Популярни снимки за

Всички снимки

4CoolPics вече си има нов собственик.

О колко погрешно си разбрал думите ми ...
Не съм визирала да не споделяш снимки... а по -скоро вътрешното усещане докато снимаш.. Ако всяко едно вдигане на апарата е с цел Ей ся ше се изфукам пред всички къде съм бил и какъв хубава апарат имам и как хубаво снимам... къде отива изкуството, къде отива тръпката. Както виждаш и аз качвам снимки но процеса на снимане ми носи удовлетворение защото самия процес като такъв ме вълнува повече от това колко коментари и гласове ще имам под снимката.

За това ставаше въпрос - едно състезание никога не може да ме вдъхнови да снимам само за да се състезавам. Ще се реша да участвам ако темата на състезанието е нещо което ме вълнува, което ми доставя удоволствие да правя. Когато човек усеща така фотографията си личи удоволствието от снимането - снимката има душа дори а не е най изрядната, най-техническата и най-перфектната. А мисля че това е по-важно ако искаш и останалите да се развълнуват от това което си направил.

При мен между другото и с готвенето е така.. правя го щото на мен ми доставя удоволствие и ме разтоварва и тогава нещата ми се получават...

Разбира се никой не е длъжен да се съгласява с моето мнение.. просто исках да обясня какво точно имах предвид под това ДА СНИМАШ ЗА СЕБЕ СИ..... за онова което влагаш докато снимаш.. а след това споделяй на воля разбира се.

Редактирано от автора , 15.07.2014 12:16:34

О.., боже, цяла трагедия е да чете човек някои изказвания , но още по-голяма трагедия ще е , ако пишещите почнат да снимат и качват снимките ! От двете трагедии предпочитам първата !

Редактирано от автора , 15.07.2014 16:54:51

sunshine_s, добре говориш.

За мен, истината е само една. Едно нещо, което и да е то - или те радва, или - не. И не е нужно да търсиш причините за това. Ако те радва - радвай се. Ако не те радва - радвай се на друго, което истински ще те радва.
Djoro аз снимки качвам, но кажи ми трябва ли да си изсипвам картата тук. Онова което най-много ме разтоварва е да снимам туристическа фотография и след това да напиша кратък пътепис за мястото... е... макар че последния дето съм го приготвила стана 7 страници и май ще го разделям на някоко така че аз имам къде да си изсипва много снимки.. тук споделям тов онова от време на време и мисля е достатъчно всъщност подкрепям идеята за някакво седмично ограничение ..иначе като човек качи снимка и тя потъва доста бързо. Понякога се оказва така че трябва сума страници да преровиш за да видиш какво е качено съответния ден, което мен лично понякога ме изнервя... нпо това е лично мое мнение.. аз за себе си решение съм намерила :)
sunshine_s, фотографията е процес на изпитване на удоволдтвие от подготовка според интелекта и интересите, процес на работа с апарата и контакта с обектите на заснимане,процес на осмисляне на кадрите и поднасяне. Радвам се на всеки, който снима и има желание да споделя, да изпитаме взаимно удоволствие от неговия кадър. Аз не мога да изсипя всичко от картата, защото само едно излизане с апарат по улиците за един част е поне 120 кадъра. Пясъчните ми фигури общо са 367 кадъра за 45 минути. Лошото е след това, да избереш от тях 30 и да ги поднесеш. Ако някой иска да си изпразни картата, негова работа. Лошото е ако някой шаблонно ми поднася едно и също, до втръсване, че се безпокоя за себе си, а не за него, че може да ме хване творчески скорбут. Защото фотографията е пейзажи, натюрморти, портрети на различни възрастови хора, усмихнати и намусени. Аз споделям всичко това с около 10-а души от страницата по телефон, карам се с тях, вчера нарязах под снимката на един много близък човек , веднага уточнихме вижданията си, това е фотографията. Поздрави !
има чувство че говорим за едно и също с различни думи
От: sunshine_s
Дата: 15.07.2014 09:53

Ясене вдъхновението ще ти дойде, но снимай за себе си, а не с цел да се покажеш здължително, и задължително да ти накликат снимката и под нея да има Уха Ах Супер.. Нека нещата ти носят удовлетворение на самия теб
И аз имах един малък творчески застой.. днес откриван магията на фотографията всеки ден

Аз винаги съм снимал за собствен кеф. Другото са странични ефекти... Някои от които носят още положителни емоции.
абе като гледам как редaктора редува избора на снимки на сайта със снимки на една и съща лодка наснимани от семейство стефанови, нещо ми подсказва че промяната е фиктивна,това "талантливо" семейство май са aбонати на редaктора на куулпикса

Редактирано от автора , 17.07.2014 09:24:59

Поздравявам администраторите за изборите на снимки последните няколко дни за първа страница ! От и без това ограничения избор.
Ако продължава в този дух редактора може да ме накара да публикувам тук
Имам въпрос, защо в момента има само 5 страници за снимките за обща представяне, като по този начин последната снимка за отпадане от страницана е качена на 16.07.2014 00.16 АМ , само 24 часа е подложена на гласуване.В момента е 17.07.2014 10.08 АМ. Как така веднъж има 10-12 страници, друг път 4-5. Що за решение ? Така не могат да се разглеждат снимките. И без това има проблем с количеството в брой качени снимки, все по-малко .
Хараламби миличък, ако имаш фотографска памет и набито за снимки око ще различиш една лодка от друга, но теб миличък явно късогледството на дребната ти душичка ти пречи. На детския конкурс твоите две снимки с много добро качество и емоция съм поставила на първо място, като не съм се съобразявала за кого гласувам , а за какво гласувам. Аз компромис с фотографията не правя. И за момент не съжалявам и отново да имам тази възможност и снимките ти да са добри пак ще го направя. И това ти го пиша не за да се спреш - не напротив продължавай. Това единствено показва, че "бездарното" сем. Стефанови е поне в устата на хората , а не в краката им.
Djoro,
Представянето на снимките се нулира в 12:00 през нощта, всеки ден. С наближаването на този час е естествено броя на страниците със снимки да нараства.
Снимките качени на 16-ти ще "изчезнат" в 12:00 през нощта на 17-ти.
Затова някои автори публикуват веднага след 12:00 и снимките им стоят по-дълго.
И "най-късно" публикуваната снимка е представена минимум 24 часа, което е напълно достатъчно за да бъде видяна, а се намира и в "по-предни" страници.
Други автори предпочитат за качване в най-гледаните часове - сутрин и вечер.
Въпрос на избор, системата е еднаква за всички.
Ако не Ви харесва, направете предложение за промяна
Admin, БЛАГОДАРЯ ! Харесах една чужда снимка и не можах да я намеря и покажа. Преди няколко месеца получих инструктаж по толефона от една дама-фотограф кога, от колко до колко часа да качвам, за кого да гласувам и да падам в екстаз от снимките им с изрази " ах колко е пораснала", "и аз като ..!", както и да изказвам деликатно пренебрежение под хубав кадър с израза "хубава снимчица"!
Имам нескромно предложение да бъда оторизиран от Вас за един кратък посочен период от време да избирам снимка "избрано от редактора" с кратко обеснение под снимката за мотивите ми. За арбитър може да назначите комисия от 5 души, четири от които фотограф-художници ,може и членове на Фотографска академия, и художник академик завършил Павлович. При несъгласие и противопоставяне дори на един от цленовете на комисията с моето решение, подарявам цялата си налична техника и всеки гост на моят град ще го черпя с калмари и бира. Но и много ще се изненадат някои хора. С добри чувства, ПОЗДРАВИ !
Време е за хапчетоооооо!
: P_E_T_I_O, вземи си го, а ма не с чаша алкохол !
Djoro, ти много обичаш да говориш какво била фотографията. Тя обаче е преди всичко образ, нали? Преди да продължиш с претенциите и маниеризма, защо не опиташ малко да помълчиш и да покажеш със снимките си какво можеш?
Melie
Djoro да ти имам самочувствието
Слез малко на земята и се огледай.
Melie ли си, Минка ли си, но с твоите само 5 снимки и инкотнито присъствие едва ли трябва да вземаш отношение, а като имам предвид и отношението ти няколко пъти към мен, сигурно си раздразнена от нещо. За спор за моите снимки, колко души работят най-различни теми. От 5-те ти снимки само е ясно, че си малко по-едричка, трудно клякаш и ти е чужд фотоапарата в ръцете.
Svetlio70, не ваднъж сме спорели за твоите снимки, писал съм и положителни работи за тях. Но един фотограф с претенции трябва да снима всичко, а от твоите снимки най-много човек да заобича професията "горски". За моето самочувствие, поне на 10 души по тяхна молба сме работели върху техни снимки, продължавам да работя и изпитвам удоволствие от взаимната работа, и всичките предобиха степен " червено квадратче". А самочувствието ми е на базата на сравнение, гледам моите и ги сравнявам с Вашите.
А ти Мелие (Минке)с уважение към всички имена, защо нямаш смелостта да застанеш с името си, а ми лаеш като ..., скрито зад оградата ?
гледам тука група млади фотонадеjди нападат и рьфат bat Djoro кат хиени, според мен DJoro е стар фотограф, имал, дал и взел много от фотографията, когато някои от критикуващите успее с лента и фотоапарат да заснема и постигне поне една снимка , идейно и технически напомня6та лентовата романтика - моjе да се сьглася с доводите му

Редактирано от автора , 18.07.2014 14:13:06

От известно време ме сърбят ръцете на напиша няколко реда, та ще взема да споделя някои мисли, предимно заради приятелите ми, които все още посещават този сайт:

. Положението със БГ фотосайтовете в момента хич не е розово. През изминалата година единият се спомина (мир на праха му), другите два са изкуствено дишане, а най-силният в момента е на нивото на някогашният 4coolpics. Собствениците на 4coolpics нямат много време ако искат да го спасят...

. Едно от нещата, което ме отблъсна от този сайт беше задкулисието във всичките му форми, като започнем от множеството акаунти, като минем през абсолютно анонимните гласове, свързани помежду си членове на журита та стигнем до факта за абсолютно анонимният редактор. Кой е редактора, един ли е? Няколко ли са? Виждам че тези дни изплуват нови акаунтчета, а други колеги знаят зад кой акаунт кой се крие все едно имат кристални топки. Искам да попитам всички фотографи едни и същи неща ли виждаме на сайта или някои виждат и други неща и могат да го администрират. Ако да - кои? Дошло е време нещата да започнат начисто! Трябва да се вижда за всяка снимка кой е гласувал, това е начина да се носи отговорност! Трябва за всеки избор на редактора да се вижда кой е бил той в този момент, както и да има възможност за два реда текст, в които същият този редактор да се аргументира. Не искам инфото за редактора да достига до мен под формата на слухове и догадки - искам да можем да седнем на една маса и да се гледаме в очите! Добра идея е редакторите да се въртят на някакъв принцип, както и редактора да не избира своя снимка или снимка на автор с които има конфликт на интереси.

. Безсмислено е да се прави нов дизайн и куп гимнастики, ако новата визия не се попълни с ново съдържание!

. Право на собствениците е да изберат лого на сайта си. При обявен от тях конкурс обаче при това с награден фонд участието им в конкурса е недопустимо, както и членовете на техните семейства. Намирам участието на Катя Димова в конкурса за лого като груб фал от страна на екипа на сайта. Този екип има за цел преди всичко да изчисти натрупаният лош имидж на сайта във фотографските среди - няма как да стане с шуробажданащина...

. И накрая едно благородно предложение: Преди 2 години нашият колега и приятел Стайков беше отпечатал голям брой снимки за конкурса "туризъм и пътувания". Тогава админите на сайта го бяха помолили да си ги вземе с идеята по-късно да направи самостоятелна изложба. Мисля, че си струва тези снимки да се намерят и тази изложба да се реализира... Стайков го заслужаваше!
Коко
Djoro, ти си бил невероятен кавалер освен всичко друго. Можеш до безкрайност да се прехласваш по красотата на женското тяло и да се караш на Светльо и други защо не са си насочили обективите към него, но когато една жена покаже, че не й допада високопарното ти самовеличаене, нямаш проблем на бързо да я наречеш "по-едричка". Коя ли няма да пожелае да се разкрие пред теб?!

Редактирано от автора , 18.07.2014 11:28:55

kokofresha:
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола