-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
- Липсва информация
За контакти
- Имейл адрес: monikata@abv.bg
Оборудване
Фотоапарати:
- OLYMPUS OLYMPUS MJU II
- SONY Sony DSC-W50
Обективи:
- Няма добавени
Потребителя няма добавени албуми.
Потребителя няма добавени любими снимки.
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
Готика 2 / | ||
Като редакция пуснах оригиналния кадър.
|
||
Готика 2 / | ||
(5) tkostov: Корабчето се люлееше, затова ми екривичък кадърът! :)
Много ти благодаря за съветите - за начинаещите като мен това е най-ценното от мненията под снимките. Захващам се ей сега! |
||
Готика 2 / | ||
Това ми харесва повече от цветното. Когато снимаш сгради и пейзажи много е важно хоризонтът да е прав - тук е леко изкривен на ляво.
bombi е прав за контурите - единият от начините за оправянето им е с Blur Tool - опитай със съвсем малък радиус - около 5px, Mode: Luminosity и Strenght около 20%. Резултатът е че се губи малко от рязкостта по ръбовете, но пък белият контур не дразни чак толкова. |
||
Готика 2 / | ||
Интересно
|
||
Готика 2 / | ||
добър замисъл ,готино.Трябва да наблегнеш на белите контури около кулите.Там е най трудно.Аз лично бих направил небето в b/w ,да стане още по драматично.Харесвам
|
||
Готика 2 / | ||
Много е dark, харесвам!
|
||
Готика (след редакция) / | ||
:) чак пък толкова;)
|
||
Готика (след редакция) / | ||
С любезното съдействие на Козмо! :)
|
||
Готика 2 / | ||
Да!!!
|
||
В очакване 2 / | ||
(2) MamaNaDvama: И на мен ми хареса! :) А е просто една пайка на някаква алейка покрай Дунава в напълно неизвестно унгарско село ... в Европейския съюз!
|
Последователи:
0 души следват Моника Михайлова
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
Торта Йогурт
Продукти:
6 желатина
2 кофички кисело мляко
1 кофичка (голяма) заквасена сметана
2,5 ч.чаши пудра захар
3 ванилии
3 с.лъжици лимонов сок
3-4 банана
1 компот от ананас на парченца
1 компот от кайсии/праскови
1 готов блат
В 3 кафени чашки хладка вода се разтварят 4 желатина. Киселото мляко и сметаната се разбиват със захарта, ванилията и лимоновият сок. Бананите се нарязват на кръгчета и се слагат в млечната смес. Добавят се и парченцата ананас. Добре набъбналият желатин се слага на слаб огън (може на водна баня) и се бърка докато стане на прозрачен сироп. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА. Когато желатина поизстине до телесна температура (да остане течен) се изсипва в млечно-плодовата смес и хубаво се разбърква. Блата се слага на дъното на форма за торта, отгоре се залива със сместа. Поставя се във фризер за няколко минути, за да стегне или направо в хладилника. Когато желираната смес се стегне се разтварят останалите 2 желатина в сока на компота. Изчаква се да набъбне желатина и пак се подгрява, за да се разтвори хубаво. Нареждат се плодовете от компота върху тортата. Внимателно (най-добре с лъжица) се покриват със изстиналият сироп. Тората се слага отново на студено. След около час-два тортата е готова за консумация.
По желание в млечната смес могат да се добавят и нарязани на едро орехи.