Популярни снимки за

Всички снимки

Новата платформа на сайта

Според мен прекалено се увлякохте в темата за авторски права. Като иска автора да си я надписва. Негов избор. И без това не може да се спре интернет копирането, поне да се затрудни малко. В крайна сметка е въпрос на личен избор на автора дали да си качи снимката в публичното пространство или да си я държи на компютъра, където ще е на най-сигурно място и защитена или пък да я сподели с рекламна за него цел или дори за продажба... Анонимно гласуване в нета няма, това е една илюзия и няма смисъл да я поддържаме, затова да оставим на админите да си пишат кода както намерят за добре. Ако ни хареса ще участваме. Ако пък не ... има стотици други сайтове.
Тук е станало доста интересно. Съгласна съм със Стефан,че в нета няма нищо анонимно, а и няма сайт, от който да не можеш да си копнеш нещо... въпрпс на желание. Имам регистрация в 500px и смея да твърдя, че там практиката "глас за глас" е утвърдена и дори още първия ден получих няколко мейла от типа "аз гласувах, гласивай и ти за мен..."
Имам рег и в Pixoto и там гласуването е анонимно /не че няма логота водни знаци и т.н/, но "търговията" с гласове е максимално затруднена.
Анонимността няма да проработи! Съгласих се!

Като се сетя ,че снимката ще излезне първо в някои друг сайт, когато се появи във PhotoPlace вече няма да е нова информация (с или без лого)!

Да караме по лесния начин тогава!

Бистре, голям "хакер" си
Поздравления за къртовския труд на собствениците - явно сайта ще бъде с чудесна визия и добри възможности (модерно облечен). Това което ме притеснява е под тази модерна премяна да не си остане същия сайт!
Искам да попитам при разлика в точкуването между най-добър автор и нов автор максимум 0.3 точки (сега е 10 пъти) какво ще ме спре да се "подмазвам" под снимки без идея и качество на нови автори? Ще има ли някакви наказания или друг вид лостове които да се опитат да възпрепятстват тази практика?
Допада ми идеята на ehnaton за "Рецензия на професионалистта" Мисля че ще бъде много полезно управата (редактор, модератор, админ и т.н.) чат-пат да подсказват с коментар под снимки, че примерно небето е изгоряло, лицето сивее, лоша тоналност, лоша композиция и подобни.
Каква е разликата между сегашната галерия "Искам критика" и "Рецензия на професионалиста". Никой не пише сега, защо една смяна на името ще предизвика изведнъж желание за писане и най -важното - приемането на чуждото мнение без мелодрами. Ех....по Коледа се случват чудеса, дай Боже! Идеи много, все хубави ......но в крайна сметка потребителите същите :)
Колкото за лимита аз съм за 15 на седмица, но това е цифра която лесно може да се коригира.
Анонимноста е заблуда. Рибаров, Стефанов, Светльо, Vlad_bg, desiignat, Nya и т.н. - и без да стои ника им от долу едва лли някой няма да познае на кои са. Така се отнася за почти всички редовно пускащи по-добри автори. Ако пък се пуска и по-дъга серия...
"приемането на чуждото мнение без мелодрами" е сериозен проблем и затова предложих от управата да има критики, който хем ще ни подсказват къде грешим, а може и дискусия под дадената снимка да отворят. В момента заради елементарна критика ставаш персона нон грата, трият ти коментара а даже и ти спират коментарите. Между другото тези функции може би няма е лошо да отпаднат - щом пускаш снимки трябва да можеш и да търпиш критика за тях.
Идеята ми беше този , който рецензира да е професионалист и да не членува в сайта! Поздрави!
Ние пак можем да си споделяме и спорим в "искам критика".То в момента на никой не му трябва де!
Мисля, че 2-3 снимки на денонощие, от един автор си е добро число. Друг е въпроса, че ако ги пусне една след друга - няма да е в негова полза. Малко или много, разнообразието е това, което допълнително подклажда интереса.
За да има изобщо критики, нещо наистина трябва да се промени. Дали ще е неутрален критик или невъзможност да се трият коментари, но без промяна критики едва ли ще се появят. mishel58 е прав - след критиката следва - "Авторът е забранил вашите коментари".
swestan, в pixoto гласуването за конкретна снимка не е затруднено, то просто е невъзможно. При забелязан воден или друг отличителен знак просто репортваш (има готова опция за това) и снимката се сваля от админа. Ти имаш там чудесни снимки, но за съжаление не съм имал възможност да гласувам за тях.
По-добре, да ти изтрие коментара и/или да те "забрани", отколкото после цяла нощ да не спи, от това, че е критикуван.
Мисли за здравето на хората, Oid-man!
Не изчезне ли подмазвачеството,безразборното гласуване,гласуването за едни и същи автори без значение какъв "мазалоч" са качили нищо няма да се промени,ама нищо!

"Идеята ми беше този , който рецензира да е професионалист и да не членува в сайта! Поздрави!
Ние пак можем да си споделяме и спорим в "искам критика".То в момента на никой не му трябва де!"

ehnaton и кой ще е този рецензент дето по цял ден ще си губи времето с бозавите снимки тук....пък и да не е от сайта...че какво тогава ще го привлече за да го прави???
Вкарвате се във филми.

На мене и така си ми харесва с изключение на по-горнитеи неща а каква ще му е новата визия ми е все тая стига новата да не е много тежка щото тогава го забравям тоя сайт.

Колкото до водния знак - според мен това си е право на личен избор на автора.По тоя въпрос дори не е нужно и да се спори.А това че в някой си сайт еди какво си направили по въпроса...ами живи и здрави да са.

Редактирано от автора , 28.11.2014 16:05:54

Тези горни коментари са много интересни, ако някои не бяха повече от "забавни". Както във всички изкуства, така и в фотографията, така и в изсипването на речта, човек не може да направи и създаде нищо по-интелигентно от себе си. Много ми е интересно как така някой, който никога не е снимал портрети, не е снимал натюрморти, не е снимал пейзажи и не се е занимавал с актова фотография, има очи да изказва крайни мнения. Утре отивам на опера и да му мисли моя приятел Петрачо, как ще го критикувам за свиренетето му, въпреки че думата от 6 букви "музика" я изписвам с 9 броя грешки. Но има и много градивни изказвания по-горе, за което поздравявам пишещите ги. Отивам да снимам комшийката на следобедно кафе, да не забравя конд....е ! Поздрави !

Редактирано от автора , 29.11.2014 08:41:52

и кой ще е този рецензент дето по цял ден ще си губи времето с бозавите снимки тук....пък и да не е от сайта...че какво тогава ще го привлече за да го прави???
Вкарвате се във филми.

Светльо, ясно е , че всеки ден няма да е ! Става дума да има такова нещо да речем веднъж в месеца или на три....Предложение е , ако на някой му 'ареса или пък на управниците и ако може да се осъществи, добре! Ако ли не , каквото -такова!

Редактирано от автора , 28.11.2014 19:17:36

Джорка сеа ш кажеш че който не е снимал комшийката нищо не разбира .
jino, майтапчето е от мен, който ме познава, знае че обичам да се шегувам. Мисълта ми беше всеки един от нас да си разшири кръгозора,да види около нас цветята, хората по улиците, децата, витрини, всичко..Фотографията е мироглед. Трябва ли да се съобразяваме с хора в ситуация на "творчески запек", да не казвам "творческа яловост", да определя броя снимки за качване. Снимките на страницата за общо представяне се задържат по изминало време, а не по брой снимки. За това и броя на страниците е променлива величина в количество брой , в момента 4 броя страници а при много снимки 12 броя страници. А относно комшийките, а бе хубаво е да пребледняваме при среща с тях. Още по-хубаво е, когато е на "макро" разстояние от нас комшийката. И да те разсмея, да споделя : На един ЕОС (салон зо актова фотография), един КОЛега, на който снимките не влязоха в селекцията, се приближи до моя актова снимка и язвително каза "Трябва само да напишеш огдолу телефонния и номер!" Аз отговорих :"Нямамаш проблеми, мадамата я имаш още довечера " и се усмихнах, а това беше жена му. Как съдбата се шегува с нас, голям майтап. Поздрави на всички !

Редактирано от автора , 29.11.2014 15:43:12

Творчески запек казваш.
Ами за творческа диария какво ще кажеш.
jinoq ХаХа.., а ми по-добре е "творческа диария" пред "творчески запек", поне се произвежда нещо, а и като го замериш рискуваш да те напръска !

Редактирано от автора , 29.11.2014 23:16:28

Добър ден на всички!
Аз съм "за" името на автора да е анонимно, поне през първите 72 часа от публикуването на снимката.
Относно ограничаването на възможността снимката да бъде открадната е възможно вместо името на автора, през времето докато снимката е "анонимна" да се подписва с логото на сайта и едва след изтичането на срока от 72 часа, при желание авторът да може да я подпише!
Аз пък се сещам че след като на пълните некадърници снимките ще им ги "обработва" сървъра на сайта, значи целта на собственика е да има повече качвания.

Предлагам да не може да се гласува за снимки които не са били приготвени от авторите им, да отговарят на някакъв максимален размер и количество байтове.
И да си пише под всяка снимка дали е трябвало системата да я обработва. То аз ще ги разпознавам, но други много хора няма да забележат нищо и ще ахкат и гласуват за некадърността.
Новата платформа на сайта... я няма
Ще имаме ли нова платформа или...???
ЧНГ!
Може нещо подобно като от един друг фото сайт да се направи и то е до определено време рейтингът на новокачена снимка да не се показва.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола