Популярни снимки за

Всички снимки

Новата платформа на сайта

Абе каква нова платформа търсим бе, мили хора? Ние сме си "платформата"... Четеш повечко (кой, колкото време и възможности има), образоваш се и споделяш резултатите.
Няма съвършени неща. Всичко е в процес на развитие. Всичко е в желанието - да стоиш на едно място, или пък да вземеш решение да не стоиш вечно там.

Редактирано от автора , 03.01.2015 17:03:54

P_E_T_I_O
Ами и аз се поглаждам така, и нещо ми напомня, че не съм се бръснал от два дена. Брех, че разсеяност. Ми тоо - немож тъй, дисциплина си требе.
Здравейте искам да попитам снимките ни защитени ли са от сваляне без да са заплатени авторските права или снимки :)
към dikey
от момента в който твоя снимка се е появила на моя екран, тя е вече и моя. Няма как да ми забраниш да я запиша на твърдия диск на компютъра ми. И водни знаци не вършат работа, щото успешно ги премахвам.
Следователно, мога да си се фукам че аз съм я направил твоята снимка, пред разни познати. Мога и с търговска цел да си я ползвам, ти няма как да го разбереш, щото съм далече.
Сега остава да направиш такава снимка, която да искам да ти я открадна. Дай линк на кой "защитен" сайт си я качил и ако ми трябва, веднага си я взимам ако се покаже на екрана ми.
о.., къде ходиш Belge,загуби се, липсваш на страницата ! Таман свикнахме с теб и ти се телепортира на други сайтове и само със знаци на римляните заявяваш присъствие, хайде идвай и тук !
Какви красиви скандали ставаха покраи белгиеца преди години:)
Здравейте
Ще напиша моите впечетления със идеята да се подобри функционалността на сайта, както и да изкажа уважението си към труда на хората, които са го направили.
Общо взето бързо се ориентирах в менютата на сайта, което не означава че всичко ми харесва или е удобно за мен.

Първи впечетления:

Недостатъци:

Най важното което смятам за съществен пропуск е добре скритото меню “Най-нови снимки”. Намерих го съвсем случайно при преглед на една от темите във форума.

Така наречените thumbnails (миниатюри) показват само част от снимката. Бих предпочел да се вижда цялата снимка поместена в умаленият вид.

Не е необходимо снимката да се уголемява при посочването и. Това е малко неприятно за окото особено ако искаш да рзгледаш няколко десетки или стотин кадъра. Определено не е болка за умиране и някой може да го сметне за интересно, но лично на мен не ми допада.
Не съм сигурен дали и появяващият се бутон “Харесва ми” на миниатюрите, който можеш да го цъкнеш е също добро нововъведение . Изглежда практично, но пък даваш мнението си  без да си видял достатъчно добре достойнствата или недостатъците на цялата снимка в пълен размер.

Има разлика в резолюцията когато си отворил самата снимка и когато цъкнеш върху нея за да я видиш на така нареченият цял екран.

Трите бутончета вдясно при разглеждането на самата снимка, кито се движат заедно с местенето на колелото на мишката непрекъснато ми пречат да натисна бутона “Харесва ми”. Обикновенно застават точно върху него.

Предимства:

Харесват ми бързите клавиши. Смятам ги за добро нововъведение.
Появяващата се информация за името на снимката и автора при посочване на миниатюрата също ми допада.
Като цяло сайта работи добре.
Наличието на карта за местоположението на обекта.

Може да се добавят и други достойнства, но според мен недостатъците идват в повече.

Поздрави

Добро утро!
Сайта си е супер, има още какво да се пипне по него, предполагам, че лека полека и това ще стане. Няколко забележки и от мен:
1. Липсва автоматичен редактор, при писане на коментари ( всеки допуска граматически и технически грешки, от вълнение или незнание)
2. Разгледах галериите и в "Конкурси" не става ясно в кой от тях участва дадена снимка. (Поне аз не видях, никъде надпис под снимката в кой конкурс участва кадъра)
3. Когато отида на профила си, има едно поле "Харесвания" - Какво значи това?
4. Тези опции: "снимки" ; "харесвания" ; "любими" и "следвания" от личният профил, има ли начин да станат активни, а не само информативни,  за да може направо с клик в/у иконката да се отварят?
5. Когато се отиде на "Автори", липсва възможността да се изпише определен профил и неговото намиране, нито подредбата по азбучен ред. (Опитайте се да откриете определен профил)
6. Липсват опциите за предлагане на корекции под снимките като кроп, смяна на фон, флип и др.
7. Ако съм във Форума в дадена тема и кликна в/у името на коментиращият за да отида на профила му, след това, не мога да се върна автоматично назад. ( трябва отново да влизам от главното меню във Форум > Темата> Страницата> и тъсене докъде бях стигнала :D )
.....може би има и други технически неясноти, времето ще покаже. Благодаря предварително на Админа за отговорите, които ще получа и пожелавам успех в новото начало! Иска се голяма смелост и търпение при такава драстична промяна!

Редактирано от автора , 26.05.2015 08:12:52

Здравейте, falkona

Благодарим за споделените впечатления и коментари ще се постарая по- долу да дам кратка обосновка за недостатъците:
  • Добре скритото меню „Най- нови снимки“ – да съгласни сме с това и ние го отчитаме за недостиг. В момента довършваме разработката на персонална начална страница. След оторизация всеки потребител ще има възможност да следи най- новите снимки на началната си страница, а от настройките на профила ще може да се избира галерии и рейтинг на снимките за персонализираните потоци, ще може да чете последните коментари на снимки и последните форум постове.
  • Така наречените thumbnails (миниатюри) … – при първоначалното планиране на сайта обмислихме и споделения от Вас вариант, но се отказахме. Представете си например една панорамна снимка или снимка 360 градуса смалена пропорционално за таблет или телефон – няма да се различи почти нищо от нея.
  • Не е необходимо снимката да се уголемява при посочването … - тази функционалност добавихме предимно за потребители, които искат бърз преглед на миниатюрата на изображението без да е необходимо да кликат върху него за да го видят в пълен размер. Ако не Ви допада има предвидена опция за спирането на тази функционалност от страница „Настройки на профила“ изберете меню „Настройки“ и махнете отметката на „Покажи голяма снимка“.
  • Трите бутончета вдясно при разглеждането … - обмисляме варианти, в които да ги преместим или поне да сведем броя им до минимум. Ако желаете да скриете бутона за „разходка/ обиколка“ може да го направите също от страница „Настройки на профила“, меню „Настройки“ и сложете отметката на „скрий бутона за разходка/обиколка“.

Благодарим за добрия тон, и Ви уверявам, че ценим всяко мнение и желаем заедно да направим Photo Place приятно място за нас, за Вас и всички бъдещи потребители.

Поздрави, Катя Димова

Редактирано от администратор , 26.05.2015 14:24:47

Здравейте viliyana,

Ще се постарая да отговоря и на Вашите забележки по- долу:
  • Липсва автоматичен редактор, при писане на коментари – да действително липсва, не сме и обмисляли дали е възможно внедряването на такъв, но ще си отбележа да проверим и за в бъдеще да бъде внедрен след като направим планираните към момента функционалности
  • Разгледах галериите и в "Конкурси" не става ясно в кой от тях участва дадена снимка. – както спомена и колегата в другата тема предстои изграждане на изцяло нова функционалност за конкурсите. Снимките от всички конкурси в момента са събрани в една единствена категория. Във стария сайт всички конкурси бяха всъщност най-обикновени категории. Правилата на конкурса се упоменаваха в статична страница, конкурсът представляваше категория в която се гласува, а обявяването на победителите, журито и всичко останало се осъществяваше чрез теми във форума. Сметнахме, че конкурсът се различава по своите характеристики от обикновена категория поради това, че: Конкурсът има начална и крайна дата; Конкурсът има правила; Конкурсът има спонсори, награди, финалисти; Към конкурса може да има изложба; При конкурсите е добре още при публикуване на предложение да се предостави и снимка с висока резолюция.
    Веднага щом изградим тази функционалност ще възстановим вече преминалите конкурси в собствени страници. Това ще ни даде и възможност да обявим "Туризъм и пътувания 2015". 
  • Когато отида на профила си, има едно поле "Харесвания" - Какво значи това? – тази функционалност е премахната, а иконката използвахме за бутона гласувай
  • Тези опции: "снимки" ; "харесвания" ; "любими" и "следвания" ...  – за момента не е предвиждано да са активни полета
  • Когато се отиде на "Автори", липсва възможността да се изпише определен профил и неговото намиране, нито подредбата по азбучен ред. – тук функционалността е запазена от стария сайт може да се сортират авторите по: Брой снимки, Общо показвания, Общо гласове, Получени коментари, Направени коментари, както и по първа буква на автора.
    В допълнение от иконката (лупа) за търсене може да въведете потребителското име, което желаете.
  • Липсват опциите за предлагане на корекции под снимките като кроп, смяна на фон, флип и др. – за тази функционалност все още имаме колебания дали да бъде внедрена в сегашната версия на сайта.
  • Ако съм във Форума в дадена тема и кликна в/у името на … - ще информирам колегите и ще се постараем да намерим решение в най-кратък срок.

Благодаря за коментарите и отзивчивостта Ви.

Поздрави, 
Катя Димова

Редактирано от администратор , 26.05.2015 14:25:56

Според мене би трябвало да има брояч,който да отброява качените снимки или на обратно броене броя на оставащите до изчерпване на лимита за качване!
vlatom: 
Кате, доста аматьорска работа.

1.За да администрираш фотографски сайт трябва поне малко да разбираш от фотография.
Кученцето ти в профила е хубаво. ))))

2. ЕГО е думата.Помислете за състезателния елемент, без него потребителите ви ще са неколко бабички )))
"Персонализирана начална страница"... Не е лошо да има и такава, но не е ли по-важно  да има просто една "Нормална начална страница", която да е удобна и харесвана от ползвателите на сайта, както и да е интересна и привлекателна за нови хора. Въпреки, че уважавам усилията на администраторите да се вслушват в някои предложения, не разбирам  упорството им да наложат тази така неприятна платформа. Може би, както по-горе е написал jino - "За да администрираш фотографски сайт трябва поне малко да разбираш от фотография". Или поне да не се опитваш "да откриваш топлата вода".

Редактирано от автора , 09.06.2015 09:26:26

Въпрос, реших най-после да кача снимка, но срешнах следните проблеми:
Исках да огранича гласуването, но няма такава позиция.
Не мога да редактирам снимката, след качването и.
Този безсмислен ограничен достъп да снимката заради "авторски права", единствено в този фотографски сай, прави невъзможност друг автор да искаже мнение и качи своя вариянт. А трябва да се дискотира, дори в най-престижните сайтове има опция "предложи твой вариянт.
Няма опция за смяна на фона, много важен при поднасяне.
При коментари се чете обратно, обезсмисля диалог между пишещите коментарите и не дава възможност на прегледност и последователност.
Няма опция "блокиране на автор"  и не се създава комфортност на автора на снимката под която се пише.
За сега !

цитат от Djoro
Въпрос, реших най-после да кача снимка, но срешнах следните проблеми:
Исках да огранича гласуването, но няма такава позиция.
Не мога да редактирам снимката, след качването и.
Този безсмислен ограничен достъп да снимката заради "авторски права", единствено в този фотографски сай, прави невъзможност друг автор да искаже мнение и качи своя вариянт. А трябва да се дискотира, дори в най-престижните сайтове има опция "предложи твой вариянт.
Няма опция за смяна на фона, много важен при поднасяне.
При коментари се чете обратно, обезсмисля диалог между пишещите коментарите и не дава възможност на прегледност и последователност.
Няма опция "блокиране на автор"  и не се създава комфортност на автора на снимката под която се пише.
За сега !

Здравейте,

1. Да, не може да се ограничи една снимка от гласуване. Сайта е платформа за фотография, а не cloud / storage услуга.
2. Можете да редактирате информацията към снимка, но не и да замените снимката с друга.
3. Решението е съобразено с искането на много потребители за по-голяма сигурност от кражба на авторската им работа (100% защита няма в интернет).
4. Опцията за смяна на фон е налична.
5. Много потребители изискаха хронологията в показване на коментарите да бъде от най-стари към най-нови. С цел удовлетворение на предпочитанията на всеки имате възможност да смените реда на показване чрез иконката, която се намира над списъка с коментари.
6. Опция за блокиране на автор няма. Ако се чувствате обиден от някой коментар или забележете, че нарушава условията за ползване на сайта можете да го репортувате.

supercharger, това са дрънканици, всеки автор трябва да има право на решение дали да се гласува за снимката му или не . А за понятието Ви "не cloud / storage услуга", и апликирането Ви на моето мнение е почти нахално и срамно.  А трябва ли да обърна внимание на псевдонима Ви  "supercharger" във фотографски сайт, все едно моят псевдоним да е "Рамбо" ! Я наведете глави и по-скромно. Не искам точкуване и толкова, това е мой избор. Тогава 12 часа след качване на снимка от моя страна ще бъде изтривана, както и направих с останалите ми 1360 броя снимки. Пък като не Ви е удобно да приемате мои снимки и коментари, махнете ми страницата . Защо не ми отговорихте на коментара , че при налични 50614 брой ползватели , от тях 28675 броя записани ползватели на сайта, равни на 65 % от общия брой ползватели са без нито една снимка, без нито един направен коментар и и съответно без нито една точка. Или ОБОБЩАВАЩО  ползватели 65% са МЪРТВИ ДУШИ, ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ГОТОВИ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ И УГОДНОСТ на някого. И никой да не се сърди за  по-високия от мен тон !

Редактирано от автора , 09.06.2015 12:52:35

Всеки потребител има право да качва и да изтрива своите снимки по всяко време.
Базата данни на потребителите не е променяна или изменяна от тази на старата платформа с изключение на тези потребители, които са пожелали да им бъдат изтрити или деактивирани профилите. Реалната бройка на потребителите не е толкова, колкото сте я видяли - признавам грешката от страна на нашия екип, че номерирането в таблицата е било сгрешено. Не смятаме, че е нужно да принуждаваме потребители да показват някаква активност за да използват сайта. Превенцията от манипулация и угодност както Вие се изразявате се постига по други начини и нашият екип продължава да работи по усъвършенстване и развитие на платформата.

Избора на потребителско име за всеки ползвател на сайта е лично негов избор и не смятам, че има причина да обсъждаме моят избор.

Djoro,

В допълнение на колегата ми. Живеем в условия на пазарна икономика и всеки има право дали/какви услуги и продукти да използва. Никой не може да те накара на сила да използваш нашата платформа - това си е твой избор. Това, че си изтрил всичките си 1360 снимки си е абсолютно твое право - ние нито сме се сърдили, нито ще се сърдим ако качваш и триеш снимките си след 12 часа. 

Искам да внеся и пояснения относно неактивните потребители. Както колегата писа, те са наследени от старата версия на сайта. А по въпроса, че са неактивни, ние нищо не можем да направим. Всеки има правото да се регистрира във всякакви сайтове, предоставящи публична услуга. Аз например имам регистрации в стотици сайтове, които даже и не помня кои са. Може и никога да не влизам в тях, но определено бих се разсърдил ако ми изтрият акаунта. Не можем да спрем хората да се регистрират при нас, тъй като услугата е публична и това е в разрез с всякакви добри норми!

Усилията ни вота да е честен се изразяват в това, че сме заложили в алгоритъма за точкуване авторите с повече гласове за техните снимки дават повече точки, а тези, които нямат снимки или са новорегистрирани да дават по-малко точки при гласуване. Освен това сме стартирали процедура по уведомяване на автори, за които знаем, че имат повече от един акаунт при нас. Техните акаунти също ще бъдат изтрити.

Говориш за манипулация и угодност, но не даваш примери. Ако мислиш, че за дадена снимка, автор или каквото и да е има някаква манипулация можеш да пишеш тук или да използваш функцията за докладване, като трябва да си сигурен, че ние ще обърнем достатъчно внимание и ще разследваме случая. 

Редактирано от администратор , 09.06.2015 15:15:24

Невъзможността Ви да  разберете какво искаме да Ви кажем в нашите писания създава само условия за раздалечаване на мненията между Вас уредниците на сайта и Ние потребителите. Във всички сайтове авторът има право на избор дали да се гласува или не ! Във всички сайтове можеш да направиш градивна критика, да свалиш и работиш върху чуждата снимката  и предложиш решение, градивно и обменно на мнения. Кой ще ни открадне снимките, ха,ха ? Като говорим за авторски права, не виждате ли, че повечето снимки, да не кажа всички,  снимки създадени чрез илюстратор, растеризирани и качети тук са чужди. Направо съм писал под снимките, някой да е взел отношение ?  Относно псевдонимите, всеки има право да си го избира, но ако е потребител. Ако е представител на уредниците на сайта, псевдонима трябвада стои сериозно, а не като псевдоним на уредник на сайт за електрически батерии. Не се заяждам, а го пиша с болка, имам смелост да споделя с Вас ! И на края, оправете това лого, да стои богато и сочно, да владее  страницата, че тази дебела черна черта в шапката стои траурно, убива логото и вградените надписи в нея, черната черта не хармонизира  нито с пространството, нито с идеята на сайта. Не искам да си мисля, че нямате усещане за хармония. Очаквам разбиране !

Редактирано от автора , 10.06.2015 10:05:16

Може ли някой да ми обясни, кому е нужно това "Доминантни цветове", с какво обогатява моите "знания/незнания" на тази страница, като че ли има някакво значение, заемайки доста пространство. Дори при различните екрани е различно, при печатане съвсем.  Или пък това географско място, като че ли сме в National Geographic, където под всяка снимка трябва да има много данни като географско място, часово време, температура, сила и посока на вятъра, височина на полета на хвърчащото....Eй, забравих да видя под теменужката и гъбката на Djoro в колко часа ги е снимал и температурата на въздуха, дали е бил обут с високи обувки или джапанки !
Айде и аз да се изкажа
Точно геолокацията пък на мен ми беше много полезна, защото не мога да позная всеки водопад или пещера къде е снимана... А съм човек, който много се катери, обичам да съм сред природата.

Ето пример: The Rocks

Не мисля, че часа и датата на добавяне на снимката е нещо нечувано из сайтовете, а показването на геолокацията на снимката е по избор на фотографа.

цитат от d.hristov
Айде и аз да се изкажа
Точно геолокацията пък на мен ми беше много полезна, защото не мога да позная всеки водопад или пещера къде е снимана... А съм човек, който много се катери, обичам да съм сред природата.

Ето пример: The Rocks

Не мисля, че часа и датата на добавяне на снимката е нещо нечувано из сайтовете, а показването на геолокацията на снимката е по избор на фотографа.

Вашият отговор геолокацията е може би най-доброто нововъведение за мен
По-Здрав на всички, днеска пуснах една снимка ей така за проба , след малце време реших да надникна , да видя как се влиза на прима виста, вижда ли се какво ново, какво убаво старо ако искам да видя как да го зърна, поизмъчих се дге , но  ... като заключение мога да отбележа, че доста гламава работа е свършл серсема дето е направил новия дизайн на сайта или платформа ма го наричат , но както и да е щом на едната дузина админи им аресва - халал да им е,,,,  и в този ред на мисли два въпроса към съзидателя Prasence /пише го по отдолу/  или там някой от админите, първия особено ме вълнува, втория ме  озадачи тутакси днес докато ровех в тюрлюгювеч платформата на Prasence-to  :
1.Защо като автор не мога да си изтеглям снимките от сайта , те са мои ,  ползвам сайта като  база данни за снимките ми с размер за интернет  публикация,  примерно иска ми се да изтегля снимка и да я плесна някъде другаде в същия размер дето съм я качил тука ?
2. Защо като влеза в галерия Акт-Арт  ми излиза галерията нацвъкана със знаци "18+", внимание , опасно съдържание и т н , аз примерно съм поизраснал  сполай на Бога на повече от 18 г и искам да не  цъкам на сяка снимка  кат улав за да видя аджеба кво има отзад зад покривалото на съзидателя на галерията?
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола