Аз вземам пример от две чудесни инициативи на firefighter за черно-бялата фотография и имам друго предложение. Нека вземем снимки, които недоволните от качеството тук считат за посредствени и да ги критикуваме. Нека изберем снимка, която е посредствено заснета и друга, която е посредствено обработена и да получим примери и идеи, как е можела да стане добра или много добра дори.
За да няма обидени - аз съм доброволец. Може да изберете произволно количество мои снимки и да критикувате свободно. Сигурен съм, че ще бъде полезно за много от другите начинаещи фотографи като мен - аз лично и ще черпя

При заснемането ми се струва че гледната точка често не може да бъде оспорвана, това е субективен фактор и въпрос на вътрешна естетика. При обработките има по-голям периметър на дискусии. Но тук има и една подводна скала - необходимостта да се обсъждат най-вече работите на истински желаещите да се учат. И тези които има умението да се променят за добро. Защото иначе рискът от голяма загуба на време е реален.
Редактирано от автора , 07.04.2011 20:22:33
Реалността е такава, каквато трябва да бъде! Така или иначе здраво стоим на последното място в Европа по фотографски умения, значи не е имало чак големи майстори преди. Може би общото ниво е било малко по-високо. Зависи от критерия!
Днес в сайта има достатъчно хора с желание за израстване и вътрешна липса на егоцентричност, която се набива на очи от пръв поглед в останалите сайтове с "майстори".
Ако се запазим така и намерим начини да подклаждане желанието си за красота, не е далеч времето, когато ще се заобиколим от добра фотография! И това ще е заслуга на всички заедно. Какво по-хубаво от това...!

Редактирано от администратор , 07.04.2011 21:55:46
Редактирано от автора , 07.04.2011 21:33:11

....ние българчетата много умееме да философстваме и акъл да даваме,това по принцип,не искам никой да засегна

...а и колкото повече чета тази тема толкова повече НЕ искам,защото знам че "всяко чудо е за 3 дни"

С толкова бири те черпих вече, че ще те напия

Иначе идеята да се критикуват снимки само на тези автори, които искат, е добра! И аз , като мъниче във фотографията в сравнение с вас, давам одобрението си да ми налагате градивна критика

(П.п. не ме съдете много строго- допреди 6 месеца дори нямах фотоапарат , оттогава се уча самичка...било с някоя книжка или интернет статия , било с някоя и друга критика или друго... Иначе с години следя сайта и тихичко ви се възхищавам..

Редактирано от автора , 08.04.2011 01:16:29

Аз не харесвам нито една творба на Пикасо- прави ли го това по лош творец!!??
От една година вече съм в този сайт и съм научил много от всеки един от Вас за което съм благодарен от цялото си сърце!!
Единствено съм съгласен за филтрирането на снимките с нехудожествена стойност/снимки за семейния албум нащракани в движение/!
Квадрата /независимо от цвета/ е затворено, ограничено пространство...не позволявайте да замести сърцата Ви на творци! :)
Ако се усмихнете и подадете ръка на някой, има голяма вероятност той да се усмихне и да подаде ръка на друг....струва си да се опита!!!

По какъв начин да се определи и кой да се нагърби с определянето на" истински желаещите да се учат".
И какво е определението за " умението да се променят за добро." ?
Друг е въпросът, че на всеки тук му е позволено да изтрива коментари под снимките си, както си иска.Това може да служи като филтър за тези, които искат критика.
Нима е трудно да се разграничи "виждащият" от "слепеца". Не мисля!
п.п. - Ако наистина имаш желание да се научиш, подчини част от времето и ума си на това. И ще се получи!

Редактирано от автора , 08.04.2011 18:11:20

Всъщност има къде къде по съществени неща да се свършат а накрая като сложиме чертата ще се види че е поредната безсмислена тема защото каквото и да искаме/не искаме никой не ни бръсне,дето се казва глас в пустиня,доказано мноого пъти в тоя сайт!
Редактирано от автора , 21.04.2011 01:43:18

Лошото е, че полза няма. И все още не мога да разбера такива теми. Като човек, за когото снимането е просто начин за приятно прекарване на времето, и докато щракам, и докато после разглеждам и пооправям това онова по снимките, не схващам смисъла от толкова говорене. За съжаление обаче много добре знам, че има хора, които се вживяват много и изживяват много болезнено критика и неодобрение... да не си им насреща, като ги настъпиш. Но аз, като се сблъскам с такива (с извинение за цинизма) го прехвърлям от единия крачол в другия и си карам моята…
Обичам да обикалям планините и да снимам. Две хобита, които вървят много добре заедно. И това е. Ако всеки го прави за кеф, а не за себедоказване, нещата биха изглеждали по друг начин. Макар че точно в този случай безогледното изпразване на кратите в сайта е неизбежно...

Абе уж не можех да разбера такива теми, пък се впрегнах и се увлякох. Спирам...
Оставям ви да се упряжнавате в красноречие, аз се стягам за празниците. Смятам да се отдам на хобитата си!

Войната за гласове, пък били и те ПРО, мазненето и параноята я оставям на тези, които не са съгласни с иискането ми.

Весели и красиви празници на всички с любимите хобита!