Популярни снимки за

Всички снимки
lovec1, кой каза че CARICO е черната овца? Много си е готино момчето! На мен не ми хареса, не това, че е на различно мнение от мен и други хора, а това, че малко не си прецени кресчендото в тона на писане. На всеки може да се случи. А и мисля, че тая полемика е полезна за всички в този сайт, понеже повечето сме лаици. Само да се провежда без излишни нападки, ми се иска. Да се учим да уважаваме инаквото мнение, освен да снимаме няма да е излишно.

Съгласен съм за нападките. Безполезни са и не им е тук мястото !!! Познавам Carico отдавна и искам да ти кажа че е готов на всичко за да помогне някому.
Последните дни му се струпаха доста неща и мисля че това което написа не го мисли !!!
Исках да кажа че наистина фотографията е неоценена и виждаш ли ето ти още един който иска да сваля цената , а не е така конкретно за Carico и затова не ми харесват овбиненията които почнаха погоре !
ne6tata stanaha mnogo grubi spored men.idejata mi ot samoto na4alo ne be da izmakwam snimki izpod nosa na horata i da gi kras edin wid i da izpolzwam, a be6e MOLBA. izwedna6 po4wat da me napadat 4e sam iskal da podbiwam pazara za snimki 4e po toja na4in sam opitwal da gi prezakam it.n. koeto ne be6e mojata ideja. be6e 4ista molba kam wsi4ki tuk i koito ima6e jelanie moje6e da go stori.

za men fotografijata w powe4e ot pari,wjarno e e ne snimam kato balewski jumbo i.t.n, no towa da zape4eta6 krasiw moment ot jiwota i da go podari6 na sweta i wklu4ae horata, njama po hubawo ne6to.

njama lo6o fotografite da iskat pari za snimkite si tjahno prawo e, no mislja 4e ima i drugi na4ini da se kaje otkolkoto da napadnete njakoi, a e normalna reakzija 4owek da se za6ttiti kato bade napadnat, towa e zarodeno w 4oweka nari4a se instinkt za samosahranenie.

moite uwajenieja kam wsi4ki priateli tuk , az za6to sam ruk da se zabawljawam i da se 4uwstwam dobre sred was.

lovec, blagodarja ti
Този казус ме заинтересува дотолкова, че да си направя усилието да прочета всички писания на шльокавица!

moqta ideq beshe da se naprawi edin wid reklama na awtora koito dade snimki a ne da kupuwam prawata wyrhu snimkite. = Страхотна идея! Да получиш това, което искаш без да плащаш...

njama lo6o fotografite da iskat pari za snimkite si tjahno prawo e, no..., но няма да си ти този, който ще им ги даде!

Аз не съм никакъв фотограф и надали някога някой ще поиска да купи и/или вземе безплатно за користни цели мои творения, но в моята си работа съм виждал и чувал за достатъчно лица, които се опитват да не си платят. Смятат, че щом успяват да го направят, то е правилно. Проблем става, когато решат и, че моралното право е на тяхна страна... ot takiwa hora kato was mi se powdiga. - вече ти направиха забележка, че използваш прекалено силни думи. Аз мога ли да кажа, че ми се повдига от хора, които не искат да си плащат?
Момчето каза, че му трябват снимки, който ИСКА да даде, нали сме съфорумци, какво лошо виждате в това?. Тук беше редно който има желание да обяви а не да му обяснявате правилата на пазарната икономика.
......................................................................................................................
Браво, kozmo - точно и ясно!
козмо мислех да не вземам повече думата
ако ти ми напечаташ безплатно календари ей така щот съм голям пич
а аз ги продам после за една хубава сума все така частлива ли ще бъдеш????
jumbo, дори по-щастлива! Сигурно ще почерпиш(?)..де да знам:)) Не забравяй, че сайта на carico е все пак за туристически услуги а не за фотография.
явно не ми схвана идеята...
wijdam 4e neshtata se zadylbawat we4e i zapo4wame samo i edinstweno da si 4eshem ezicite i da pokazwame kato decata koi e po po nai. i az sym naqsno s principite na pazarnata ikonomika, i az rabotq za pari. naqsno sym i 4e nqmam prawo da iskam ot was kakwito i da e bezwyzmezdni podaryci po prostasta pri4ina - "abe koi sym az i kakwi gluposti drynkam i iskam?"
towa koeto poiskah beshe na swobodna wolq... internet e prostranstwo kydeto wseki moje da si pozwoli da popita za kakwoto i da e, bez dori da wi poznawam ili da sym wi wijdal. az wi poznawam samo 4rez fotografiite wi i na nqkoi naistina se wyzhishtawam. ne o4akwam wsi4ki bezrezerwno da se wklu4ite w moqta ideq, no blagodarq na tezi koito imat jelanie. nqmam namerenie da pisha powe4e po temata, zashtoto atmosferata se otejnqwa, a towa e cool site for cool pics, only!

peace!
Сarico не си хаби нервите не си заслужава ние българите никога не можем да бъдем на едно мнение просто сме уникални но в крайна сметка здраве да е
kozmo (06.01.2006 10:33) , ей, изненадваш ме!
jumbo, готин пример!
dexter,
carico
balevsky, ако някой слънчев ден ти подаря едни визитки (примерно), за приятелски жест ли ще го зачетеш или просто ще ме сметнеш за балък...чудно ми е
kozmo, здрасти, очаквах точно този въпрос (както се казва: Благодаря ти за въпроса!). Решението да направиш жест на добра воля по самоинициатива е твое, с което не си балък. Но, ако поискам в магазина да си купя сирене (както се даде подобен пример по-горе) нормално е да ми поискат пари и аз да си платя без да се сърдя; ако реша да си платя сиренето, а продавача каже "Подарявам ти го, прави каквото искаш с него - яж го, подарявай го, хвърляй го" - това е друг въпрос.
Сигурен съм, че знаеш разликата между двете и едва ли бе нужно цялото това мое многословие!

Бе, както се казва: Ей, Козмо, обичам те, особено като ми (по)даряваш това-онова!

П.П. Козмо, кога да мина за визитките?
balevsky, аз разликата много добре я схващам и се радвам да видя, че и ти така чат-пат..а сега опитай да видиш разликата в това за което е пуснал темата няшия съфорумец и сиренето.

п.п. визитките ще си ги платиш тройно...за назидание и ще почерпиш за наш'та дружба и така сърцато декларирана обич не се коси Балевски, важното е да се обичаме
kozmo, може ли заплащнето да не е (само) финансово? Приемаш ли бартер, натура...?
заставам плътно зад Джъмбо и Балевски!
И искам да добавя нещо - незнам давате ли си сметка,че т.нар."Любители",за които фотографията е хоби и си подаряват снимките без пари, те си имат друга работа,от която си докарват доходи, а "комерсиялните копелета" се занимават САМО с фотография и се опитват с нея да си купуват хляб?
Ценете труда на хората,моля ви!
Ей, Елриша, зарежи - стана ясно кой какво и как го мисли - не мойм са опрай, и друг няма да ни оправи. Всеки сам си троши главата в Бг
Брях, такъв дълъг диспут не бях виждал... тук
Може, може..'сичко може, и снимки да се подаряват - може.
Елриша,Балевски,Джъмбо, мисля че сте прави в известна степен,но това че искате хората да мислят точно като вас и да смятате вашето мнение за най правилно не мисля че е редно.Щом един човек може да си закупи някаква техника да отдели средства,свободно време и се старае да прави някакви хубави или лоши снимки може да прави с тях каквото си иска.Разбирам че това вие основно занимание и не вярвам някой потребител в този форум да ви пречи на работата.
Elrisha, Джъмбо и Балевски принципно са прави, но конкретно в случая не. Аз ценя труда на фотографите и когато имам поръчка (за която клиента ще ми заплати) и опра до техните услуги си им плащам. Не мога да отрека обаче, че когато имам потребност за рекламата на нашата фирма, не веднъж са ми подарявали снимки, за което сърдечно благодаря.
Ами то така, ако всяко нещо почнем да го обръщаме на търговия, всеки май трябва да си плаща и за фотографското обучение и по тази логика никой на никого не трябва нищо да казва, а? Всеки да си държи знанията за себе си и да търгува с тях? Неможе от всичко да се прави пари. И в конкретния случай спорът не е съвсем подходящ. А колко от нас са обработили снимките си с лицензиран софтуер, за да ги продават? Въпросът има различни аспекти. Едва ли някой от нас ще вземе хляба на "профитата".
...анджък
Адаш, ама май и ти доста снимки даде без пари на фотожурналисти от срещите на бате Бойко или бъркам?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола