-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
Занимание/Професия:
учителка
За контакти
- Липсва информация
Оборудване
Фотоапарати:
- NIKON Nikon D50
- FUJIFILM Fujifilm FinePix S5 PRO
Обективи:
- USSR Гелиос-44-2 58/2,0
- NIKKOR Nikkor AF 50/1.8 D
- USSR Юпитер-37A 135/3,5
- NIKKOR AF-S DX Zoom-Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED
- NIKKOR Nikkor AF-S 16-85/3.5-5.6 G ED VR DX
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
it's rosing... / | ||
![]() |
(14) SantiAgo:
|
|
Събрала смелост и страшно любопитна чинчила / | ||
![]() |
супер е..сега мисля да си взимам такова животинче..чудесно е :)
|
|
on a July morning / | ||
![]() |
(32) ico10: +1
|
|
it's rosing... / | ||
![]() |
:))
|
|
Marble beach / | ||
![]() |
(16) desog:
|
|
Marble beach / | ||
![]() |
(17) Nuna: да
|
|
Marble sunrise / | ||
![]() |
Супер :)
|
|
it's rosing... / | ||
![]() |
харесвам :)!
|
|
it's rosing... / | ||
![]() |
(14) SantiAgo: да
|
|
it's rosing... / | ||
![]() |
(11) dimana123:
|
Последователи:
0 души следват Мира
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
(14) GALA_VARNA: само трябва да се внимава с кестените - да са пресни, нашите, уви, не бяха и трябваше да ги избягваме при консумацията ;)
1 гръден кош от пуйка или цяла пуйка
Мазнина или масло, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 160 градуса(325 F или 3 за газови)
Измийте пуйката и я подсушете
Вземете с лъжица пълнежа ( по - долу)и го изсипете в шията и кухината на тяло и зашийте с готварска корда или готварски щипки.
Премерете напълнената пуйка и изчислете времето за готвене като 15 мин на 450гр плюс още 15 мин. Намажете с разтопената мазнина или масло и подправки. Сложете я върху скара в тава и я покрийте с фолио. Печете за изчисленото време и я поливайте с масло и обръщайте от време на време. Махнете фолиото последните 15 мин. За да пробвате боднете с шиш; готова е когато тече бистър сос. Извадете от фурната и сложете на чиния за сервиране. Махнете конеца или кордата, или готварските щипки.
Пълнеж от кестени:
6 чаши накъсан на малки хапки стар бял хляб(еднодневен)
2 нарязани глави лук
4 нарязани стръка целина
3 супени лъжици нарязани на ситно листа от пресен градински чай или 1 супена лъжица изсушен и стрит на едро
2 супени лъжици пресни листа от нарязани на ситно мащерка или 2 чаени лъжици изсушена и стрита на едро
1 супена лъжица пресен и нарязан на ситно розмарин или 1 и 1/2 чаени лъжички изсушен и стрит на едро
1 супена лъжица прясна и нарязани на ситно листа от чубрица или 1 чаена лъжица изсушена и стрита на едро
½ чаша обезсолено масло
2 чаши пресни без черупка и обелени кестени, нарязани сурови
½ много ситно нарязани листа пресен магданоз
С остър нож направете Х на облата страна на на всеки кестен. Изсипете кестените на един слой в правоъгълна тава, добавете ¼ от чашата с вода и печете кестените в предварително загрята фурна, 450 F за 10 мин или докато черупките се отворят. Вадете кестените шепа по шепа и ги белете докато са все още топли.
Загрейте отново фурната до 325 F. В плитка тава наредете парченцата хляб на един слой, запечете ги във фурната, разбърквайки ги от време на време за 10 – 15 мин или догато станат златисти. Изсипете в голяма купа. В голям тиган изпържете лука, целината, градинския чай, мащерката ,розмарина и чубрицата в маслото и бъркайте докато зеленчуците омекнат, добавете кестените и пак бъркайте 1 минута. Добавете зеленчуковата смес към хляба като разбърквате сместа добре и поръсете с магданоз, сол и пипер на вкус.
Оставте пълнежа да се изстине напълно. Един ден предварително напълнете пуйката, ако печете цяла пуйка. Сместа е достатъчна за да напълните цяла пуйка и да опечете още отстрани.
Съставките трябва да са наполовина,ако готвите само гръдния кош на пуйката.
Пуйката и пълнежа традиционно се сервират със зеленчуци, като печени картофи, печен пащърнак с мед, брюкселско зеле с бадеми и всичко обилно във сос грейви.