-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
Вече и фотография
Занимание/Професия:
маш. инж.
За контакти
- Имейл адрес: r.kotev@mbox.contact.bg
Оборудване
Фотоапарати:
- SONY Sony Cyber-shot DSC-T100
- CANON Canon EOS 50D
Обективи:
- CANON CANON EF 100MM F/2.8 MACRO USM
- CANON CANON EF 16-35MM F/2.8L USM
- CANON CANON EF 50MM F/1.8 II
- CANON CANON EF 70-200MM F/2.8L USM
- CANON CANON EF-S 17-85MM F4-5.6 IS USM
- CANON CANON EF 24-70MM F/2.8 L USM
- CANON Canon EF Extender 1.4x II
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
Към Пилатус / | ||
Харесвам!
|
||
Към Пилатус / | ||
|
||
Към Пилатус / | ||
|
||
Към Пилатус / | ||
|
||
Към Пилатус / | ||
|
||
Преди пролетта / | ||
|
||
Утринно / | ||
|
||
Половин минутка от залеза / | ||
|
||
Утринно / | ||
|
||
Преди пролетта / | ||
|
Коментари оставени от Автора
Това дето се вижда като населено място, не е ли с. Гьоврен?
китайската столица Пекин (Beijing). Била е национализирана и затворена по
време на управлението на Председателя Мао Дзедун. От 10-на години отново
работи и произвежда медни съдове и фигури с керамично покритие - с
изключително качество и изцяло ръчна изработка:
- Медните заготовки се облепват с лентички от мед така, че да се получат
стотици, а може би и хиляди легенчета по предварително нарисувана схема
(1).
- Следва запълване на легенчетата с керамична боя и изпичане в пещ -
операцията се прави 7 пъти - т.е 7 слоя боя, като след всеки има изпичане (2, 3
и 4).
- После е шлайфането и полирането. С различни по едрина абразиви, като
последната операция, за окончателен бласък е със специално дърво (5).
- За да се получи окончателния вариант (6) за пазара.
Ориентир за цената - (6) - около 180 лв.
Не знам защо и аз винаги пропускам първите 6 точки ;-)
(3) nesi:
Да не забравите пържолите! NB! :-) ;-)
1. Приготвяте гъсто тесто. (Ако не знаете как, купувате готово и добавяте брашно, докато стане като пластелин).
2. Кипвате подсолена вода в тенджера и оставяте да ври.
3. Оформяте тестото като цилиндър и го залепвате на дъсчица.
4. С нож или шпакла дялкате от тестото, така че лентичките да падат направо във врящата вода.
5. Времето за варене е от 5 до 30 минути - "спагетите" са с еднакъв вкус и твъдост.
6. Отцедените от водата сварени лентички се подправят с масло, маргарин, сирене, лютеница, кашкавал, магданоз, чер пипер, гъби, пармезан, ситно нарязано саламче, ... кой каквото му е вкусно!
7. Най-добрата гарнировка се получава, когато върху или около чинията със спагети се подредят и няколко кебапчета, кюфтета и пържоли! ;-)
Добър апетит! :-)
http://www.vbox7.com/play:816e7bcb
А дали летежа е е стествен или принудителен??? ;-)
http://video.dir.bg/video_open.php?id=198354&GDirId=60aa1e20ce387298fb9481905d84c885