми е странен вкуса и представите за фотография на "широката публика"
Мисля, че в тази толкова задълбочена дискусия се пропуска факта, че в същност сайта е виновен за всичко: за световната криза, за яденето, което пак изгорих, за лошото време, за ....
Сенна, така е - защото вкусовете са точно толкова, колкото са и хората. В което няма нищо лошо, разбира се. Аз ненавиждам чалгата, но тя съществува - въпрос на вкус...
Имам едно конструктивно предложение - нека всеки, който представи на админа професионална диплома за фотограф да получава веднага по червен квадрат!
Хайде стига да се дърляме!Пуснахме малко адреналина...добре,но май минахме границата.(гледам коментарите в сайта)Извинявам се ако съм обидил някой и обещавам да не влизам във форума повече!
И успех на всички!Да ставаме по-добри и в отношенията си с другите и във снимането!
Фета, на мен вица ти ми прозвуча като оправдание,няма да питам за какво....?
Темата нещо пак се оака с безмислени коментари.
"tzvety
Когато някой професионален фотограф отдели от времето си за да стане добър в друга трудна професия, тогава да се държи пренебрежително. Но аз професионален фотограф в тази "дилема" не видях. "

Вай-вай.
Напразно работя без прекъсване като професионален фотограф второ столетие вече от соц.време още без ден прекъсване, и с тапии от тука и странство

Не, че съм групар някакъв...но ТУК виждам и мой съученици от фотошколото, сега репортери по вестници - например - 24 часа - без ден прекъсване също..Е, те не са в червените квадратчета, ма мисля че не им дреме щото
В базара съм ги виждал, щото галериите много не следя.

Все пак да окоригирам малко Цвети

Редактирано от автора , 20.01.2009 12:48:19

Сайта е целеви - за забавления, прохождащи таланти и т.н.
Като влизам в профилите на доста от "най-първите" виждам найстина някакво израстване от първите им пускани тук снимки, при други - не. Виждам които си е бил добър като човек и позитивен си е останал такъв....и обратното. Не всеки натрупал тук рейтингов капитал го е направил целево. Да не забравяме, че любителя винаги ще оцени и симпатизира точно творчеството и търсенето на себеподобният - защото му е близко. Екзотики, цветя, пейзажчета...нормално е да рулират ТУК - това е по целта на сайта. Кой може да има против това?
Не знам лично някой професионален фотограф тук да е пускал снимки от които си изкарва хляба (ако въобще му е разрешено де - от работодателят)
Не знам и това да има някакъв смисъл, нито ще му доведе рейтинг, нито му трябва.(горе друга форумка беше казала, че всички без изключение за това се борели). Тук нито е мястото за това, нито има условията.
Червеното квадратче, както разбрах го имат доста хора - е чиста измислица с надпис ПРО и е по-добре да се смени разбира се - но това си е право на собственика. Вероятно радва повече хора, отколкото разочарова - затова го има. Такъв е светът ни навсякъде около нас сега.
Аз не знам дали тук имам снимка, която да е огласувана от "ПРО" - може и да имам, но не са много Нито пък с някакви точки по-различни от 10-15 Това за мен е напълно обяснимо и няма никакво значение. Тук и в подобни сайтове съм, за да се забавлявам. Противно ми е само когато ми се залепи някое повервало си, например B... и ти лази по нервата от тема в тема, от снимка в снимка и от сайт на сайт и плюе по тебе и не разбира от чиба. Е те такива същества не ги разбирам защо живеят - за да пречат. Та негативното на такъв род напълно либерални сайтове е, че някои хора си правят черупки и хапят всичко що им заплашва "двора". Мен тези аспекти доста по-ме вълнуват и интересуват от снимките

Редактирано от автора , 20.01.2009 13:17:48

Достатъчно е да си направите труда да погледнете про-класацията за да се убедите в несъстоятелността на аргументите които излагате против въпросното про-гласуване. Също така, не смятам че е толкова лесно да имаш 500 кадъра избрани от редактора
malko muzika ne shtete li ?? :D samo da vi kaja q ne sum fotograf,v momenta nishto ne sum no nqkoi den s mn trud shte stana neshto :D:D sorry za spama maa otdavna ne sum pisal v forumi :) a za temata
NE MI DREME opravqite se kakto mojete...,samo zdrave vi jelaq

Редактирано от автора , 20.01.2009 14:00:19

Най ще върви Моцарт - за успокояване на страстите, че май тези червени квадратчета действат на някои като на бикове
Моцарт е твърде елементарен
seymor: ili nqkoi mazna 4alga ;)
mocart ai hodi mi go izsviri kato e mnou elementaren ;)
maistore samo tva ostavashe :D:D
6to be gisha :) 4algata 6te podhojda na temata
То на латино сериал взе да ми блъска вече.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола