Популярни снимки за

Всички снимки

За сайта - АЗ! Искам

Добавям и крем-карамела към желанията си, та да е пълно наслаждението ми. Мерси на Ирка за подсказката по темата - е те за това са приятелите
Blackthrone: Аз също съм си задавал въпрос, защо някой би искал да качи 10 снимки в една вечер, или защо някой друг в рамките на седмица пуска 5 снимки от едно и също заснежено пътче...но опознавайки част от хората тук открих, че има много, които наистина имат нужда от това. Те живеят с фотографията си и живеят с този сайт и искрено се радват, както на своите неща, така и на другите. За мен това не е лошо, със сигурност е по-добро от това да се прекарва в мислене и писане по теми като тази. Името на сайта е "Забавление с фотография"...нека това да правим
Blackthrone много си прав

Специално в моите очи сайта беше много по-хубав преди време,преди време когато имаше доста и то доста добри автори и с кеф разглеждах снимките в галериите а сега за да видя хубавите то трябва да прелистя маса страници,сори ама си е така освен някои от вас ако са забравили
Прави впечатление колко лесно се лепят етикети от типа комплексар ,хейтър и т.н.
не че има някакво значение де
Когато нивото на качеството намалее за дълго време, това може да означава - или страстта фотография е на път да залезе или израства нова вълна таланти.
Защото който е напуснал така или иначе няма да се върне. (Знам от опит)
Днес в сайта има хора който се стремят да създават красиви неща. Те вероятно не са много, но в миналите години едва ли числото на добрите е било чак толкова голямо. Щом обитаваме тук в свободното си време, значи това е част от нашето битие, част от нас! Ето защо е разумно да помагаме на истински търсещите. За да създаваме около себе си една креативна и разумна среда. Иначе оставаме на самотен остров. Тръгнем ли да се групираме по степен на ползата, изтъкани сме от вътрешен страх и несигурност. Ето защо думата "комплексар" е удачна понякога...
за съжаление каквото е било няма да бъде

и мен ме гони понякога носталгията когато четвъртъците бяха традиция и присъстваха доста от фотографите, от които съм се учил (няма да споменвам имена да не се засегне някой)

но явно това е идеята на този сайт, какво мислим ние с теб няма никакво значение
забавлението не спира, никога...важното е кое се взима на сериозно
Зарзавата добре го е казал. Хора разни и всеки със своята си истина. В сайта един идва , за да се покаже, друг, за да се научи, трети, за да критикува, четвърти за да намери приятели и своят свят/въпреки, че не разполага с нужните умения и добра техника/.
И после, освен ,че е за забавление, мотото на сайта е и "тук прохождат талантите":).
Освен това, творчеството е нещо много индивидуално/всеки вижда света с различни очи/ и не може да бъде затворено в рамки или впрегнато в норми. Това не се нрави много на специалистите тук, които впрочем си имат своя си истина, че когато спазваш правилата, винаги се получава добра творба.
Колкото хора-толкова истини.:)
SantiAgo ->
kalinabor ->
Домашна ракийка, зелена салатка с кръшни мезета, агънце в пещ с руйно вино и готина компания наоколо - spstefanov - Идааааа
Много философски въпрос - как да направим така, че поне в ПРО класацията да има добри снимки - трудно разрешим проблем! Всичко се решава от ПРО авторите, които гласуват "по съвест".

Нека променим малко името на темата от "За сайта - АЗ! Искам" в "За сайта - АЗ! Давам"

Откакто съм в този сайт се направиха доста неща за потребителите:
1. Дигна се няколко пъти размера на кадрите и големината им в килобайти;
2. Създаде се кликата ПРО;
3. Създаде се галерия и класация ПРО;
4. Оптимизира се търсачката;
5. В заглавната страница се добавиха "въртележка от про гласове и общо гласове" и "случайна снимка";
6. В заглавната страница се добавиха още редица различни класации и директни линкове;
7. Пусна се безплатен ресайзър за намаляване на снимките до необходимия за сайта размер /който работи много добре между другото/.

И още куп неща, за които не се сещам.

И когато опре......... от тези които искат да се забавляват до тези, които искат да гледат хубави снимки някак нещата не вървят.
Всички искат някой нещо да направи за тях /или админа им е виновен или се прокарва любимата българска теза "дайте ... да дадем"/ и никой не се сеща, че може да бъде важна част от нещата. Просто е! Забавлявайте се с хубави снимки! Качвайте неща, които смятате, че си струва да споделите с останалите хвалейки се с местата които сте видели, с гледната Ви точка, с обработката и т.н. Гласувайте и коментирайте по съвест и смислено. Това е Вашият виртуален свят. Направете го сами по-добър!
Интересно четиво, в което проличава яркият контраст в манталитета на пишещите...

Но тази поредна дискусия едва ли ще е от полза. Тези, самоизолирали се на "самотен остров", както казва Сантиаго, там и ще си останат. Останалите ще продължат напред.
Липсва ни само инструкция за това какво е хубава снимка, ако може също така подредено в 1,2,3...
Всеки сам трябва да си я напише
.

Редактирано от автора , 05.04.2011 21:51:08

Според мен това вече е факт за голяма част от хората тук.
Аз пък си искам апарата, дето ми го няма вече от 3 години. И двата обектива с него, и чантата, и всичко, що беше в чантата!... Всичко останало ми се вижда, ще прощавате, ама... суета!

Аз пък искам чалга-снимки да не са "Снимки на деня", ама няма как да стане...
Arcadia :
за съжаление ако нещо не е пейзаж шанс няма...отникъде
Мххх, и колкото по-прешарпен и по-сатур..още по-добре!
Нещо против пейзажите ли имаш
Не са достатъчно "Артъ" ли?
Или ни съ снимат на отворена бленда /нещо като 1,2/?
Или пък нямат "мазно бокенце"
Хубавите пейзажи се снимат със загубата на много време, стабилно предварително проучване, много ресурси и сериозна нужда от късмет, за разлика от некои други творби. Там пък има нужда от други работи, но това е друга тема. Дъвкана, дъвкана, дъвкана.....
Пейзажа се възприема и оценява много по-директно и лесно от голяма група хора /разбирай от всички - без разлика на пол, образование, възраст или... каквото още се сетиш там/. Нормално е. Останалото е снобизъм.
Искам бензин по левче за да ходя по-често да си снимам пейзажи
.......и да се спре масовото гласуване за лоши снимки което е всеки божи ден или поне да намалее чувствително а ма за това нещо правила няма как да се напишат

Редактирано от автора , 07.04.2011 11:11:52

Мнее, хич не ме разбра
За снимането на пейзажи си го казал достатъчно изчерпателно и то си е точно така. Аз също обичам да ги снимам но имах друго предвид- тук, в този сайт се оценяват предимно (да не кажа единствено) само тази категория снимки и другите нямат шанс. В други сайтове не е така
И нищо лошо към пейзажистите
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола