Популярни снимки за

Всички снимки

Новата платформа на сайта

Мишо аз предложих - конкурс с награден фон. Останалото което написах е да се обоснова защо нищо друго няма да свърши работа. За бързи резултати - конкурс или поне това което казваш за "някаква дребна награда". 
Моля да бъда извинен, че вземам отношение, тъй като не качвам вече снимки, но ми е болно за дереджето до което стигна сайта. Ако единствената цел на собствениците на сайта не е печалбата, то според мен две прости мерки ще въведат ред. Първо – драстично намаляване броя на качваните снимки-дори и една на ден. Какъв гений трябва да си за да можеш да качиш 14 качествени снимки за седмица? Имам впечатления от руския фотофорум-стоиш с подвита опашка, и чакаш за да качиш снимка ( можете да видите регламента). Второ – ясен регламент при гласуване. Или точно определен рейтинг, който е твърдо  фиксиран според позицията на автора и не се променя по някаква измислена методика при гласуване за две последователни снимки (За едната 2 гласа, за следващата-5.), или  всеки да гласува за снимка, независимо от рейтинга си, по определена скала (примерно от +3 до -3).
цитат от shir
Моля да бъда извинен, че вземам отношение, тъй като не качвам вече снимки, но ми е болно за дереджето до което стигна сайта. Ако единствената цел на собствениците на сайта не е печалбата, то според мен две прости мерки ще въведат ред. Първо – драстично намаляване броя на качваните снимки-дори и една на ден. Какъв гений трябва да си за да можеш да качиш 14 качествени снимки за седмица? Имам впечатления от руския фотофорум-стоиш с подвита опашка, и чакаш за да качиш снимка ( можете да видите регламента). Второ – ясен регламент при гласуване. Или точно определен рейтинг, който е твърдо  фиксиран според позицията на автора и не се променя по някаква измислена методика при гласуване за две последователни снимки (За едната 2 гласа, за следващата-5.), или  всеки да гласува за снимка, независимо от рейтинга си, по определена скала (примерно от +3 до -3).

Добре казано ,но едва ли ще стане!
Снимката ми от днес "Кърджали" много се размаза при пускането - къде е проблема?  
цитат от mishel58
Снимката ми от днес "Кърджали" много се размаза при пускането - къде е проблема?  

Снимката е оразмерена до 1280px в ширина, както си е било до сега. Промени по скриптовете за качване на снимка не са правени.
Можем да тестваме с друга библиотека за компресия на качеството и да видим с нея дали ще има по-добри резултати.

Редактирано от администратор , 27.10.2015 13:33:27

Не съм чест гост на сайта, но новата платформа за мен е объркваща и изискваща доста внимание при работа с нея.

Възнамеряваме да вдигнем резолюцията на снимките, които се визуализират от 1280px по ширина до 1920px. Варианта е 1280 да отпадне като цяло или да остане като резолюция за таблети, а за настолните компютри да е 1920. Това ще даде много повече място за панорамните фотографии, както и ще намали загубата на острота в някои снимки, като цяло мисля, че повечето фотографи са поне с 22" екран и в момента 1280 просто се губи.
Наясно сме, че в по-малките размери снимките не са така "шарпнати" както би трябвало да са, но няма как на телефон или таблет да пуснем снимка която е 2мб. Това ще забави и зареждането на страницата за съответното устройство, да не забравяме, че някои хора имат ограничен трафик. При клик на снимката, се вижда снимката в максималният и размер, има и възможност за приближаване, там не забелязах да има загуба на качество, ако има проблем, моля да се сигнализира с линк и пример, оригинална снимка и тн, изказвания от сорта "снимките се мажат закво се занимавам, ня смисъл" не помагат
Колкото до цветови промени, сравнявахме снимки от момента на качване и след оразмеряване, и разликата в хистограмите им е близка до никаква, минимални назъбвания в някои области. Ако някой е забелязал сериозни отклонения в свой кадър преди и след качване, може да ни изпрати кадъра и линк към него в сайта да направим тестове. Това се отнася и до проблемите с остротата.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола