-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
безинтересни.... плюс счетоводство :)
Занимание/Професия:
икономист
За контакти
- Липсва информация
Оборудване
Фотоапарати:
- RICOH RICOH GR1V
- КИЕВ Киев 4АМ
- FUJIFILM FUJIFILM FinePix F31fd
- NIKON Nikon D90
Обективи:
- NIKKOR Nikkor AF 50/1.4 D
Потребителя няма добавени албуми.
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
Поморие / | ||
Харесва ми!
|
||
Поморие / | ||
(1) Vian:да
|
||
Поморие / | ||
Гот !
|
||
40 градуса по Целзий... / | ||
:-)
|
||
Аз летя...! / | ||
Харесва ми!
|
||
40 градуса по Целзий... / | ||
Много готино!
|
||
Портрет на С. / | ||
:))
|
||
Аз летя...! / | ||
Ма, добре де сега ... защо само 3 гласа ... е, може ли такова нещо! еййййй ....
|
||
Портрет на С. / | ||
Харесва ми!
:)) |
||
Опааа... :) / | ||
Много ми хареса!
|
Последователи:
0 души следват Кирил
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
В България буталката за биене на масло от прясно мляко е дървен уред, тясно — диаметър около 20 см и високо около 1 метър дървено качѐ (леко стеснено в горния край). Буталото е плосък, масивен или надупчен диск с дълга дръжка. Най-честото име на уреда, разпространено в цяла България произлиза от глагола бутам — буталка, буталкя, бутѝн, бучка. Освен него има и производни на италианската дума barile — бурило, бурчило (Родопите) и от глагола мътя — матѐлка, мътѝлка (Средна България). За буталото най-разпространеният термин е от глагола джуркам — джурило, чурило, джеран, а в Южна България се среща и бутало, буталач, бучкало.
Процесът се състои от енергични движения на буталото, натискът трябва да е енергичен като удар. Затова процесът се нарича „биене на масло“. Млякото, което е преминало през такава обработка, е с намалена масленост, нарича се „бито мляко“...