Популярни снимки за

Всички снимки
jumbo, 40 години трябва да ги водиш през пустинята за да разберат принципите на пазарната икономика
Ами джъмбо ще се постарая да направя по хубаво сиренце от този майстор или ще си помисля дали мога да правя сиренце щом е дошъл ред човека да го подарява.Всеки един от нас знае че човек винаги трябва да се доказва в каквато и да било област.Съгласен съм че всичко си има някаква цена,но едва ли ще стигнем до консенсус по тази темa.
аз права достатъчно добро сирене да го продавам
въпроса е че някои предпочитат и вмирисано стига да е на аванта
Окей пич!Прави все така убави снимки и си ги продавай,желая ти успех!!!А ние които правим само бози(вмирисано сирене)ще ги подаряваме
Наско, тук мисля не разбра правилно Джъбмо. Дали правиш добри или лоши неща - това е твоят труд. Но, подарявайки (хубави или лоши неща), от които ти не искаш да изкарваш пари, обезценяваш труда на тези, които с фотография си изкарват хляба (и се опитват да оцеляват сред много "колеги", които сами не ценят собствения си труд). Често съм се сблъсквал с фотографи, които продават труда си за жълти стотинки - така пречат и на себе си (а после все мърморят, че от фотография в България не се живеело), и на тези, които знаят колко струва труда им (но много хора пренебрегват услугите им, защото други предлагат - макар и не толкова качествен продукт - на значително по-ниски цени). Това в България не важи само за фотографията, всъщност - това е проблем в мисленето на хората (особено по-възрастните, които смятат, че по-добре жълти стотинки, отколкото да рискуват да загубят няколко жълти стотинки, но да държат на цената на собствения си труд). Знаеш ли (само за пример) колко струва хонорар на една снимка във вестник в Бг (ако изобщо някой се навие да ти плати)? - тогава да започнем да говорим може ли от фотография да си купиш тази техника, с която и в чужбина хората изкарват пари. Джъмбо тук може да даде пример колко струват, примерно за сватби, снимки в Бг и в чужбина (за цените на техниката в чужбина и тук - знаеш сам) и после си прави изводите хобито ти може ли и на каква цена може да ти бъде професия.
Виж, Наско, да не занимавам хората с мнението си тук, но като се видим на някоя следваща сбирка, ще поговорим повече.

Редактирано от автора , 04.01.2006 16:04:23

balewsky няма смисъл
ние сме комерсиални копелета.....
Аз ще ти дам без пари ако ти хареса някоя, само първо свирни че да знам
Kum jumbo & Balevski : E momzi ne vsichki sa kato vas...njakoi snimat za udovolstvie ,a ne za kinti!
SID, това, че съчетаваме удоволсвието с изкравнането на пари - какво по-хубаво от това?! както казваше един приятел: "Намери такава работа да работиш, която ти хареса, че да не работиш" Мисля, че е добре да усетиш духа на нещата, а не да се хващаш за буквата, защото този проблем, който засягаме тук, се проявява навсякъде в България - просто това е наш, роден, български манталитет... независимо от хобито, професията, интересите, пола на човека и населеното място, където живеем.
Трябва да се плаща за снимки това е ясно! Който не иска да праща, да ходи сам да си снима!
Kum jumbo & Balevski : E momzi ne vsichki sa kato vas...njakoi snimat za udovolstvie ,a ne za kinti!....

аз пък готвя за удоволствие доста добре това значи ли да ходя да готвя за кеф в някой ресторант???
Има резон в казаното от Джъмбо и Балевски, наистина, не само по отношение на фотографията. Но в крайна сметка правата върху снимките са на автора и ако иска нека ги подарява! Друг е въпроса дали това тук е начина?!
Балевски разбира се че хубаво с това което си вадиш хляба да ти е удоволствие,но аз имах съвсем друго в предвид.Старая се да раззграничавам хоби,личен живот и работа.
Моето скромно мнение,че ако започна да изкарвам пари от фотография вече няма да ми е хоби а се превръща в анагажимент и задължение.
драги съфорумци, продавайте, никой не ви е спрял..ако има кой да купи..продавайте
kam jumbo i balewski,

s risk da stana neobi4an w tozi site, iskam da izkaja mnenieto si po wyprosa za prodajbite i komentarite napisani po-gore.
moqta ideq beshe da se naprawi edin wid reklama na awtora koito dade snimki a ne da kupuwam prawata wyrhu snimkite.

pisna mi postoqnno da dawate washeto "kompetentno" mnenie i winagi da znaete wsi4ko po dobre ot drugite i da si mislite 4e prawite dobra fotografiq. az ne kazwam 4e prawq dobri snimki, no ot takiwa hora kato was mi se powdiga. koito iska da podarqwa snimka, neka podari. koito iska da prodawa neka da prodawa. jiweem w swobodna strana.

mnogo blaoradarq na wsi4ki koito se otzowaha i sa gotowi da dadat snimkite si. w nai skoro wreme shte se swyrja s was da uto4nim podrobnostite.
carico,

!!! "no ot takiwa hora kato was mi se powdiga" !!!

"w nai skoro wreme shte se swyrja s was da uto4nim podrobnostite" - !?

Жив и здрав да си, човече!
П.П.

carico, ти кирилица имаш ли?
carico, споко бе, не се нерви и не бързай да пишеш неща, за които после може да съжаляваш. На различни мнения сте, ама чак до война не е стигнало.
Ти смяташ ли да печелиш от този сайт за туристически услуги, наверно да. Т.е. чисто комерсиална цел, това естествено не е мръсна фраза, в комерсиален свят живеем... А фотографите искат да печелят от направеното от тях - снимките. Ако някой подарява туристически услуги, мислиш ли, че много туристи биха се обърнали към твоя сайт?
Разбира се, че всеки който пожелае, може да ти подари или да уговори други условия за работата си. Но особено фотографския труд в България наистина е недооценен не добре платен и като че приеман несериозно, за това се засягат момчетата. Казвам го без да съм фотограф. А сам знаеш и Балевски ти го каза по-горе колко струва това като пари, време и любов към занаята. Така, че тяхното мнение хич не е безпочвено, уважавай го и опитай да го разбереш, дори да си на различно

Редактирано от автора , 05.01.2006 17:30:05

carico,
Голяма реклама е това- авторите да ти дават снимки безплатно. Ти намери такива абдали и те за безплатно давани снимки цял живот може да снимат, щото всички търсят безплаааааатни автори.И всеки ще им го натяква, че той им прави реклама. Колкото до името на автора на творбата - според ЗАПСП си длъжен да го пишеш, като неотменимо авторско право. Ама не се впрягай, има и снимки за без пари. само дето ти няма да ги искаш. Аз мога да ти предложа 1000 такива и адължително да не ми пише името, че ще да стане голям резил за мен
da taka e 4e fotografijata e mnogo nisko platena w bg saglasen sam s towa, razbiram 4e i njakoi hora w saita si izkarwat parite imeno s towa, no me drazni fakta 4e tezi hora za koito we4e pisah postojanno dawat njakakwi mnenieja i ne se zamisljat 4e ponjakoga sa izli6ni i njakoi towrbi na opredeleni awtori se dawat prekaleno mnogo glasowe za6toto se glasuwa w opredelen krag ot hora i glasuwat atwomati4no a ima mnogo awtori ili hora koito snimat tolkowa po dobre i ostawat noezeneni.
njamam lo6i 4uwstwa kam nikoi no se drasnja i mislja 4e ne sam samo az na towa mnenie.
carico, сега пък какво се загрижи за начина на гласуване в сайта и недооценеността на скритите таланти тук?! Кога се появи - кога прояви претенции?! ние тук се радваме на "кръга Орион", "Бермутския триъгълник" и разни други "геометрични фигури", които се подкрепят взаимно за сметка на непризнатите таланти тук... в крайна сметка това е част от нашето забавление в сайта; твоята поява и повод за дискусия по повдигнатата от теб тема е просто повече от възможност да обменим мисли. Надявам се да останеш оценен, за да не се чувстваш пренебрегнат (то при това внимание, което ти отделяме няма май такава опасност). Е, успех в твоите начинания!

si111, хареса ми споделеното от теб!
Canon -

П.П. Ей, carico, какво мислиш за кирилицата?

Редактирано от автора , 05.01.2006 23:35:20

Ей, carico,

Това ТУК е сайт за Забавления с фотография! Тук се забавляваме и пак ТУК качваме снминки и за собствена реклама, и за кеф! Ти ми предлагаш, обаче, да ти дадем по някоя и друга снимка, за да си направиш туристически сайт, от който ти да изкараш някоя и друга парица, дай Боже!!! В замяна всеки би получил реклама, казваш! Т.е. това което си имаме в изобилие ТУК! Защо ли забравяш, че в Закона за Авторското Право и Сродните му Права (ЗАПСП) освен неимуществени права са предвидени и имуществени такива!???

Приятел, сиренето е с пари! ако на теб са ти нужни снимки за свое собствено забавление, никой от нас не би ти отказал, но ти точиш зъби за сирене също. Най-малкото е некоректно от твоя страна да правиш подобна оферта тук! Джъмбо и Балевски ти обясняват нещата твърде точно, уверявам те! Ако аз искам да си рекламирам моя хотел на твоя сайт, ти ще очакваш да ти се плати, нали!???

И сега последно: излез си охлади главата, че подобни приказки не са за пред хора, камо ли за пред приятели, каквито всички ТУК сме!!!

Искам и аз да изкажа мнение най после .
Тук всички сме приятели и атмоферата е топла,нека не злобеем един към друг !!!
CARICO просто е писал че иска да си прави сайт и да сложи някоя друга снимка , не мисля че иска да ощети някой , самия той си има доста снимки , но предлага да има по разнообразни. От ясно по ясно е , че призива му е към НЕпрофесионалните фотографи,каквито сме повечето тук и които се учим от тези които разбират повече и от тези които са по идейни !!!
Невиждам защо му се нахвърлихте отгоре , все пак той е един от нас тук а не външен човек.
ВЯРНО е , че фотографията в България е недооценена и че се продават снимки на безценица , но небива да виним Carico за това .Той като любител се обърна към тях,не е написано , но се подразбира и моите искренни уважения към професионалистите за труда и уменията им , но е нелепо той да става черната овца тук .
Ловец,

ами да си го напише той, както го казваш с прости думи ти! Вместо да се гневи какъв бил този или онзи!... Доста често е полезно човек да си чете написаното по повече от веднъж! А написаното от другите по три пъти повече от собственото!

Тайната на добрия разговор е в слушането, не в говоренето!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола