Популярни снимки за

Всички снимки

Недооценени снимки.

Според мен, за да не е поредното "демократично въведение", което ще се "обоза" (пример ПРО класацията), е добре да се заложи на "експертността".

Например: прави се "4coolpics препоръчва" галерия и в нея няколко автора могат да добавят кадри, ама твърде, твърде пестеливо (едва ли има повече от 4-5 кадъра за седмица). Разглеждат си неангажиращо, попадат на нещо "ех, ама наистина добро" и цъкат бутонче (както работи любими сега).
Такива автори нека не са много - да речем се сещам за bass и jino сега)
Mobby:
не знаех, че при поставяне на снимка линка не излиза...

ето го:
http://4coolpics.com/photo/priliv/229857.html
Сега ми проблесна ...отдолу де
Аз предлагам да се заложи на http://bg.iq-test.eu/
защото тук определянето на експертността или ПРО, ще е доста по-трудна задача от тая, да се определят стойностните снимки.
Категорично съм против да се използват такива понятия тук ... защото те се определят от друго, дето е много ясно написано, и никой тук няма да е съгласен да го приеме защото целта на сайта е да е масов. Освен това както казах ...и ако трябва ще докажа, за определяне на стойностните снимки поне до задоволителна степен. ..проблема не е толко виждането (на направени вече снимки), а интереса (а тука вече "правят грешки" и най-видните родни експертоизкуствоведи) ! Трябва да се премахне фактора интересчииство защото колкото и някой да казват , че е смешен и го няма, има го ... и е важен, ако не за нещо друго поне само за това, дето говорим тук ! Трайно е обзел мислите и сърцата на x,y,z активисти докато гласуват. Ако дори е малък и скрит, невидим ...те го търсят....защото са прагматици, и не биха пуснали анонимно глас на анонимна снимка - каква е ползата от това.
На бързо разгледах снимките от приключил конкурс в съседна тема - влезлите и тези с по 1-2 точки аут, дето не влизат ...и бях леко ужасен ! Ето, че е важно !
По -добре е админа да помисли върху вариант да възлага времева ротационна квота за такава алтернативна оценка а резултатите да обвърже за сравнение със сериозен външен репер (има начини за това, ако има интерес, ще споделя).
Освен това трябва да има и някаква отговорност за гласуването ! Тя може да се изразява с личен коефициент. Ако се добавят бутони от типа
"пудра захар" и др. такива, не толкова само позитивни ...и се прави класация и по тях... и ако има възможност като се кликне на определен автор да се види за какво и как е гласувал, каква е активноста му и качеството на вота му ... тогава картинката ще стане много ясна, някъде и поименна. Друг е въпроса, дали искаме да я видим, макар и ясна.
Виждам че идеята ми започва да се приема, което много ме радва. Но все пак идеята е всеки да може да предложи кадър които смята за хубав. Няма смисъл да се делим отново на богове и ламери.
Полезното в случая е че ще се показват чужди кадри, и малко ще се подтисне егоизма на авторите на шедйоври. Много е трудно да кажеш за някои че е наистина добър ако наистина не го познаваш, още повече че тук няма да се показват реитингови автори. Те така или иначе са добре оценени и нямат нужда да ги показват и тука.

МоббиДик, помисли ако се изберът 5-10 или 20 човека които да предлагат едно или друго в саита какво ще се случи в профилите им. Зараи така наречените от теб натегачи ще се наложи да чакаме на опашка за да им видим снимките, все пак сървъра има някакъв лимит за обработка на заявките към даден фаил :) .

Редактирано от автора , 13.11.2009 14:44:53

http://4coolpics.com/show.php?gal=52&id=351704

Редактирано от автора , 13.11.2009 15:10:53

deadlirics в същност не те разбрах добре.
Смяташ, че хората определени да определят тази ...засега алтернативна класация, снимките им ще бъдат "нападнати" от подлизурковци да ги огласуват ...или други да ги оплюват ли ?
Ами ако е така, и ако това им влияе ...те не са за там !
Ако това радва всички - и тях и другите, т.е. но проблем ...то системата ще си е съвършена - нима ще очакваме резултати по-големи от възможностите ? Няма да е справедливо към .. фотографията.
Трябва да е ясно кой за какво се бори и какво го вълнува - точки, рейтинги, приятели, награди или съвършенстване по пътя на фотографията !

Нещата са много взаймно обвързани.
Ето, сега ти искаш тук такива снимки. Ок, мога да намеря лесно предполагам прекрасни снимки на животни или природа. За повечето тук това е станал критерият за добра фотография, и друго не си и представят. Повечето сочени като про-по-топ-най нямат в профила си дори една смислена снимка - СМИСЛЕНА ! Не казвам, че не могат да направят. Просто в галерийте трудно може да се открие, защото не се пласират....следователно не се и предлагат! И в личната ми галерия е така. Тя се различава от галерията ми на друго място например! Защо е така мислиш ?
Аз искам тук да има кът, където да може да се развива и концептуалната фотография, а не само визуалната. Има всички шансове за това, защото в родното ни ит пространство аз не знам да има свободно място, отворено за това!
Какво ще кажеш пред една снимка на елен...вълк...
уууу браво, евалата, красиво, къф ти е 70-200 ....и т.н.
А има снимки, върху които се и мисли....който открехват врати към други светове....провокират и стимулират креативност и търсене у зрителя! Не бива да бъдат подценявани. Добре е за начало да се знае поне, че съществуват.
Mobby_Dick,
deadlirics, съжалявам, че трябва да ти отговоря така, но предложената от теб снимка http://4coolpics.com­/show.php?gal=52&id=­351704 ясно и точно онагледява какво съм имала предвид. (тази снимка дори е надценена)
Еи за тва говоря и аз. Ако приемем че масата потребители на фотографска техника започне да прави добри снимки, и единственната им изява е този или друг подобен форум то трябва по някакъв начин де се обединят и насочат като сходство на мислене.
Аз лично се улових че прекарвам много повече време да съзерцавам собственните си снимки отколкото да разглеждам какво правят останалите.Доста отдавна не бях разглеждал галериите просто еи така. Ако случаино видя нещо на първа страница гласувам ако не....
та най вероятно такива като мен има бол, та за това не е лошо да се замислим и аз и ти къф ни е смисъла на престоя тук, какво искаме и какво очакваме .
А относно качеството на фотографията, амии спомням се че не беше отдавна деня когато се зарадвах на първата си снимка на фокус. Минавам през всички етапи(а това се отнася за 95% от потребителите) . Снимка да децата, на кучето , снимки в гората на плажа и в дискотеката. Е това е нормалния път. Както ми каза на скоро Блектрон преди да станеш арт художник трябва да изучиш класиката, инак оставаш вечно неразбран.

За това казвам нищо не пречи ато видим нещо останало еи така в архивите даи да го подбутнем малко, да помогнем на обикновенния потребител като мен да мисли и да твори а не да е просто един притежател на скъп ДСЛР например.
и аз мисля така...и също смятам, че е подходящо, всеки да може да поства недооценени кадри тук - естествено не своите собствени. Ако има жури неговата фунция да е примерно веднъж месечно да избира "Недооценен кадър на месеца" - от тези, които са качени тук.
За да не става километрична темата - тук за става само качване на снимки, а не обсъждането им. Качването да е с линк и изображение. Може би е хубаво да се помисли какво означава недооценен - кадри с 60тина гласа могат ли да влязат в тази категория?
Хубава идея е тази тема
Я отидете всички във ФОТОКУЛТА там ще харесат такива като вас.С недооценени снимки.Декректно Ви ги дооценяват-ИЗТРИВАТ ГИ.А ако отворите такава тема във форума им,Ви затварят страницата дори и за Вас самите.Успех
В култа съм от създаването му ... мисля беше 2003-та.
Та мерси за съвета.
На теб такава реалност ли ти харесва?
Това ли те кара да ... си мълчиш ?
Знаеш ли ... трили са ми снимки, теми и мен самият от много места !!! НЕ БОЛИ. Обаче много боли...много, когато сам се изтриеш ...като човек с достойнство
(но ще отида да видя, отдавна не съм бил там ...а от там не си спомням да ми е трита снимка или тема дори и в началото му ... сега чувам, че се прави)

Редактирано от автора , 13.11.2009 20:27:45

страхотна снимка на Каменф а преди нея с тройно и четворно повече точки в про класацията секви бози
Таз авторка има не една а много снимки за доглеждане. Хаиде хора не бъдете мързеливи :)

http://4coolpics.com/BlackG.htm

Редактирано от автора , 14.11.2009 21:26:33

Една и от мен http://4coolpics.com/snooper

Редактирано от администратор , 15.11.2009 08:48:20

alexcubata,
еи този автор има изкъртващи неща:

http://4coolpics.com/show.php?aut=22106&id=342866

И мнооого мнооого други

Редактирано от автора , 15.11.2009 11:34:35

Не разбирам много от фотография, но достатъчно, за да смятам, че тази снимка на wintermoon (и не само тази) заслужава повече внимание!

Редактирано от автора , 15.11.2009 11:32:21

wintermoon e майстор на натюрморта (и не само), от който има какво да се научи
Найстина няма смисъл от това.
На този етап лек за тая болка няма.
След като в темата за недооценени снимки се появиха и надценени. Нормална реакция беше и появата на контра тема тогава
Тази също не е оценена достатъчно

http://4coolpics.com/author_photo/16277/350118.html

Редактирано от автора , 15.11.2009 22:03:02

Ами пусни линк към кадъра тук, в този сайт, че да видим
арее админа ми затри темите за надценените и за изцедените снимки
Абе тя, да ти кажа, едната мина много на лична основа, за жалост. Иначе идеята им беше добра, и аз бях
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола