Популярни снимки за

Всички снимки

4CoolPics вече си има нов собственик.

Melie, твои думи "Коя ли няма да пожелае да се разкрие пред теб?!", благодаря, не искам това да си ти !
kokofresha: Приветствам идеята за изложба с кадрите на Стайков
Отнасай се подобаващо с дамите. Ако все още не го можеш - научи се. Няма кой да ти слуша идиотските, перверзни излияния! Преди време се опита да прънкотиш неща от сорта: "Аз, вземам поуки от такива критикуващи, само в леглото". Пак се отнасяше до дама........... Ами ако мъжът и те хване - ще ти отеснее и БургаЗа и морето, май!
P_E_T_I_O, на колко чаши си пак, че ти май повече пиеш отколкото снимаш. И чети правилно мислите ми. Като гледам алкохолните пари дори те карат псевдонима ти да си го пишеш на пресекулки, на интервали от време P_E_T_I_O. "Дама" е поведение, жена е полова пренадлежност. Към дамите се отнасям с уважение, към жените във форума с неизяснено представителство като личности, инкогнито хапещи като пренебрегнати- с насмешка, към алкохолиците се отнасям с презрение. До колкото си спомням, ти си единствения на когото ограничих достъпа заради странични, пропити с алкохол думи извън контекста на снимките ми, за които от твоя страна съм получил само добри отзиви. И недей да плачиш за чуждите мъже с рога, освен ако не се идентифицираш с тях. А живота на един мъж без дама до него не струва и пукната пара, те са радост за очите ни, радост за ръцете ни и радост за мислите ни. И друго, един мъж никога не може да свали една жена, ако тя не иска. Жените ни свалят, те ни налагат тяхното присъствие. Нито една жена не е оставила мъж, който я желае, но колко мъже са изоставени от жените си заради алкохола. Дано да ти влезе нещо в размътената глава. И житейските истини има какво да научиш, защото любим автор ми беше Мопасан, има страни където се изучава като нашия Иван Вазов. И като говорим за "дами", да говорим и за кавалери, дали е кавалерско да се напиваш в присъствие на жена. И накрая, откажи се от това да се включваш в спарингите в сайта, може и да не днаеш какви са взаимоотношенията вътре, може и да е някакво малко разказче "а ла Мопасан".Знае ли човек. Та както казва един мой приятел художник, повтарам се, много обичам да гледам изложбата на жените художнички на 8-ми март, винаги научавам коя с кой художник е в топли взаимоотношения и "творят заедно". Да им е сладко, такъв "колективен труд" винаги е сладък ! С уважение към "колективния труд"! А този, който не обича нито пълни чаши, нито празни/изпразнени след това, си чеши набъбналие език !

Редактирано от автора , 20.07.2014 06:34:31

Гледам, че цяла нощ не си спал, за да "сътвориш" поредните си псевдометафизични напъни. И при все, че философията се определя като наука за мъдростта, твоите нескончаеми намерения са да я превръщаш в нещо друго - DJoroсофия... Смешен си, когато се опитваш да "анализираш" отдавна утвърдени тук автори - не един и двама. Смешен си не с това, че се опитваш да анализираш някого изобщо, а с това, че го правиш с единствената цел да "Бъдеш забелязан", да се направиш на интересен. Много ти е мъка, когато не те забелязват, и повярвай - това никак не ме радва, все едно ми е. Въпроса е - какъв умствен багаж влагаш, при неистовите си напъни, да обезличиш някого, за да изпъкнеш ти. Запраличваш ми на оня, дето умряла циганката дет го хвали, та почнал той самият да се хвали.
Смешен си и с това, как страстно обясняваш, за "обучените" от теб "поне десет" фотографи тук, декорирани /благодарение на теб/ с червено в квадратчетата си и които толкова надобряли били, че май и червения квадрат почнал да им отеснява. Питах се - имат ли си имена тези "поне десет", или са в нелегалност.
Смешен си и с това, как разпалено се опитваш да втълпиш на лековерните, как онази редакция, под една от снимките тук, си спретнал бил за "две, три секунди". И понеже съм и леко любопитен, ще те помоля да разясниш - как постигаш всичкото това за тези секунди, след като схемата в общи линии е следната:

- сваляне на файла, от сървъра на компа.
- зареждането му във фотошоп.
- редактиране и накрая шарп, защото е ясно на какво приличат редакциите тук, поне за сега.
- подготвяне на снимката за уеб.
- запис на същата на компа.
- прилагане на снимката като редакция, т.е. - качване отново във форума.

Таа, сподели как го правиш туй нещо за две три секунди и веднага ти се извинявам.

Джорко! Аз, приятелю, съм свободен човек. Не ме вълнуват нито точки, нито пък ще приплаквам от време, на време за това как не забелязват "великите ми шедьоври" а забелязват други неща. Нещо за което, ти, периодично чупиш китки. Моето присъствие тук е свързано единствено с това да се забавлявам, да обсъждам нечии работи и да търпя критики. Нещо, което ти си си забранил. А за моите рога - не се притеснявай, защото ми заприличваш на онзи, дето притеснително се молил на чужд гроб, и понеже не знаел от коя страна му е главата...взел, че му се помолил на оная работа, видиш ли.

Очаквам бързия ти отговор Джорко. И - внимателно с дамите, които си позволяваш да наричаш ...еди как си. Това е по принцип. Трябваше да си го разбрал още по-горе, но явно не си. Просто бъди мъж!

И да ти споделя на края, че "моите чашки", за които говориш по-горе, са само в главата ти! Нека си останат там. От това не ставам повече пиян.

Иии, май пропуснах това, за твое улеснение. Писал си следното - "До колкото си спомням, ти си единствения на когото ограничих достъпа ... "
Не, Жорко. И тук не позна. Не си го направил, само си мислиш, че е така. Ако не знаеш как става - ще ти се подскаже. Лесно е.

Редактирано от автора , 20.07.2014 21:57:02

Момчета прекалихте - превърнахте темата в място за лична разправа. Що не се изясните лично ами се плюете пред всички
sunshine_s, извинявам ти се, просто обърнах малко повече внимание на някой, който се държи като пренебрегната булка. Приключвам, имаш право на всякакви изводи, дори да са в мой ощърб.
P_E_T_I_O пак не си е взел хапчетата
Знаеш, че си ми радост. Но защо си губиш времето с мен? Тичай да "харесваш" на ред, щото снимчета гледам си пуснал, пък гласчета трябва да се връщат. Нещо все ми се набива в очите, че си го ударил на "харесване" все когато ще пускаш нещо. През другото време - никъв те няма. Ами те красотите тук, са си по всяко време. Отбивай се по-често.

Краси! - трудно се преборваме с ината, нали? Ще ти е трудно, знам. Жив и здрав!
Взимай си ги по-редовно - силно влияят на ентусиазма ти да си излагаш глупостите. Когато млъкнеш, значи си в ремисия.
Не ти виждам аргументите, в случая! А без тях - някак увисваш, както и в предишни, няколко случая. Е, няма нищо. Животът продължава!...
Всъщност - напълно те разбирам, и дълбоко в себе си, на подсъзнателно ниво - сигурно си прав!

Редактирано от автора , 22.07.2014 14:27:21

Ти постоянно ръсиш аргументи.
Мислете ги добре правилата,защото тук най-много гласове се събират предимно така:
Alatriste, мисля, че вече има отговор. Пак са тук и пак са същите! :)
"Виждам че тези дни изплуват нови акаунтчета, а други колеги знаят зад кой акаунт кой се крие все едно имат кристални топки. Искам да попитам всички фотографи едни и същи неща ли виждаме на сайта или някои виждат и други неща и могат да го администрират. Ако да - кои? Дошло е време нещата да започнат начисто!" Да, така е. И аз го забелязах. Те пак са тук и пак са същите. Всезнаещи, надменни, иронични... Поздравления за достойно изразената позиция, kokofresha! Но, често казано съм повече реалист, отколкото оптимист и не вярвам нещата "да започнат на чисто".
"От: kokofresha
Дата: 17.07.2014 21:49"
Съгласен съм абсолютно с написаното от kokofresha, подкрепям предложенията му и се надявам (и ще се радвам) сайта да стане наистина място за радост на сетивата и балсам за душата на всеки фотограф (и не само фотограф).
Една скромна добавка от мен: повече толерантност към начинаещите фотографи! Само с градивна и беззлобна критика може да им се помогне, да се сподели и какво е хубавото в снимката им... Пред очите ми в този сайт "порастнаха" много вече качествени, прекрасни фотографи! "Прохождащите" има какво да научат- нека не им се "подрязват крилата".
Успех на новите собственици на сайта. Да им помагаме и ние с каквото можем, защото това е "нашия сайт"!
Във връзка със слабата активност за гласуване в конкурса за ново лого поставям за обсъждане един съвсем технически, но не маловажен проблем, който има вероятност да възникне при прехвърлянето на профилите и фотографиите на новата платформа. Такъв проблем възникна при мен преди години, когато информацията се прехвърляше на друг сървър. Не можех да вляза в профилът си, защото бях забравил на коя от многото си електронни пощи съм направил регистрация в портала. И за малко щеше да се получи така, че трябваше да си направя нов профил, а старият с всичко върху него да бъде изтрит. Тогава създадох затруднение на Пламен и само благодарение на неговото търпение и отзивчивост и няколко телефонни разговори нещата успяха да се оправят. В тази връзка искам да насоча вниманието на новия собственик върху въпроса дали е възможно при разработване на новата платформа да се предвиди, както е в социалната мрежа, който желае или пък задължително, за по-голяма сигурност да има задължително попълване на втори, резервен емайл адрес - за влизане в портала и/или за получаване на информация за смяна на паролата. Не зная, доколко има възможност с оглед повишаване на нивото на защита на профилите дали е възможно, или е много скъпо да има и опция при смяна на паролата да има и известяване с SMS - за сметка на самия потребител. Така всеки ще бъде сигурен, че има опит за кражба на самоличност и да може да уведоми админа за това. Освен това има според мен вероятност от тези потребители, които не публикуват вече или го правят сравнително рядко да има и такива, които не са влизали през последните три месеца в своята пощенска кутия и тя да е закрита. Ето защо според мен трябва да има и опция за пререгистрация на старите профили. Но това е само мое мнение. Оставям на тези, които разбират от проблемите, които описах да преценят доколко написаното тук се нуждае от някакво внимание.
Успех и от мен! ха дано и технологиите дойдат и тук - мета данните да се четат от снимките, по-добра система за коментари и т.н. - надявам се нещо като 500px, Pixoto или Flickr

Редактирано от автора , 28.07.2014 22:25:49

Вячеслав, благодаря за това, че повдигна темата. Проблемът с идентичността на профилите съвсем не е маловажен... В това се уверих буквално днес, след като проследих активността при изпращане на имейл кампанията за конкурса за лого. Ето и малко повече данни:

Общо регистрирани потребители: 33 068
Потребители, които са посочили имейл адрес: 22 021
Изпратени имейли към сегашен момент: 3 606
Невалидни имейли (върнати от съответния пощенски сървър) от всички изпратени до момента: 1 277

Първият проблем е, че в сегашната версия на сайта полето Email адрес не е задължително - едва преди няколко дни го направихме задължително. В следствие на това около 35% от всички потребители въобще нямат зададен имейл към профила си. Вторият проблем е, че потребителите, които все пак са въвели имейл в профилите си, то същия не е валидиран. В следствие на това и отчитайки представителната извадка от изпратените до момента имейли, около 35% от имейлите са невалидни. По тази логика изчисленията сочат, че само 43% от всички акаунти имат валидни имейли.

Може би в повечето случай потребителите нямат вина, а невалидния имейл се дължи на грешка при въвеждането. Ето например няколко невалидни имейла от базата данни:

***nafta***@.com (Грешка: невалиден)
nena@gbg,bg (Грешка: запетайка вместо точка)
eli_a_k @abv.bg (Грешка: оставен интервал в името)

Нищо не може да се направи със задна дата, но в новата платформа ще заложим да има валидация при въвеждане на имейл, както и активация. Активацията е много важна, тъй като тя удостоверява, че съответният потребител е собственик на пощенската кутия, която е въвел, респективно предотвратява даден потребител да се регистрира с имейл на някой друг.

Но проблема не спира до тук. Ето и конкретен пример:

Вече получихме 2 молби от потребители да променим пощите на техните акаунти, тъй като те са забравили паролите на пощите си. Как обаче ние, като отговорно лице за опазването на личните данни да сменим имейлите на акаунтите им след като не можем да се уверим, че това са действителните им собственици? За вземане на решения по споменатите казуси правим обстоен анализ на данните за IP адреси, активности и др., като се надяваме да вземаме правилните решения.

Това като цяло е световен проблем, а големите платформи като FaceBook, Twitter и др. използват сложни, наистина сложни системи за управление на сигурността, които са непосилни да бъдат направени и поддържани от малки, дори от средни фирми за разработка на софтуер.

Алтернативи на сложните системи за сигурност са например възстановяване на парола посредством въвеждане на дата на раждане и отговор на таен въпрос. Това е реализирано в ABV.bg, но според мен не е достатъчно сигурно. Всеки близък до вас човек знае кога сте родени, както и например как се казва домашния любимец, в кой град сте роден и т.н.

Известяването с SMS не е толкова трудно за реализация, но не мисля, че това трябва да става практика тук. В общи линии системата за известяване и валидация посредством SMS се реализира от платформи, които "искат" да научат мобилният телефон на потребителя. Известяването е свързано и с таксуване на една от страните, което също не е добре. Ще обмислим обаче опцията за въвеждане на алтернативен имейл, в случай, че потребителя има такъв и иска да го въведе.

Редактирано от администратор , 29.07.2014 12:30:02

Може много лесно да го познаете някой дали е собственик на някой акаунт тук. Искате му един оригинал в RAW на снимка качена от него тук и ще разберете дали е той истинският човек. Това е по фотографски, без други познания.

А иначе, ако и другите се регистрират като мен, с временни и-мейли, които препращат към реални такиви за около 30 дена, тогава системата ви за проверка ще бъде леко "заобиколена" и пак няма да му знаете адреса. Та нищо не правите.

Мисля че най-сигурното е с таен въпрос, който да се избира от един дълъг списък. От яху ми бяха блокирали един акаунт, щото някой се опитвал да се логва нещо, та ми искаха отговора на тайния въпрос и го отблокираха. Аз иначе не давам нито телефони, нито и-мейли които ползвам редовно. Като знам какви досадници има, от рода на сайта на Фейсбук, та не давам реални и-мейли вече на никой форум.
Леле, ако тази дискусия е показателна за бъдещето на сайта....
Ако сайта не се подобри, просто ще отиде в небитието до месеци или година.
Свидетел съм как доста фотографски сайтове, си заминаха заради слаб интерес, безмислени коментари на потребители и безмислено качаване на всякакви снимки.
За да върви един фото сайт напред той трябва да се развива, не да отива надолу. Трябва да има събития, ревюта, Теми и тн.
Положението тука вече отива към отчайващо.
Ако новият собственик, не предприеме, някакъв ход и то СКОРО, нещата отиват на ЗЛЕ.
Сори за негативният коментар, но това е истината.

УСПЕХ със САЙТА.
Kpstudio, един от начините е хора с опит като теб да пишат точните рецензии под снимките, като не се съобразяват, че ще бъдат упрекнати "че им завиждаш" ! Сигурен съм, че можеш да го направиш и е време. Поздрави !
Честито на новите собственици и с благодарност към Пламен и Ели за изминалите години. Някъде в началото пишеше "Забавление с фотография". Струва ми се най-важното. Повечето от нас не печелят от фотография, правят я за да се забавляват и това трябва да е основната мисъл при правене на промените.
Успех и се надявам да ми е интересно :)

Редактирано от автора , 06.08.2014 13:17:08

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола