Популярни снимки за

Всички снимки

4CoolPics вече си има нов собственик.

Брагодаря Djoro!
Имаш бирите и пица по избор в Каприто след тунела за Люлин, на jumbo му е близо, ще поканим и други желаещи за фото с бирка
естествено че е Венци
аз/лично мнение/ ... обаче съвсем сериозно мисля че Jino ще е един свеж и креативен модератор на сайта и редактор

Редактирано от автора , 11.07.2014 22:11:20

Джино не го търсете.
Имам един приятел художник, та той казва, много обичам да ходя на изложби на жената-художник на 8-ми март, по картините разбирам коя с кой художник има топли мзаимоотношения , кой с кого е баджанак, нямам нужда от жълт вестник. Не правя мост между никое по-горно изказване, но все по весело става, за разлика от други неща, все по-тъжно става ! Дай боже новия собственик да се е доверил на един млад и амбициозен редактор, с усет към фотографията, но никога да не са в топли отношения. Никой не назначава роднина на отговорен пост, качва му се на главата. Поздрави на всички 1
Djoro, аз също не одобрих избора на редактора за тази снимка, но не съм се месил. Няма смисъл да се правят усилия сега, след като в следващите месеци предстои значима промяна.

Това, че спираш да качваш снимки си е твое решение. Надявам се, че решението ти не се базира на дискриминационен признак спрямо мен, а единствено на база на качествата на сайта.

Качествата на сайта към момента са такива, каквито са си били винаги. Всичко е същото, включително и редактора. Единственото ново е тази тема, в която наистина се написаха много предложения и коментари. И конкурса за ново лого. Тенденцията за загуба на авторитет не е от последния месец, а доста по-отдавна. Това го показва измяната в общата активност. Мисля, че ще е полезно да я видите. Прилагам screenshot на статистиката за последните 14 години:

Ако на база на тази графика трябваше да направя прогноза за 2015 година, тя със сигурност не би била благоприятна...

VoxGabrieli, бирата от мен я имаш, както и някоя друга бонус точка (по старо му)

Редактирано от администратор , 13.07.2014 15:14:24

Admin, благодаря за вниманието и отговора. Нито аз, нито другите в този сайт имаме нещо към Вас. Други са причините, вътре между участниците в сайта, болки, несправедливости. Всеки ги знае и си мълчи, всеки се подмазва за да съществува. Най -пробивни са посредствените, и ако напишеш нещо градивно, заемат обратната позиция само и само да се подмажат, да гласуват срещу критикуващия. Нищо , че на същите тези хора само преди няколко месеца си им правил снимките, денонощно са те претеснявали и молили да им оформиш снимките за качване. Много мас капе понякога, много мас. За това не качвам снимки, не заради Вас. Ще се радвам да се качи нивото на сайта, но с тревички, пеперудки , облачета и камънчета няма да стане. Разприказвах се, дано съм разбран !
Абе що пеете една и съща песен по всички форуми.В пеперудките,тревичките и облачетата ли е проблема или в нивото на самите фотографчета по скоро щракачите дето си изсипват картите от поредния излет.По-добре пеперудки и тревички но добре заснети отколкото идиотски изгледчета и пейзажчета щракнати в движение с преекспонирани небенца и тон чернилка в сенките и за капак тонирани от горе до долу.
Стига глупости,аман от тоя дърт чалга шлагер дето вечно се "пее" от години тук.
Проблема на тоя сайт е във фаворизирането на едни и същи хора и в броя снимки за качване.
Много пъти съм го казвал ще го кажа и сега - тук се гласува не за даден кадър а за автора

Редактирано от автора , 13.07.2014 21:34:51

Да така е Светльо прав си .. и тъй като аз не ходя по излетчета постоянно и нямам група от клакьори зад мен пък и не ме интересува гласуването за туй по-рядко качвам.. иначе бих се радвала ако сайта се развие към по -добро. Но да тук се гласува (и не само тук) за прешопени кадри, често пъти безумни HDR напомпани с плъзгачи а не с техника на снимане. Нямам нищо против различните жанрове, ащото всички снимаме такива но да прав си нека не изсипваме картите си след поредната разходка, за да изфукаме къде сме били.
Има един руски сайт който по-горе съм го посочил.Там за да се регистрира човек се иска да представи портфолио (предполагам и сега е така).Да пълно е з пейзажи,цветенца и тревички но като го отворя и ми изтичат очите от кефф!
Фотографията не е само позиращи мадами в изкуствени пози и гимнастики нито пък прани гащи на простор дето се харесват много в един друг форум.
Жанра не прави добрата фотография а задапаратното устройство разполагащо с 10 пръста и най-вече глава.
Иска се отсяване или поне да се направи така че да се качват кадри с що-годе добро качество но не по една кофа на ден.
Svetlio70, ти с какво се различаваш от тези хора, за които пишеш ? За мен понятие за фотограф е човек който се представя с натюрморт, пейзаж, макро, портрет, тема улицата..,богато представяне, а при теб е едно и също, маже да се разболее човек от еднообразие на снимките ти, от щампата ти. Няма ли жени покрай тебе, деца, стари хора с печат върху лицата за заслужен изживян живот ? Не те ли вълнува женското тяло ? Не че са лоши работите ти, но натурализма във фотографията е скучна и безплодна работа. Тук има няколко жени , които все по-добре се представят, творчески, смело със замах. Има и мъже, които смело експериментират. Вече един а ла "Шищкин" във фотографията не върви. И за този сайт по-горе, знаеш ли колко хора българи качват там, че има и дама фотограф от този тук сайт обявена за една от 100-те фотографки, ама ти незабелязано я отминаваш, няма пейзажчета с камънаци и облачета. Хайде първо да се вгледаме в себе си, пък после навън към другите. Аз поздравявам всеки, който споделя снимки, но всеки трябва да си знае мястото, и аз, и ти ! Поздрави на всички !
Как не те заболяват устата да дрънкаш небивалици???
P_E_T_I_O, аз пиша само истини, в трезво състояние, неупотребил алкахол и не фъфля дори и като пиша. На тези, които правят обратното ограничавам достъпа им до страницата ми. И ме боли за всеки, който има качества, иска да направи нещо, но среща една стена от гангранясали фотографи . За това "не ме заболява устата да дрънкам"!
Понеже нападаш затова ще ти отговоря подобаващо.Почвай да си пиеш редовно хапчетата и вместо само да философстваш пусни някое и друго истинско фото.
Колкото до оня сайт -има от всичко но за разлика от тук там е качествено!Знам кои са там,знам им и снимките и колкото и нескромно да звучи и моите са там.
Проблема ти е че само дрънкаш Велики философе.
Ето ти и възпитанието,"но за разлика от тук там е качествено", твои думи. Как така си позволяваш като гостенин на страницата да пишеш това, така правиш и под снимките на хората, така направи и под моя снимка , пишеш да не се гласува за снимка на страницата на автора. Че ти да не си се превърнал в КК (качествен контрольор) . В изкуствата такава дума не съществува, или въздейства една работа, или не. А за снимките на всеки един от нас, помоли твоите приятели да опишат, да си спомнат как изглежда една твоя снимка. Ако успеят да си спомнят, значи добре си се представил. И недей подскача и давай съвети за медикаменти, че може за един от нас двамата да не са необходими за мен. Приключвам диалога,почвай да снимаш хора, тези до нас, на улицата, в заведенията , душата им. Тези пейзажчета може да направят от нас само самотници и да чуждеем на другите. Айде стига !!!
Момчета мисля че доста изместихте фокуса на темата - показателно че някак не можем да спазваме добър тон и някои не понасят критика.. Колкото до КК не съществува под формата която ти цитираш, но съм израснала сред няколко поколения хора на изкуството и повярвай ми и там има оценки. Не знам защо тук всички си мислят, че са безпогрешни и като им кажеш някои недостатък вместо да го приемат като добронамерен съвет те се обиждат.. да явно е че когато правиш критика трябва да е елегантно с умерен тон а не грубо както често пъти съм виждала.. това е до манталитет и интелект да направиш смислена забележка. Колкото до това дали хората трябва да снимат всякакъв жанр - и Да и Не.. Да защото трябва да опиташ всичко докато намериш своя стил и решиш какво те вълнува (така както мен ме вълнува абстрактна фотография, архитектура и туристическа и това са основните стилове в които снимам) и Не докато в България не си променим мисленето по някои въпроси. Както сам каза изкуството е за да вълнува, в този смисъл не можеш да кажеш на някой какво да го вълнува и да снима. Всеки изгражда свой собствен стил според личните си усещания и това че някои не снима улици, калинки и хора не значи нищо. Той просто е намерил своето място. Минах през снимането на хора но не ми допадна. Има хора които успяват да изградят по-добра връзка с модела от мен, видях че не това е моя жанр и няма смисъл да се натискам да правя там нещо което не ме вдъхновява. В крайна сметка по-често хубавите неща стават не тогава когато ги правиш с цел да се харесаш на другите, а когато това лично на теб ти носи удовлетворение. Т.е. не можеш да кажеш на хората какво да ги вдъхновява и какво да усещат. Можеш да ги възпиташ на стил, на някои проавила, но не и на вътрешно усещане какво ги прави щастливи. А хубавата фотография е тази която се прави с любов.

Редактирано от автора , 14.07.2014 10:33:48

sunshine_s - Много точно!
Сега пък за какво се скарахте пак ?
За точки ли ?
За какво са ви точки ?
Ами аз не разрешавам гласуването от много и време и нищо ми няма.
Мен ако ме пита админът, по една снимчица на седмица е достатъчно да може да качва всеки. Който иска да си празни СД картата, да плаща и те така. Ако не иска да плаща, еми има един куп възможности да качва снимки на всякакви сайтове.

Аз мисля че качването на снимки, с единствената цел да ти накликат много точки, е едно замозалъгване. Те приятелчетата ти не ти ги харесват снимките ти и ти не харесваш техните, ама се будалкате едни други и си гласувате взаимно, за да си мислите че сте велики. Еми няма да вземат да станат по-готини снимиките, ако няма критика.

В началото на тази година си направих експеримент тук. Почнах да критикувам разни снимки на разни случайни хора и за да боли повече и ги поправях някои. Е и, кво се получи ?
Еми получи се, че на лични ми пишат че е добре че показвам какво не е както би трябвало да е на някоя снимка, ама тези същите не критикуват те самите, щото и те точици искат.
Джоровецът пък ме намрази яко и където аз критикувах, той идваше да похвали, че си е била много добра снимката. Най-големият майтап беше като му я "съблекох" една мадама на Кубето. Той си мисли че е върховен фотограф, щото можел да насложи дебели сенки по дупето й, пък аз му показвам че има и по-висша категория от снимането. Там където той е унищожил умишлено съществуващата в оригиналния кадър информация ( за дупето ), аз я създадох наново чрез рисуване.
И естествено Джоровецът избухна в гняв пак.

Мисля че на много хора из фотофорумите представите им са погрешни относно изкуството на създаване на изображения. Хората залитат по използването на някакви техники на снимане и обработка, които са на мода и си мислят че са станали големи майстори. Мислят си, че като показват употребата на някакво изразно средство, снимктата им задължително ще се харесва. А пък те изразните средства служат добре при определени цели, но когато са неподходящо употребени става смешно. Да бе смешно става, като почне някой да снима бокето вместо човека или като почне да се прави на голям артЪ фотографин, снимайки в черно бяло, кадър в който без цветовете става една безсмислица.

Сега, трябва да признаем че фатоапаратите и обективите са отчайващо несъвършени и че не на всекиму е дадено да може да се справя успешно да им заобикаля недостатъците. Освен това, софтуерната обработка е доста досадно занимание за несръчните люде или за просто по-мързеливите като мен. Та вероятността, всеки който си е купил ДСЛР да може да произвежда за малко време голямо количество добри снимки, е доста малка. Би могло да се получава добре в студио, ако това му е работата на някой да снима по цял ден. Ама кой ще е тоя простосмъртен любител, който с едното щракане от всеки опит ще изкарва шедьоври ?
Пък ние тука нали уж сме любители фотографи.

Та ако може някой с думи прости да им обясни на любителите фотографи, че точките няма да им направят по-добри снимките, ще им направи голяма услуга. Например да има обяснение на някаква страница на сайта как да се забавляват хората със снимането, вместо да си въобразяват, че хей сега след два месеца щракане и ще станат велики творци на изкуството. Да им подскаже писмено например, що е то скучна снимка. Нещо като "първоначална другарска помощ" да има. Щото иначе и цял живот може да не се сетят сами, да снимат душата на човека, а не композиция и боке.

Редактирано от автора , 14.07.2014 20:10:53

Изглежда, че винаги в този портал ще има потребители, които или са си надвили на масрафа и имат много свободно време за да спорят с други като тях, или животът не ги е поочукал от тук оттам за да станат по-въздържани в писането на забележки,от които е ясно, че ще се получи нескончаем спор. Едно от малкото неща които харесвам във фейсбук, е че мога да изключа чата и получаването на лични съобщения уж от приятели, които са склонни повече да те нападат, отколкото да ти помагат.
туй фотомясто не е ли вече заето:
http://www.photoplace.info/
eeee Blackthrone тоя линк вече пети път го обсъждаме тука :) не следиш темата ей
Не знам за останалите, но мен тая тема взе да ме кефи! Явно хич не съм бил в час с някои неща, които взеха да ми се избистрят, четейки излиянията на някои хора. Не знам дали качеството на фотографиите и на фотографите в сайта ще се промени, но след смяната на собственика определено се изясниха много неща. Поне за мен. Благодаря за което.

Аз качвам снимки все по-рядко (не само тук), защото в последно време нещо хич нямам муза да снимам, и съответно нямам материал. Но следейки тая тема много сериозно се замислих дали дори и пак да "се разснимам", ще кача вече въобще някоя снимка във фотографски сайт изобщо, не само в този. Не съм подозирал колко дребнавост, злоба и завист има в душите фотографски... нямам думи просто!

Ще продължа да следя темата с интерес обаче, пък и сайта изобщо. Като любител фотограф може и да съм загубил определени интереси, но като любител психолог ми става все по интересно.
Ясене вдъхновението ще ти дойде, но снимай за себе си, а не с цел да се покажеш здължително, и задължително да ти накликат снимката и под нея да има Уха Ах Супер.. Нека нещата ти носят удовлетворение на самия теб
И аз имах един малък творчески застой.. днес откриван магията на фотографията всеки ден

Редактирано от автора , 15.07.2014 09:53:28

Не си права како sunshine_s.
Като си споделиш успеха с някакви единомишленици, радоста от този успех е много по-голяма и имаш още повече стимул пак да ги изненадаш с нов артистичен номер.
Аз много обичам рубриката "Папараци" на един руски сайт. Там гласувам за всяка снимка която е оригинална и ми е привлякла вниманието по някакъв начин. А когато аз пускам снимка в същата рубрика, се въздържам в следващите дни от коментари под снимките на други хора, точно за да не идват просто да ми връщат точки. Понеже предпочитам автентичните и искрени коментари, на хора които не ми виждат името и пишат "на сляпо".
И знаеш ли какво се получава ? Еми става така че без да знам за кого гласувам, се оказва че гласувам често за няколко активни автора там, които имат същият усет като мен, за оригиналното в някаква ситуация. Демек, един вид сродни души сме, кефи ни уловът на по-особени моменти и се разпознаваме по резултата, а не по потребността от точици.
То това увлечението по снимането е малко и като увлечението по приготвянето на по-така ястия. Като направиш някакъв готин сладкиш, па поканиш съседката да го опита и ти стане кеф, че много й е харесал и е пита за рецептата и подробности как точно се прави. После пък тя направи баница и те почерпи и така обменяте опит по общото ви хоби.
А ако си ги ядеш винаги сама сладкишите, може да писне и да спреш да си губиш времето с такава "излишна" дейност, понеже в магазините има всичко готово направено.
Та и със снимките е май така. Що да се мъчиш сама да правиш хубави снимки, след като има в инетернет всякакви ( даже и да си ги купиш ако искаш ) ?
Отговорът може да е, че искаш да споделиш с други сродни души общо увлечение по някакво хоби. Понеже споделената радост е двойна радост.

И понеже темата е пусната от админа, еми трябва да потърси нови начини за привличането на вниманието точно на хората който имат потребност от споделяне, с цел да я впрегне тази положителна енергия за повишаване на бизнес резултатите на сайта и след няколко години да извлече сочна печалба от препродаването му на нов мераклия за собственик.

Ясно е вече, че и по другите форуми които разчитат яко на гласуването с точки, отчаянието у новите потребители настъпва много бързо, като разберат че системата е менте и ако си нямат широк приятелски кръг от готови да гласуват за всяка тяхна снимка, със сигурност ще изглеждат като големи некъдърници, на фона на искуствено напомпаните рекордни точки на други потребители, които си имат осигурен фен клуб.
За да дръпне този сайт напред, ще трябва нещо ново и допълнително към овехтялата система базирана на точки.
А какво да е това ново нещо ?
Еми би могло да се премине от системата на егоистичното начесване на егото, от тези които вече могат нещо и които показват смайващ готов резултат, към друга система на споделяне на познания и опит в снимането и обработката на снимки. Що да не се предвиди нещо за тези които обичат да споделят опит, да го правят и техните изяви да са видими на първа страница. На един компютърен бг форум преди години се сетиха админите да пуснат рубрика "уроци". Знае някой нещо и го обяснява на разбираем език, за да го научат лесно и други хора.
По този начин и изстрадалият господин VyacheslavPopov ще е доволен, понеже предпочита да му се помага, отколкото да го нападат че нещо кофти се е получило на някоя негова снимка.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола