-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
Занимание/Професия:
harping around...
За контакти
- Липсва информация
Оборудване
Фотоапарати:
- Няма добавени
Обективи:
- Няма добавени
Потребителя няма добавени албуми.
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
мууу / | ||
![]() |
.:)
|
|
Котарак без чизми... / | ||
![]() |
Харесва ми!
|
|
мууу / | ||
![]() |
Харесва ми!
|
|
view / | ||
![]() |
Това не са ли татрите?!
|
|
Котарак без чизми... / | ||
![]() |
ама какви нокти има...
|
|
Котарак без чизми... / | ||
![]() |
Страхотен!
|
|
мууу / | ||
![]() |
Хубав кадър
|
|
мууу / | ||
![]() |
Добър кадър!!!
|
|
Котарак без чизми... / | ||
![]() |
Добър кадър!!!
|
|
мууу / | ||
![]() |
Красив модел! ;)
|
Последователи:
0 души следват Miroslava Stareychinska
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
Directions for making BOZA at home:
BOZA Ingredients:
*5l of water
*2 teacupfuls of flour
*2 teacupfuls of sugar
*1 teacupful of boza or home-made ferment
Directions:
Roast slightly the flour (to become rosy in colour). Take care not to get it burnt. Mix it with a bit of lukewarm water. Pour the mixture into the pot filled with the rest of the water and put it on the plate. Add the sugar and leave the liquid to boil stirring it once in a while. Keep boiling for 5-6 minutes still stirring. Remove the pot from the fire and let it cool. Add 1 teacupful of boza or 1 teacupful of the home-made ferment. Leave the mixture in a warm place for 2-3 days to cause firmentation. When the boza is ready, pour it in bottles and store in a cool place (refrigerator).
Home-made boza ferment Ingredients 1-2 spoonfuls of slightly roasted flour
*1 teacupful of tepid water
*1 spoonful of sugar
How to make the boza ferment:
Mix the slightly roasted flour (take care to keep it from burning) with the water and stir well. Add the sugar. Leave the mess in a warm place for 2-3 days to ferment, stirring it from time to time.
Note: The teacupful of boza or home-made ferment can be replaced by 6-7 moistened and crumbled slices of wholemeal bread /or toast/, or by 6-7 spoonfuls of leaven. In this case before storage the boza has to be filtered (without pressing).
There is reason to suppose that for causing fermentation it is also possible to use a mixture of a little bit of yeast, water or milk, and a teaspoonful of sugar, left beforehand to rise.
-----------------------------------------------------
To become a good BOZA maker one has to experiment :D
BOZA is really good mixed with rakya.. and in between - beer! Cheers!!! [beer][beer][beer][beer] :D :D :D
За да се направи са необходими:
* вода - 5 л.
* брашно - 2 ч.ч.
* захар - 2 ч.ч.
* закваска (боза) - 1 ч.ч.
* За закваската:
* брашно - 1-2 с.л.
* вода (хладка) - 1 ч.ч.
* захар - 1 с.л.
Брашното се препича до бледорозово, като се внимава се да не прегори ( бърка се по време на печенето).
Разтваря се в малко хладка вода. Така получената смес се изсипва в съда с останалото количество вода
и се поставя на огъня. Добавят се двете чаши захар и се бърка, докато заври. След завирането продължамва
да се бърка в продължение на 5-6 минути. Оттегля се от огъня, охлажда се и след това се досипва или 1 чаша
боза, или 1 чаша от предварително приготвената закваска. Съдът се държи 2-3 дена на топло да ферментира, след което се налива в бутилки и се съхранява в хладилник.
Забележка:
Прибавяната към основната смес чаша боза или закваска може да се замени с 6-7 леко навлажнени и натрошени
филии от черен хляб или сухар или 6-7 супени лъжици хлебно тесто ( с мая). Имаме основание да предполагаме,
че би могла да се използва като прибавка малко мая, размита с вода и лъжичка захар и оставена да ферментира.
Приготвяне на закваската:
Препеченото брашно се размива във водата и се прибавя захарта. Оставя се на топло 2-3 дни да шупне,
като отвреме-навреме леко се разбърква.
-------------------------------------------------
Забележка от автора:
-------------------------------------------------
След като абсолютно нищо не можете да направите, отивате до близкият магазин и си купувате литър боза (поне). При наличие на дядова ракия, пиете бозата в комбинация, като междувременно отпивате бира.
НАЗДРАВЕ! [beer] [beer] [beer] :-D :-D :-D
eee, nqmam dumi!!! :D :D :D :D
nazdravee! :D