Популярни снимки за

Всички снимки

Сигнали за грешки и нередности по сайта

mishel58: Ами браво на системата - такава чувствителност е за совалка, не за фотосайт! 

Редактирано от автора , 04.06.2015 21:22:05

цитат от Galicia
mishel58: Ами браво на системата - такава чувствителност е за совалка, не за фотосайт! 

За улеснение на потребителите е добавена иконка/и, която показва какъв е статуса на полето и дори да кликнете малко по-встрани системата ясно индикира, какво се е случило!

Сарказъм и ирония не са нужни в тази тема.
supercharger: Благодаря за съвета! Сарказъм и ирония - не, просто се шегувахме с колегата... Приятен ден и спорна работа!
 Имам предложение в EXIF на кадъра да се съдържа дата, час и година на заснемането. Наличието или липсата на светкавица също.
Намирам го за много важно предвид няколко причини:
1. Ако в кадъра има прегоряло за преценката и компромиса на качеството е важен часа на заснемането в рамките на деня.
2. За различаване на изгрев от залез.
3.Дава реална представа до колко има намеса на софтуер при обработката.
4. Дава реална представа до колко автора умее да борави със светлината.
   Аз лично преди да гласувам гледам не само сюжет, кадриране и фокус но и това, защото понякога се намираме на места на, които не ходим всеки път, или то, ще бъдем веднъж в живота си, а часът и метеорологичните условия в момента не позволяват перфектния кадър. Тогава можем да оценим уменията на автора спрямо ситуацията. Дали е извлекъл максималното, което допуска времето в момента. Съответно в такива моменти има и компромиси с техническите качества на кадъра.

Интересни разсъждения! ........ Ето ги и моите, по въпросите ти:

1 - Ако в кадъра има прегоряло - виновен е автора. Нито е виновно времето, часа, светкавицата, та даже и извънземните!
2 - Цветовете на изгрева и залеза...би трябвало всеки да усеща разликата им! Ако не може - ще си тренира окото, докато трябва!
3 - Софтуерът,  е средство а не самоцел! И всеки избира средствата, за да постигне това, което му харесва!
4 - Боравенето със светлината ......... дело на всеки, който си харчи паричките за фотоапарати и тем подобни екстрички около него!

P_E_T_I_O ,  желанието ми за повече инфо бе към админите на сайта, а не с цел дискусия кой различава цветовете на залеза и изгрева и по позицията на сенките часа.... но държа да ти отговоря на репликата че винаги автора е виновен за прегорялото. ДА ама НЕ! Пет години снимах с  CANON PowerShot S5 IS  и не зная ти с каква техника разполагаш, но да ти припомня че много от хората при това добре снимащи нямат пари за по-добра техника и че апарати от този клас нямат ROW  и че при местене на експонацията или имаш половин кадър с прегоряло или половин такъв с чернилка, липса на детайли и куп още технически недостатъци. Пет години нямах техническата възможност да снимам в здрач камо ли пък нощни кадри.  Сега с по-добра техника нямам този проблем , дали едва сега се научих как се снима!? :) За това гледам и кой с какво снима,  когато представя нещо. Летвата за различната техника ми е различна. Виждала съм кадри снимани по обяд с приложен филтър в червено оранжево на небето, защото е скапано и на пръв поглед е чудно залезно или изгревно фото. Не бих дала глас никога за подобно менте на дребно В подобни ситуации за мен софтуера не е спомогнал на кадъра да подчертае красотата за което смятам че са неговите функции. Аз като не мамя не обичам и мен да мамят. Мисля, че съм ясна :)

Не съм съгласна, че трябва по половин час да гадая пред нечий кадър за много неща. Като цяло инфото, което излиза сега е много бедно
При всички случаи повече инфо ще е в полза на по-реалистично гласуване.

Редактирано от автора , 06.06.2015 22:35:06

"Аз като не мамя не обичам и мен да мамят. Мисля, че съм ясна :)"....... А нима фотографията не е вид измама?! Та нали, дори самата ти, аз и който и да било, се самоизмамваме от красотите, които създаваме... Самоизмамваме се от това, мислейки, че нещата, които правим са  по-красиви от това "което всъщнос са".   А колко всъщност са красиви - дявол знае......... (всеки, с представите си!)

А за чернилките и прегорелите места - отлично знаеш, че си има техники, с които да ги превъзмогнеш! - техники на снимане и софтуер. Не е нужно да имаш прекалено скъпи аксесоари за това!!!

И към края - мисля, че важен е крайния резултат! Независимо с какви средства го постигаме... Моите резултати, са прекалено, прекалено скромни и аз отлично го знам. Знам го, защото виждам какво постигат други! Но те го постигат с много труд, всеотдайност и........никога не се извиняват с "лошото време",  "лошият апарат", "лошият софтуер" или каквото се сетиш още.............. Е, няма значение.

Поздрави!
Давайте още че ми стана интересно.В последно време ми идва в повече скуката.
За разлика от вас аз пък вече не снимам .

Имам въпрос :
Имам въпрос :
Потърсих един стар автор в списъка и установих, по данни от списъка има 50614 брой автори, от които само 21939 брой автори имат качени една или повече снимки.  Останалите 28675 броя автори, представляващи 56 % (петдесет и шест процента) нямат качени нито една снимка, нито един коментар по техен адрес-разбираемо и само 8 броя души от авторите без снимки  са правели  по 3-4  каментари. Трябва ли да се чете, че тези 56 %  автори без нито една снимка са мъртви души, които могат да гласуват управляемо.
В сайта имах качени скромно 1363  броя мои снимки, но така разбъркано бяха поднесени при преместването, че предпочетох да изтрия всички и оставя само 4 броя мои снимки. Вече нямам желание да качвам, но не казвам НИКОГА!
Как ще накарате да върнете стари утвърдени автори,  аз съм извън тях, като дори няма никъде упомената методика на точкУване. На добра чужда снимка с осем ДОБРИ коментари има 1.6 точки, при друга снимка с един коментар следваща по местоположение-34 точки.
Какво да си мислим ?

Редактирано от автора , 07.06.2015 13:45:51

Този начин на точкуване в момента е супер глупав.Незнам за какво е измислен.....може би да сме по-различни от другите ли,какво ли....
Djoro чудиш се за какво половината никове са мъртви души.Ами за благозвучие бе Жоро.Да се види колко е велик сайта.В стария какво беше,ами същата простотия и като се зададеше тоя въпрос си оставаше глас в пустиня.Освен новата физиономия на тоя сайт да виждаш нещо по-различно....?!Аз лично - НЕ!
Имам въпрос :
Потърсих един стар автор в списъка и установих, по данни от списъка има 50614 брой автори, от които само 21939 брой автори имат качени една или повече снимки.  Останалите 28675 броя автори, представляващи 56 % (петдесет и шест процента) нямат качени нито една снимка, нито един коментар по техен адрес-разбираемо и само 8 броя души от авторите без снимки  са правели  по 3-4  каментари. Трябва ли да се чете, че тези 56 %  автори без нито една снимка са мъртви души, които могат да гласуват управляемо.
В сайта имах качени скромно 1363  броя мои снимки, но така разбъркано бяха поднесени при преместването, че предпочетох да изтрия всички и оставя само 4 броя мои снимки. Вече нямам желание да качвам, но не казвам НИКОГА!
Как ще накарате да върнете стари утвърдени автори,  аз съм извън тях, като дори няма никъде упомената методика на точкУване. На добра чужда снимка с осем ДОБРИ коментари има 1.6 точки, при друга снимка с един коментар следваща по местоположение-34 точки.
Какво да си мислим ?

Редактирано от автора , 07.06.2015 13:44:28

Абсолютно  споделям мнението на Djoro,въпреки ,че съм съвсем отскоро тук,но щом  сте допуснали да се регистрираме би следвало да очаквате и да бъдем хора с лично  виждане и отношение по проблемите на сайта.Критериите за оценяване са неясни и  навеждат на мисли  за шуробаджанащина,както  в цялото ни мило родно общество!Моите уважения!
Имам въпрос - след като ми изгърмя два терабайта диск се оказа, че само в сайта имам някои кадри. В стария сайт не беше проблем да си сваля кадър, който ми е необходим. Сега не е така, казва ми се, че кадърът е собственост на Трифон Трифонов. Щом аз съм Трифон Трифонов и кадъра е моя собственост е редно да мога да си го сваля!
отвори си собствената страница, снимките - има три бутона горе - единия е за сваляне на снимките  

Мишел, благодаря! Открих го! 
Fon3, има начин да възстановиш загубените данни, има програма. Ще ти трябват кабели и още един напълно свободен дист 2TB !

Редактирано от автора , 12.06.2015 07:12:10

Отново проблем, оказва се, че само  последните 30 качени снимки могат да се свалят. След това имам бутон за редакция и за изтриване. Защо е така?
fon3  - не знаех, но ако е нарочно заложено нещо не разбирам защо. Така също все още не мога да разбера защо програмата на сайта решава коя снимка ми харесва повече и коя по-малко и раздава различни точки  
Присъединявам се към  fon3  - "не знаех, но ако е нарочно заложено нещо не разбирам защо. Така също все още не мога да разбера защо програмата на сайта решава коя снимка ми харесва повече и коя по-малко и раздава различни точки".
 Аз защо  на няколко пъти гласувам и точките не се променят, ако се променят има различие между точките на отворената снимка и точките записани върху нея при общото представяне. Писмено под снимката се извинявах на Автора, че не ми се приема гласа.
Но да кажа и нещо хубаво за сайта, при настоящия сайт моите снимки изглеждан точно така както искам, както са на моят PC и на другите сайтове, където качвам !

Редактирано от автора , 13.06.2015 07:49:48

Снимката озаглавена "Заявка" в момента има рейтинг 33,5 ,но  я няма никъде на  общата страница.Явно  много преча на някого в този  сайт.Да е жив и  здрав!
Matza - класацията е само за последните 24 часа - в класацията за седмица я има  

Mishel,,може при теб  да я има:)Щях  да те попитам  дали си админ,но си толкова мил,че ........все едно  нищо не съм казала!Много поздрави вкъщи!:)
Поради "големите познания" на някой от Админите снимката ми "Портрет на Д..."от "портрет" е преместена в "компютърна графика", без същите да имат познание, че това е растерен формат и ръчно копирано, след което е скенирано и качено на страницата ми. Компютърна графика е когато обекта е векторен и след това растеризиран, тук е първо върху хартиен носител, или така казано растерен обект, от негатив с маска. Който е екпонирал през марля знае тези техники. Не е лошо да се прочете и за ключовете, нисък висок. Моля върнете снимката ми "Портрет на Д..." в папка  "портрет" и драгите админи да се занимават с други по-наболи проблеми в сайта! И защо този коментар се наложи да го повторя, без да бъде приет на страницата ?

Редактирано от автора , 16.06.2015 16:33:42

Може ли някой от админите да ми обясни,  как така при две една до друга снимки с еднакъв брой посещаемост по данни от брояча, еднакъв брой гласували 10 души по данни от брояча, снимката с повече коментари има по-малко с близо 2 (две) точки от снимката  с по-малко коментари ?
И още нещо, защо когато гласувам първи за дадена снимка, гласът ми и всички останали гласуващи първи е само 1.6 точки ?
При гласуване втори по ред гласът ми е някъде по памет 5 точки. Ако гласувам трети по ред гласът ми е около 7 точки по памет.
Трябва ли да изчаквам кой по ред да гласувам, ако автора ми е приятел ? И вичко това е в рамките на  2-3 минути продължителност на гласуване без прекъсване. Кога ми е по-силен гласа в количество брой точки, другия път ще изчакам да съм десети по ред.
Нищо лично към двамата автори на снимки .
Как да гледам на методиката ви на гласуване господа  АД-мини ?  Или  да ви запитам, "да създадеш в хауса ред е гениално, но какво е когато се създаде в реда хаус" ? За домашно упражнение Ви го оставям въпроса !
ДОБАВЯМ ,  към днешна дата 23.06.2015 качих снимката "Море", при първото гласуване има 1.6 точки, при второто гласуване точките станаха 2.1, или добавени 0.5 точки от гласа на един много добър автор "Д". Какво става тук ? НЕ ИСКАМ ТОЧКИ, но си оправете гласуването и натрупването на точки на авторите. И сложете опция "Авторът не желае гласуване!" Докато не получа приемлив отговор НЯМА ДА КАЧВАМ СНИМКИ !

Редактирано от автора , 23.06.2015 08:31:49

Това че има коефициет за различни автори при гласуване (както беше и в старата версия, а тук мисля че е и подобрено) е похвално - така е намаля "ухажването" на нови автори. Все пак не разбирам защо когато гласувам на почти професионална снимка системата ми отчита примерно 2 точки, а малко след това на снимка за която дори се колебая дали да гласувам няколко пъти повече. Не виждам логика в това колко е добра една снимка да се определя от това колко човека са в момента в сайта, колко са отваряли самата снимки или незнам точно от какво зависи формулата ви. Моля ако е възможно да ми се разясни логиката на това точкуване. 
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола