Популярни снимки за

Всички снимки

Сигнали за грешки и нередности по сайта

Бихте ли обяснили как става запазването на избора на снимки в личните галерии?Избрах снимки ,но не виждам бутон за запазване на избраните снимки в конкретната галерия.Благодаря предварително!
ehnaton: Моите адмирации. Шапка ти свалям за дипломатичния тон. Един потребител най - накрая да започе изречението с учтива форма която не е заповедническа - "Бихте ли", че и накрая да завърши с "Благодаря". 

Редактирано от автора , 24.05.2015 02:32:01

Дани, това,че някой се държи възпитано ,не би трябвало да буди възхищение .Повечето хора по света го правят всеки ден. Понякога улисани в тревоги за нещо или притеснени от това,че нещата не вървят в посоката в която искаме ,забравяме за това. Благодаря ти !
Имам следните питания: 1. Къде да щракна, за да видя кои съфорумци са ми харесали 7 снимки; 2. Как да разбера кой е избрал 9 мои снимки за любими; 3. Може ли да увеличите снимките, за да виждаме детайлите, иначе какво да коментираме - отдалеч всичко е хубаво; 4. Може ли да се оправи следното досадно неудобство: влизам в най-нови снимки, оттам - в избрана снимка и оттам - в личната страница на автора, после влизам да видя снимките му. Тръгвам по-обратния път, но от личната му страница не мога да се върна в най-новите снимки. Трябва да вляза отново в тях и ако не съм запомнила на коя страница е снимката, от която съм тръгнала, започва голямото, излишно, досадно и времеядно щракане! Няма да благодаря предварително, защото и на мен никой не ми благодари предварително за великото търпение, нито ми се извинява за нещо! Макар възпитанието да не е в това да се извиниш, когато си настъпал някого, а в това да внимаваш да не го настъпиш!
Хубаво е, че получавам съобщения за получени коментари, лошото е, че не мога да изтрия всичките с едно щракване!
цитат от svetoslav
Привет на всички.

В последния месец от работата по пускането на сайта се наложи да се вземат голям брой решения в условията на недостиг на време заради планираната дата. Както се вижда от написаното до момента не всички са били правилни. За нас от сега нататък е от изключително важно значение да споделяте кое не ви харесва и как според вас може да се подобри. Платформата в момента се базира на технологии, които ги владеем и както се казва "плуваме в наши води", така че от сега нататък желанията, свързани с нови функционалности или промяна на сегашните ще става бързо и лесно.

През последните дни отчетохме от написаното до тук и извършихме следните промени:
- Линк към "Най-нови снимки" в изкачащата навигация в дясно.
- Функционалност "Забравена парола" е добавена към формата за вход.
- Добавен е рейтинг на снимка в страница потребителски профил.
- Добавена е възможност за търсене във форума.
- Ограничение на височината при много дълги вертикални снимки.
- Броя на гласувете се показва в преглед на снимка.
- Увеличен шрифт във формите за коментиране.
- Линк с автор от колоната "Последна от" във Фото форума води до позицията с мнението в конкретната тема.

Вашият отговор
Изключително много се радвам, че сте тук, че четете и работите! Поздравления още веднъж и благодаря специално за броя на гласувалите, за който помолих.
Съгласен съм за това, че снимките в момента се визуализират доста малки.
Бих искала да попитам защо в началото на пускане на новия сайт собствените снимки на автора можеха да се добавят в " Любими", а сега не могат да се добавят? Това е нелепо, оправете го, моля!

Редактирано от автора , 24.05.2015 17:25:58

Забелязах още няколко правописни грешки:
"Защо някоЙ от моите снимки са отхвърлени?" /в страницата с Често задавани въпроси/ и "собствеННи любими" /в падащото меню "Албум", в страницата за качване на снимки"/.
И още нещо - няма да е зле да има бутон отказ при качване на снимка :)

Редактирано от автора , 24.05.2015 20:25:36

Да, правописните и граматическите грешки са в изобилие! Бутонът за изтриване на вече качена снимка е много важен, тъй като след качването може да бъде забелязано нещо на снимката, заради което е по-добре да бъде веднага свалена - имала съм такива случаи и в стария сайт тази опция беше много полезна!
Меко казано съм разочарован от новия сайт!   Граматическите грешки и подобни се оправят лесно и не си заслужава да се пише за тях, но има неща които ми е трудно да разбера.   При всяко мое гласуване трупам различен брой точки за снимките ( от 1.6 до над 10 ) и в повечето случай за снимки които повече харесвам по-малко - не разбирам логиката.  Защо бутоните за пускане на снимки, популярни снимки са върху снимките и върху бутона за следваща снимка?  Ресайза на сайта леко размазва снимки поне според моя монитор.  Падащото меню за популярни снимки вместо да се скрива само след ползването му постоянно се явява при връщането назад на страниците.  При връщане назад след гласуване или коментар на снимка трябва да се запазват новите промени. В падащото меню "известия" трябва да се изписва заглавието на снимката за която имам коментар - сега е много затрудняващо.  Не ми липсват снимка на деня и особено тази за седмица защото според мен борбата за този места изместваше фотографското в предишния вариант на сайта. Затова съм и против всякакви харесвания и подобни защото го правят подобие на феисбука. Доволен съм че не могат да се копират снимките. 
Знам че не е възможно да се върне стария вариант на сайта и се надявам нещата тук да се пооправят. Оптимист съм!  

Има проблеми и при редакцията на дадена снимка, дава някаква грешка. Надявам се, че ще отстраните този проблем, моля!
цитат от Zwezda666
Има проблеми и при редакцията на дадена снимка, дава някаква грешка. Надявам се, че ще отстраните този проблем, моля!

Проблема е отстранен.
Благодарим за сигнала.

И аз да питам - кокло е размерът за качване - качвам с размер 1024 по дългата страна и гледам - май е по-малко...
Според правилата: "Снимките се публикуват в JPEG формат с неограниичен размер по ширина и височина, но не-по големи от 10 MB, като всяка снимка се преоразмерява автоматично до стандартните за PhotoPlace.bg размери."   Не знам дали понятието "стандартните за PhotoPlace.bg размери" е променливо понятие. Дано да Е, защото снимките изглеждат твърде малки /грубо казано/. Не разбрах дали има условие за броя на пикселите на инч, при качване на снимка, или автоматичния ресайз ги свежда до необходимия при качване в УЕБ - примерно 72PPI, но броя на пикселите в качените снимки е прекалено малък. Снимките изглеждат твърде малки и това е доста неприятно!

Редактирано от автора , 25.05.2015 22:27:46

Да сигнализирам за още нередности: Собствените снимки не могат да се добавят в Любими и още нещо: При получаване на известие за харесване или коментар под дадена снимка се отива не при снимката, а в профила на този, който я е харесал или е гласувал за нея. Оправете тези неизправности, моля!
Петьо, аз при мен не ги виждам малки снимките на 24 инча монитор. Както съм си я оразмерила на 1000 пиксела, така е. Това ме навежда на мисълта, че се оразмеряват автоматично така че да са в центъра на екрана без скрул, т.е. ако екрана е малък и снимката става малка. Като я отвориш на голям екран пак ли е малка? Относно ограниченията за публикуване, да няма освен тези 10МБ, но те съветвам да не качваш снимка повече от 800 пиксела и 400Кб, с резолюция 72-96. Тествам моя снимка която съм качила в пълен размер (вертикалната с борчето) Защитата е за децата дето ги теглят и си пишат разни послания, нищо работа. Такива като мен които работят със снимки и им плащат за това, много добре знаят как да я изтеглят с инструментите за уеб разработчика на всеки браузър. Та....въпросната снимка, се визуализира на фул скрийн малка 1000 пиксела, защитена и преоразмерена, но...като взех урл-а си я изтеглих на моя лаптоп - ами размер 1.5Мб, 96 дпи и 1280/1916 пиксела.....достатъчно голяма за да ми свърши работа в някоя брошура без даже и да разбереш. Не е оригиналния размер който съм качила наистина, но е достатъчно голяма дори и за офсетов печат където се изисква дпи 350. Всякакви дискусии за защита са излишни, разберете няма защита. Който иска да я изтегли знае как. Затова преоразмерявайте и не качвайте в голям размер снимки които не искате някой друг да използва.
Админа е обяснил защо събират големите размери, евентуално ако някой изгуби оригинала а участва в конкурс да могат да направят разпечатката. Голям размер, плюс име на снимката най-често на обекта на нея + гео таг и неработещи закони за авторското право в Бг - решението си е ваше. Моя съвет е преоразмерявайте, дори и с риск да не участвате в конкурс.

Редактирано от автора , 26.05.2015 13:56:41

Аз също съм за преоразмеряване. Колкото до конкурсите - ами ще си намериш файла от компютъра - другото е безмислено товарене на сървъра.
И още нещо - някой може ли да разкара тези иконки - качи снимка и за разглеждане на галериите - от всяка страница - лепят се на всичко и пречат да се чете текст или да се разглеждат снимките както трябва...

Редактирано от автора , 26.05.2015 13:05:26

Искам да сигнализирам: Не съм качвала 14 снимки, т.е.не съм надвишила седмичния си лимит за качване на снимки. Защо ми изписва, че съм го надвишила, това е Пълен АБСУРД!
цитат от Zwezda666
Искам да сигнализирам: Не съм качвала 14 снимки, т.е.не съм надвишила седмичния си лимит за качване на снимки. Защо ми изписва, че съм го надвишила, това е Пълен АБСУРД!

Брояча за "седмичния лимит" не се декрементира ако автор реши да изтрие вече качена от него снимка.
цитат от Zwezda666
Да сигнализирам за още нередности: Собствените снимки не могат да се добавят в Любими и още нещо: При получаване на известие за харесване или коментар под дадена снимка се отива не при снимката, а в профила на този, който я е харесал или е гласувал за нея. Оправете тези неизправности, моля!

Функционалността "Собствени любими снимки" отпадна от новия сайт. Ако желаете можете да си създадете албум, който да именувате като "Моите любими снимки".

Относно известията: ще бъде оправено.
цитат от danivas79
Петьо, аз при мен не ги виждам малки снимките на 24 инча монитор. Както съм си я оразмерила на 1000 пиксела, така е. Това ме навежда на мисълта, че се оразмеряват автоматично така че да са в центъра на екрана без скрул, т.е. ако екрана е малък и снимката става малка. Като я отвориш на голям екран пак ли е малка? Относно ограниченията за публикуване, да няма освен тези 10МБ, но те съветвам да не качваш снимка повече от 800 пиксела и 400Кб, с резолюция 72-96. Тествам моя снимка която съм качила в пълен размер (вертикалната с борчето) Защитата е за децата дето ги теглят и си пишат разни послания, нищо работа. Такива като мен които работят със снимки и им плащат за това, много добре знаят как да я изтеглят с инструментите за уеб разработчика на всеки браузър. Та....въпросната снимка, се визуализира на фул скрийн малка 1000 пиксела, защитена и преоразмерена, но...като взех урл-а си я изтеглих на моя лаптоп - ами размер 1.5Мб, 96 дпи и 1280/1916 пиксела.....достатъчно голяма за да ми свърши работа в някоя брошура без даже и да разбереш. Не е оригиналния размер който съм качила наистина, но е достатъчно голяма дори и за офсетов печат където се изисква дпи 350. Всякакви дискусии за защита са излишни, разберете няма защита. Който иска да я изтегли знае как. Затова преоразмерявайте и не качвайте в голям размер снимки които не искате някой друг да използва.

Вашият отговор - Дани, говорим си за различни филми. Знам как изглеждаха снимките ми в кулпикс - почти всичките, преоразмерени до 900 пиксела по дългата и не повече от 500 кБ. Виждам и как изглеждат сега. Изглеждат по-малки.  И не знам от какъв зор авторесайза ще пипа снимките, вместо да се поставят условия за качване - примерно - до 1000 пиксела по дългата и до 500 кБ. Ако надвишиш размера над този - нека авторесайза я прави каквото си иска. Или за да се прави "услуга" на мързелчета, които от апарата пльоскат директно снимката в сайта, трябва да страдат всички?! ... Ми монитора ти бил малък. Айде бе?! Освен да побягна още сега за по-голям. А стига глупости!

Редактирано от автора , 26.05.2015 15:34:47

цитат от supercharger

цитат от Zwezda666

Функционалността "Собствени любими снимки" отпадна от новия сайт. Ако желаете можете да си създадете албум, който да именувате като "Моите любими снимки".

Вашият отговор: Направих си такъв албум, но не мога да си добавя в него любими снимки. Изписва ми, че албумът ми е празен, а имам свои собствени снимки в любими. А Вашият отговор на това?
цитат от Zwezda666

цитат от supercharger

цитат от Zwezda666

Вашият отговор: Направих си такъв албум, но не мога да си добавя в него любими снимки. Изписва ми, че албумът ми е празен, а имам свои собствени снимки в любими. А Вашият отговор на това?

Вашият отговор - Отивате си в личната страница със снимки и  решавате КОИ да бъдат в този албум.  За всяка снимка  -РЕДАКЦИЯ - отметката Албум - посочвате КОЙ АЛБУМ.   Така албума ще започне да ИМА ! снимки  
От вашия профил в секция албуми, когато позиционирате мишката в/у албум кликнете на 1-вата от трите икони (тази със заглавие: "Добави/Премахни снимки от албум"). От там ще можете да изберете кои от Вашите снимки искате да принадлежат към албума.

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола