-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
ВСЯКАКВИ
За контакти
- Имейл адрес: arenby@abv.bg
Оборудване
Фотоапарати:
- FUJIFILM Fuji FinePix S5600
Обективи:
- ASAHI asahi super takumar 2 8 105
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
ДРУМНИК / | ||
![]() |
Добро е! Б)
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
(11) kshivacheva: Да!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
Много интересни облаци!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
Харесва ми!
|
|
НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РИЛА" / | ||
![]() |
Тъй, тъй... требе да се знае къде е попаднал човек :) Добре снимано!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
Великолепна снимка!!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
Много хубаво!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
!!!!!
|
|
ВИСОЧИННА РЕАЛНОСТ / | ||
![]() |
(5) vilinik: да
|
|
НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РИЛА" / | ||
![]() |
Хубав зимен кадър!
|
Последователи:
0 души следват SID
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
ПРИГОТВЯНЕ НА НИКУЛДЕНСКИ ШАРАН
=================================================================================
Рецепта: 4 порции
Продукти:
- около 1,5 - 2 кг шаран
- сол
- черен пипер
- лимон
- 1 чаша орехови ядки
- 150г гъби
- магданоз
- 150мл бяло вино
- 2-3 глави лук
- 2-3 лъжици растително масло
Начин на приготвяне:
01.Почистен и измит, шаранът се поръсва със сол, черен пипер и лимонов сок.
02.За плънката лукът се нарязва на филийки и се задушава в олиото, но не бива
да се зачервява.
03.Прибавят се нарязаните на дребно орехови ядки, магданозът, нарязани на
ситно гъбите и парченца лимон, черен пипер.
04.Шаранът се напълва с приготвената смес и се зашива или забожда с клечки.
05.Поставя се в тавичка, полива се с бялото вино и се покрива с парчета лимон.
06.Ако е останала плънка, се разпределя около шарана.
07.Пече се.
ПОСЛЕСЛОВ: Може да се сервира и топъл, и студен.
Друг начин на приготвяне е шаранът, напълнен по същия начин,
да се завие във втасало сурово тесто, като му се
придаде формата на рибата.
Отгоре се намазва с масло.
Приятно похапване!
ПРОДУКТИ:
един изчистен шаран 2,5-3 кг
1 праз лук
2-3 глави кромид лук
1 лимон,
5-6 сухи сини сливи
50 стафиди
10 лъжици полусварено жито
50 г. печени орехи
1 с.л. червен пипер
1 с.л. девисил
дафинов лист
няколко зърна бахар
чер пипер и сол на вкус
Мазнина- най- добре зехтин, но може и олио 1 кафена чашка
1 пакет готово тесто за пица/500 г./
ПРИГОТВЯНЕ:
Шаранът се натрива със сол и черен пипер, в коремната кухина се слагат няколко листа
дафинов лист, бахар и резенчета лимон. Рибата се оставя няколко часа на хладно,
после подправките се отстраняват. Приготвя се плънка по следния начин.
Сините сливи и стафидите се накисват за 1/2 час в 1 кафена чашка бяло вино/вода/.
Лукът/праз и кромид/ се нарязват на едро и се задушават в мазнината,
посоляват се и като омекнат към тях се добавят стафидите,
сините сливи/нарязани на едро/, лимонът/ обелен и нарязан на кубчета/,
житото и подправките. Плънката се оставя още няколко минути на много слаб котлон,
накрая се прибавят запечените орехи. Шаранът се пълни със зеленчуковата смес,
зашива се и се поставя в обилно намазана с олио тава. Тестото се омесва и разточва
на дебела кора, с която се покрива рибата. Печ се на умерена фурна/ 150 градуса/
около 40 мин.Ако тестото започне да прегаря, ястието се покрива с фолио, за да се
допече. Поднася се с вино "розе" или "мускат".