Приятно ми е да те видя тук, както и да чета соленичките ти изказвания. Не можеш да подквасиш морето, но все пак опитай като оня по-тъмнолик брат от вица ! Има опция за сваляне на собствените снимки.
По-Здрав на всички,
1.Защо като автор не мога да си изтеглям снимките от сайта , те са мои , ползвам сайта като база данни за снимките ми с размер за интернет публикация, примерно иска ми се да изтегля снимка и да я плесна някъде другаде в същия размер дето съм я качил тука ?
2. Защо като влеза в галерия Акт-Арт ми излиза галерията нацвъкана със знаци "18+", внимание , опасно съдържание и т н , аз примерно съм поизраснал сполай на Бога на повече от 18 г и искам да не цъкам на сяка снимка кат улав за да видя аджеба кво има отзад зад покривалото на съзидателя на галерията?
Вашият отговор
Ми....щом си рекъл По-здрав! ...и на теб! за "серсема" - не знам, но ще ти рекна като на един "дългогодишен ползвател" (...от друг такъв АКО( с ударение на А-то) и да не съм писал досега тъй твърде често, като други)....да си беше направил лекинко(!) труда да не пишеш на "прима виста", а преди това да попрочетеш съседните теми за неудобствата на новия сайт и "плаканЬето " по стария - щеше да откриеш съвсем нормално поднесени и обсъждани новите "опции", дето те тормозят!.....Решават се лесно - от твоя си профил.
Ами, какво друго да кажа освен .... "Успех ! " ........

Редактирано от автора , 16.06.2015 21:14:01
Igor100 ,гледам в час си , отговоряш компетентно, явно си скрит админ или роднина по съребрена линия на съзидателя,
Вашият отговор
Не, не съм...никак даже!

Igor100 ,гледам в час си , отговоряш компетентно, явно си скрит админ или роднина по съребрена линия на съзидателя, мога ли да те помоля да ми укажеш как мога да си сваля собствена снимка в размера , в която съм я качил , срам не срам не мога се ориентирам, а уж съм човек с технически познания и добро образование, някак си не ми се четат хилядите оплаквания на потребителите за да разбера къде точно е закопано кучето дето търся, обещавам повече да не пиша критични изказвания и да се вясвам възможно най-рядко във форума гаче и по лабиринтите на сайта дге ...
Често задавани въпроси - Как да свалим своя снимка
Скрити администратори няма.
Как мога да премахна филтъра за съдържание за възрастни (18+)?
Редактирано от автора , 18.06.2015 12:18:18
Търся спонсор за повече от 12 кадъра на седмица, с ирония към себе си да изпразня флашката си ! А сега сериозно, може би при някакъв натрупан лимит от точки за седмицата авторът да има бонус примерно още 10 снимки в рамките на същата седмица. Това го има в другите сайтове. А сайта има нужда от снимки. Очаквам разбиране !
Вашият отговор Сериозно ли го искаш - сайта има нужда от хора които да отварят и тези по 14 снимки на седмица

Как ще се ориентираме какви конкурси се провеждат, като галерията е обща? Къде ще са описани съответните условия за конкретния конкурс?
Всъщност за сега толкова с питането, по-нататък пак.
Редактирано от автора , 23.06.2015 14:39:55
Още в началото като видях котенцата в профила на единият от администраторите ми стана ясно къде ш ходи работата.

Няма да се сърдите ама създаването и администрирането на сайт имаш претенции да показва фотография иска хещо повече от компютърна грамотност.
Да оставим настрана публикуваните снимки.Днес влизам в главната страница на галериите и оставам същисан от безидейния дизайн.
Фотографското изкуство трябва да се експонира в неутрална среда която да насочва вниманието към самото произведение.Във вашия случай на страницата цари пълен хаос да не казвам кич.
Администратори, разгледайте различни световни сайтове за фотография, хвърлете по един поглед към профилите със снимки на администраторите им.
Предишният интерфейс на кулпикс поне следваше някаква логика и отговаряше на бранда, нещо като клуб за запознанства по интереси,това което сте създали е пълна какафония.
Тук въпросът със сайте е същия, кой решава кое е по - добро и по - хубаво? Не са ли и във фотографията относителни нещата като в математиката, основани на собствените ни постулати - т. нар. "субективно мнение".
Разбира се, че всеки има право на мнение дори и то да е критично, но човек често не се усеща как прекрачва границата от критика към оплюване.
Няма да се сърдите ама така написано си изглежда баш като оплюване, което си е баш за сърдитня.
Аз не мога да разбера какъв ви е проблема на вас, можещите, знаещите с невероятно изискания вкус. Нали си имате фото форум. Там се качват хубави снимки, фона е неутрален, гласуването не е по супер сложен алгоритъм, има конкурси, има администратори фотографи, интерфейса не е претенциозен, потребителите са отбрани все можещи - всичко което искате го има там.
В крайна сметка има един много лесен начин. Щом не ви харесва сайта, не го ползвайте.
Същото е като с емиграцията, като не ви харесва в Бг, махайте се от тук. Емигрирайте, гледайте от далеко и високо и продължайвате да плюете по тези които са решили да останат и да направят все пак нещо. Било то и от ваша гледна точка "пълна какафония".
В старата платформа плюехте потребителите, те ви пречеха, сега плюете дизайна. Ами то човек когато иска винаги ще намери причини да оплюе някого или нещо.
Разбрахме отдавна - тук нищо не ви харесва. Нито потребителите, нито дизайна, нито снимките - нищо. Чудесно, стана ни ясно.
Другия път, ако все пак решите да ни удостоите с тази чест да напишете нещо, гледайте да има препоръки и съвети как да достигнем вашето майсторство, защото останалото го разбрахме.
Редактирано от администратор , 14.08.2015 13:39:05

...разглеждане на снимка със "n" и "m" на смартфон не е активно:) не е фатално но все пак: )
Да така е. Как предлагате една голяма снимка да бъде "по-видима" на малкият екран на телефона? Снимката вече е от край до край.
Мога да пусна кликането на снимката да я отваря на голям екран както на голям монитор, но не знам как ще помогне, като снимката ще е също толкова голяма.
Отворен съм към идеи :)
Имам предложение за драконови мерки: А именно... вместо да се правят предварителни галерии за представяне, и който премине дадена граница, да минава в основна галерия... предлагам следното - на 24 часа от качване на дадена снимка, ако е с рейтинг 0.0, системата автоматично да я изтрива, след още 12 часа да ги последват снимките с рейтинг под 5.0 примерно и накрая, след още 12 часа снимките с ретинг под 10.0... вторият и третият рейтинг са примерни, може според вашите формули за точкуване да прецените и по подходящи варианти.
Така смятам, че ще подобрим облика на сайта, а и всеки ще се замисля какво качва и дали ще остане на страницата. Пък най вече сайта ще олекне от тези, които си изпразват картите тук и то това са снимки, с меко казано съмнителна стойност.
Поздрави:

...разглеждане на снимка със "n" и "m" на смартфон не е активно:) не е фатално но все пак: )
Да така е. Как предлагате една голяма снимка да бъде "по-видима" на малкият екран на телефона? Снимката вече е от край до край.
Мога да пусна кликането на снимката да я отваря на голям екран както на голям монитор, но не знам как ще помогне, като снимката ще е също толкова голяма.
Ами според мен не е от значение големината на дисплея а неговата разделителна способност. Предложението ми е да може и с цъкане в/у Снимката да да се вижда в цял рзмер :)
Ами според мен не е от значение големината на дисплея а неговата разделителна способност. Предложението ми е да може и с цъкане в/у Снимката да да се вижда в цял рзмер :)
Еми не е особен проблем да го пусна, просто нищо няма да се спечели от кликването, прозореца който се отваря е колкото екрана (100% ширина) и все е все едно. 30px се увеличава снимката при отварянето ѝ, по 15 на страна. Това за хоризонтални снимки. Портретните най-вероятно ще имат малко повече.
На таблета е друго, там се получава увеличаване.
Редактирано от администратор , 27.08.2015 08:23:53
Привет на новите собственици!
Имам предложение за драконови мерки: А именно... вместо да се правят предварителни галерии за представяне, и който премине дадена граница, да минава в основна галерия... предлагам следното - на 24 часа от качване на дадена снимка, ако е с рейтинг 0.0, системата автоматично да я изтрива, след още 12 часа да ги последват снимките с рейтинг под 5.0 примерно и накрая, след още 12 часа снимките с ретинг под 10.0... вторият и третият рейтинг са примерни, може според вашите формули за точкуване да прецените и по подходящи варианти.
Така смятам, че ще подобрим облика на сайта, а и всеки ще се замисля какво качва и дали ще остане на страницата. Пък най вече сайта ще олекне от тези, които си изпразват картите тук и то това са снимки, с меко казано съмнителна стойност.
Предложението ми драги админи не беше шега, затова и ще го повторя пък дано му обърнете внимание!!!
Привет на новите собственици!
Още първият път е прочетено и огледано доста добре :) Но отговор от сорта "може", "да добра идея" не върши работа.
Проблема идва от там, че сайта е бил винаги с тематика "тук прохождат талантите" и ако на тези проходилки им подкастрим крилата бързо бързо, избягваме от първоначалната идея.
Също така обсъждаме за нещо като раздел с начинаещи и напреднали, (да знам звучи като фотофорум, ето още един проблем) но това на базата на какво ще се определя и аз не знам. Някой известен фотограф да "вземе мачетето и да сече наред" ?

Завареното положение от старият сайт, не ни позволява да сложим някакъв реален рейтинг на автора, защото има автори които нямат и крачка прогрес за дългото време, което са прекарали в сайта, но снимки и гласове по тях бол.
Стараем се да сме максимално толерантни към всички и да изпълняваме желанията на всички.
Редактирано от администратор , 28.08.2015 08:14:12