-
0снимки
-
0гласове
-
0влияние
-
0любими
-
0следвания
За мен
Фотография
За контакти
- Имейл адрес: zornicashopova@gmail.com
Оборудване
Фотоапарати:
- CANON Canon EOS 600D (Rebel T3i)
Обективи:
- CANON CANON EF-S 55-250MM F/4-5.6 IS
- CANON Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II
Потребителя няма добавени албуми.
Потребителя няма добавени любими снимки.
Коментари оставени към Автора
Заглавие | Коментар | Автор |
---|---|---|
На разходка / | ||
много хубава снимка, пусната е в по-голям от разрешения размер
|
||
Погледнато от друг ъгъл / | ||
P_E_T_I_O, нещо не те разбрах?! Какво имаш в предвид?!?
|
||
Френска селска торта / | ||
Коледни пухкави мъфини / | ||
Овесени сладки с мед и стафиди / | ||
Пълнозърнести мъфини със сирене и маслини / | ||
Детски поглед / | ||
(1) 50PANCHO: да
|
||
Черно бяло в парка / | ||
+++!
|
||
Детски поглед / | ||
Харесва ми!
|
||
На разходка / | ||
Харесва ми!
|
Последователи:
0 души следват Зорница Шопова
Потребителя няма последователи.
Коментари оставени от Автора
Блатове:
Яйце – 1 брой
Захар бяла кристална – 150 гр.
Маргарин – 50 гр.
Мед – 2 с.л.
Сода – 2 ч.л.
Брашно – 400 гр
Прясно мляко – 200 мл
Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят около 30 минути. Докато е още топла сместа се сипва брашното и се омесва.
От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 гр. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30см, дебелина 3мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.
Крем:
Заквасена сметана – 900 мл
Захар бяла кристална – 10 с.л.
Орехи – 200 гр
На ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи.
Тортата се прави само с 5 (пет) блата!
Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя 5 часа да зрее при температура от 0ºC до 5ºC.
1 яйце
1/2 чаша олио
1 чаша кисело мляко
2 чаши брашно
1/2 чаша захар
1 бакпулвер
ванилия
сладко по избор
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесват се сухите продукти отделно от течните. Разбивате с тел яйцето, олиото и млякото. Добавяш постепенно сухата смес до получаване на гъсто кексово тесто. Сипвате малко от тестото във формичките, добавяш чаена лъжичка сладко и отгоре покриваш с още малко тесто.
Печеш на 180 градуса до готовност.
Когато мъфините са готови и изстинали ги поръсете с пудра захар.
Необходими продукти:
орехи - 1 ч.ч
масло - 100 гр
.яйце - 1 бр.
брашно - 10 с.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
канела
овесени ядки - 1 ч.ч
мед - 3/4 ч.ч
.
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето, маслото на стайна температура и меда. В отделна купа смесете всички останали продукти и разбъркайте. Добавете ги към течната смес, разбъркайте. По желание можете да добавите и стафиди(придават страхотен аромат и вкус).Пуснете фурната да се загрява и започнете да слагате от сместа в тава с хартия за печене, като слагате по 1 с.л и притискате да стане тънка сладка.Ако ви залепва по лъжицата намокрете я с вода. Печете на 180 градуса до златист цвят.
Необходими продукти:
2 яйца
2 чаени чаши брашно (любителите на диетичното и здравословно хранене, могат да ползват пълнозърнесто брашно, с каквото са правени и мъфините на снимката)
½ чаена чаша олио
1 ½ чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша сирене
маслини
ленено семе, слънчогледови семки, сусам
подправки: розмарин, босилек, а за любителите на силните вкусове може и ким
Начин на приготвяне:
В купа разбивате яйцето, млякото, олиото и содата. Можете да ги разбиете и с кухненски робот, за да спестите време и усилия.
Пресявате брашното и го добавяте към получената смес. Накрая добавяте натрошеното сирене и подправките и разбърквате добре. Добавяте и маслини по ваш вкус, те придават много приятен аромат на солените мъфини.
Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Поръсвате със сусама. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути, като обаче наглеждате от време на време солените кексчета.
• една консерва нахут или предварително сварен
нахут
• 1/2 ч.л. сол
• 1/2 ч.л. червен пипер
• чубрица на вкус
• къри на вкус
• 4-5 с.л. зехтин
• 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
• 2 яйца
• 4-5 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Изсипваме една консерва нахут (отцеден) във удобен съд и пасираме (смиламе в робот). Добавяме зехтина и пасираме отново до гладкост. При нужда се добавя още малко зехтин. След това подправяме, добавяме яйцата, галетата.
Загряваме фурната на 170С (150-160С с вентилатор). Оформяме топчици, редим в тава, покрита с хартия за печене. Печем до порозовяване.
Поднасяме с млечен сос, прясна салата или като гарнитура към друго ястие.