Популярни снимки за

Всички снимки

Сигнали за грешки и нередности по сайта

цитат от igor100

цитат от k.dimova

цитат от igor100
Мисля, не неправилно сте разбрали въпроса на omsifan ...Човекът иска да вижда КОЙ е гласувал за даден негов кадър! ....  Навярно и такава функционалност не съществува...но що пък да няма?!  Този въпрос няколко пъти беше поставян от различни хора в началните страници на тази тема.....ама    .    

Вашият отговор

Възможноста да се вижда кой е гласувал за снимките умишлено е анонимна, главно за да се избегне тенденцията от предишния формат "аз гласувах за теб, гласувай и ти за мен"

Вашият отговор
Нещо бъркате - в предишния формат не е било видно кой гласува.   А  почина  "аз гласувах за теб, гласувай и ти за мен" е валиден и в настоящия момент за определени хора! 

Вашият отговор: 
... Сайтът, ще стане по-добро място за "живеене", когато се научим да загърбваме собствените си неудобства и се отдадем на същината, която всъщност ни събира тук!
Питах преди време - нещо не получих свестен отговор - та да питам отново.
1.Кога ще се оправи галерия "Конкурси" - в момента е пълно мазало - всички снимки от всички конкурси заедно.
2.Смятате ли да правите нови такива - защото не виждам такива изгледи.
Хайде да видим дали ще има резултат - защото казватено, че "се работи по въпроса" или, че "се обмислят нови функционалности" нещо не ме вдъхновява.

Ами да. Трябва да блокирам някого. Това си е спорт
Хайде да си признаят всички. На всеки му се иска да блокира някого. Бих блокирал с голямо удоволствие няколко човека.
Както бих и разцелувал няколко човека.

Редактирано от автора , 06.07.2015 16:48:33

общо взето избягвам да си късам нервите с новата визия на сайта, ала от зор тъй като в сайта имам доста публикации и теми , които ползвам за база данни се налага чат-пат да влизам, наскоро потърсих една моя обява във форума, пробвах с ключови думи - нищо не става , пробвах със стринг : "Започната от: firefighter"
белким намеря всичките теми , та после след известно ровене и  тая дет ми требе - пак нищо не става /прилагам скрийншот/
,та искам да попитам дузината админи и съзидателя на сайта - пресенце, как става търсенето в определена секция - примерно форума ?

Screenshot by Lightshot
Източник: prntscr.com

цитат от firefighter
общо взето избягвам да си късам нервите с новата визия на сайта, ала от зор тъй като в сайта имам доста публикации и теми , които ползвам за база данни се налага чат-пат да влизам, наскоро потърсих една моя обява във форума, пробвах с ключови думи - нищо не става , пробвах със стринг : "Започната от: firefighter"
белким намеря всичките теми , та после след известно ровене и  тая дет ми требе - пак нищо не става /прилагам скрийншот/
,та искам да попитам дузината админи и съзидателя на сайта - пресенце, как става търсенето в определена секция - примерно форума ?

Screenshot by Lightshot
Източник: prntscr.com

Здравейте,

търсената дума/фраза трябва да се съдържа в съдържанието на пост (коментар) от форума.
Търсене по снимка става по нейното заглавие, а потребител по неговия username.
Защо няма опция за изтриване на коментари под снимките на всеки автор, дори и на блокиране на такива, както беше преди, а се допуска жестоко спамене  от потребители, които дори нямат свои собствени снимки и имат по няколко профила, което противоречи на правилата на сайта ви?!? Това нормално ли е според вас, г-да Админи?!?

Редактирано от автора , 13.07.2015 16:19:43

цитат от Zwezda666
Защо няма опция за изтриване на коментари под снимките на всеки автор, дори и на блокиране на такива, както беше преди, а се допуска жестоко спамене  от потребители, които дори нямат свои собствени снимки и имат по няколко профила, което противоречи на правилата на сайта ви?!? Това нормално ли е според вас, г-да Админи?!?

Вашият отговор

Относно въпроса Ви за коментарите е даден отговор на предходната страница. А що се касае за потребители с няколко профила се вземат съответните мерски своевременно.
k.dimova - защо не вземете мерки и за нормализиране на точкуването като изключите намесата на формулата ви?  
Мишел е абсолютно прав. Тази формула е ненужна, гласувам, а резултата не се променя. Според мен,много по-добре е, аз да преценя дали да гласувам с 1,2 или 4 точки.
Отдавна говорим за това гласуване и съм съгласен с по-горните пишещи. Защо мнението на определен гласуващ автор за художествена стойност на една снимка трябва да е зависимо от броя снимки, точки и поредност на гласуване на автора на снимката, това е външна величина, външен фактор прибавен към моята оценка, което е  нелогично и неправилно. Моят глас трябва да е постоянна величина според моите качества на виждане, с точки примерно 1, 2 или 4.. А защо и да няма палец надолу, наличен в други сайтове.  Това настоящо гласуване прилича на цените в ресторантите, пиеш водка в кръчма-2 лева плащаш, а ако е в голям ресторант-8 лева за същата водка. Това е външно влияние на цените, според големината на ресторанта и категорията, а не пияча. Тук не е ресторант, гласуващият трябва да избира оценката! Но пък за какво ли са му точките , няма рейтинг на авторите по точки, друг е въпроса дали е реален рейтинга.
По каква логика последното изказване под снимка е най-отгоре, трябва да превърташ, да четеш и после отново да се качваш горе да пишеш, въпреки избора за посока на четене и писане по избор, но оставен първо от долу нагоре ? Нали първо четеш изказванията, а след това се пише ? Някой от Вас да знае какво е ергономия ?
И друго, назначете си един външен автор под някакъв псевдоним, човек наложил се във фотосредите, който да пише малко по-остро под снимките ни, да има живот в този фотосайт, да има диалог.  Да тръгнат нещата...

Редактирано от автора , 15.07.2015 16:00:29

С молба към АДМИНИТЕ, да се направи ПОСТОЯННО моята страница на мнения да се чете отгоре на долу, най-новото мнение да е най-отдолу. Това е класическото, да се прочетат първо горните мнения. Аз не пиша от дясно на ляво и не чета книги отзад напред ! Това не е свещената книга "Коран", с уважение към тази религия !
Всяко обръщане чрез монтирания линк Ви е временно и не ме устройва, неприемливо за мен.

Редактирано от автора , 16.07.2015 13:30:26

цитат от Djoro
С молба към АДМИНИТЕ, да се направи ПОСТОЯННО моята страница на мнения да се чете отгоре на долу, най-новото мнение да е най-отдолу. Това е класическото, да се прочетат първо горните мнения. Аз не пиша от дясно на ляво и не чета книги отзад напред ! Това не е свещената книга "Коран", с уважение към тази религия !
Всяко обръщане чрез монтирания линк Ви е временно и не ме устройва, неприемливо за мен.

Съгласен съм! Но все пак, има различни мнения за това и ще е по-добре да бъде създадена опция в настройките в какъв ред да се показват коментарите. 

цитат от omsifan
А защо не се получава известие, когато някой ти хареса снимката?Мисля, не неправилно сте разбрали въпроса на omsifan  ...Човекът иска да вижда КОЙ е гласувал за даден негов кадър!.... 

Навярно и такава функционалност не съществува...но що пък да няма?!  Този въпрос няколко пъти беше поставян от различни хора в началните страници на тази тема.....ама... 

Тук исках да кажа, че не знам колко хора са ми харесали снимката, докато не я отворя. Т.е., в известията да излиза "5 потребители харесват вашата снимка *еди-коя си*" и винаги когато харесванията станат повече, известието да се обновява и да излиза най-горе в списъка.

Също така е време да се махне и текста "Вашият отговор" от полето за писане на пост във форума, т.е. да мога сам да избирам къде да започна да пиша. 

Забелязах и друго нещо - в други сайтове може едновременно да се следи форума, както и например новите снимки - снимките излизат от двете страни на форума, както и обратно - докато разглеждам новите снимки, да се вижда и форума.

А за страницата с новите снимки може да се ползва идеята на фейсбук - на екрана да излиза само по една снимка или поне да са по-малко,  и да може да се харесва/коментира още там, и да не е нужно да снимката да се отваря.

Скоро бях предложил заглавната лента да бъде на екрана постоянно и не получих отговор, но забелязах нещо - явно е бъг - когато скролвам надолу, заглавната лента не се показва, но когато връщам нагоре, се показва.

И последно - по-добре ще е ако всичко от таб "За автора" в профила бъде изместено над снимките /или по-добре вляво или вдясно/. Не ми харесва това, че винаги всичко в сайта заема целия екран, както и че шрифта е много голям. Лично на мен ми е по-приятно сайта да бъде на 90% мащаб.

Целта е всичко да е подредено е лесно достъпно, а не като сега да се минава през много менюта и бутони. Пример е страницата с нови снимки, за която все още няма бутон за лесен достъп.

Въобще, вместо да измисляте нов сайт, е по-добре да взаимствате някои неща от други сайтове, които работят добре и се харесват от хората ;)

Редактирано от автора , 16.07.2015 14:59:03

цитат от omsifan

цитат от Djoro

Съгласен съм! Но все пак, има различни мнения за това и ще е по-добре да бъде създадена опция в настройките в какъв ред да се показват коментарите. 

цитат от omsifan
А защо не се получава известие, когато някой ти хареса снимката?Мисля, не неправилно сте разбрали въпроса на omsifan  ...Човекът иска да вижда КОЙ е гласувал за даден негов кадър!.... 

Навярно и такава функционалност не съществува...но що пък да няма?!  Този въпрос няколко пъти беше поставян от различни хора в началните страници на тази тема.....ама... 

Тук исках да кажа, че не знам колко хора са ми харесали снимката, докато не я отворя. Т.е., в известията да излиза "5 потребители харесват вашата снимка *еди-коя си*" и винаги когато харесванията станат повече, известието да се обновява и да излиза най-горе в списъка.

Също така е време да се махне и текста "Вашият отговор" от полето за писане на пост във форума, т.е. да мога сам да избирам къде да започна да пиша. 

Забелязах и друго нещо - в други сайтове може едновременно да се следи форума, както и например новите снимки - снимките излизат от двете страни на форума, както и обратно - докато разглеждам новите снимки, да се вижда и форума.

А за страницата с новите снимки може да се ползва идеята на фейсбук - на екрана да излиза само по една снимка или поне да са по-малко,  и да може да се харесва/коментира още там, и да не е нужно да снимката да се отваря.

Скоро бях предложил заглавната лента да бъде на екрана постоянно и не получих отговор, но забелязах нещо - явно е бъг - когато скролвам надолу, заглавната лента не се показва, но когато връщам нагоре, се показва.

И последно - по-добре ще е ако всичко от таб "За автора" в профила бъде изместено над снимките /или по-добре вляво или вдясно/. Не ми харесва това, че винаги всичко в сайта заема целия екран, както и че шрифта е много голям. Лично на мен ми е по-приятно сайта да бъде на 90% мащаб.

Целта е всичко да е подредено е лесно достъпно, а не като сега да се минава през много менюта и бутони. Пример е страницата с нови снимки, за която все още няма бутон за лесен достъп.

Въобще, вместо да измисляте нов сайт, е по-добре да взаимствате някои неща от други сайтове, които работят добре и се харесват от хората ;)

• Опция за подредбата на коментари под снимка - можем да добавим опция при натискане на "бутона за подредба на коментари" да се "запомни" избора на потребителя.
  • Известие за гласуване под снимка - можем да изпращаме известие с общия брой на гласовете + текущия рейтинг
  • Текста "Вашия отговор" - поради ограничение във възможностите на редактора за текст е необходимо да има някакъв текст след цитат в противен случай при цитиране ще е необходимо кликане на бутон за прекратяване на цитат.
  • "...докато разглеждам новите снимки, да се вижда и форума..." - това изисква цялостна промяна в структурата на сайта, което не е на дневен ред. Ако активността на форума се увеличи с времето може би тогава би била необходима такава функционалност.
  • "...новите снимки може да се ползва идеята на фейсбук..." - предполага се, че когато някой желае да оцени една снимка ще прояви желание да я отвори и разгледа в по-големия й размер. Харесването на малка миниатюра само защото е на определен автор е неоправдано. Някои потребители може би ползват сайта като Facebook, но това не е целта на PhotoPlace.
  • Заглавната лента - не, това не е бъг това е преднамерена функционалност. Предполага се при движение надолу потребителя да се интересува от съдържанието, а не от навигацията.
  • "...Не ми харесва това, че винаги всичко в сайта заема целия екран..." - всеки браузър предлага опция за увеличаване/намаляване на екрана.
  • "...Пример е страницата с нови снимки, за която все още няма бутон за лесен достъп..." - след като сте влязъл с Вашия профил отделете минутка и посете началната страница на сайта.
  • "...Въобще, вместо да измисляте нов сайт, е по-добре да взаимствате някои неща от други сайтове..." - вярвайте ни не сме нито пионери, нито иноватори, че да НЕ взаимстваме идеи от други платформи.

въпросите за формулата се избягват - вече не съм изненадан
цитат от mishel58

Наясно сме с Вашето желание да се разбере как работи рейтинговата система, но
единствено собственика на сайта може да Ви отговори адекватно на този въпрос.
Запомняне на избора при сортиране на коментари е имплементирано.
Известие при получаване на нов глас към снимка също е добавено. Показва се текущият рейтинг на снимката и броя гласове в момента на гласуването. Можете да включите опцията през настройката на своя профил.
цитат от supercharger

цитат от mishel58

Наясно сме с Вашето желание да се разбере как работи рейтинговата система, но
единствено собственика на сайта може да Ви отговори адекватно на този въпрос.

Вашият отговор  Извинявам се за грубия тон, но никога не съм питал за аритметичната страна на формулата и ми дреме за нея (не съм и прочел някои да пита за нея) - това което ме интересува е защо току що гласувайки на igor100 снимката му получи 1,6 точки, а веднага след това гласувайки на племенницата на vilinik - 10 точки. Въпросът е ЗАЩО ТАЗИ ФОРМУЛА РЕШАВА КОЯ СНИМКА ПО МИ ХАРЕСВА И ТО В ПЪТИ ?  Бих допълнил - защо първото гласуване е винаги с много малко точки, защо когато снимката събере над 30 точки получава по-малко при гласуване отколкото когато е с около 15 ?  По този начин се уеднаквява стойноста на снимките и това е и една от причините до хубави пейзажи като този на igor100 да стоят замазани, просто щракнати снимки. Не ни издавайте секретната си формула, но поне ни обяснете каква е идеята и и какво е предимството и   
d.hristov: Относно нововъведената функционалност за веднага променящ се рейтинг при гласуване без презареждане на страницата, влязла в сила от 17.07, установих следното. Преди малко гласувах за 3 снимки - рейтингът им наистина веднага се променя. Но в "Последно от галериите" продължава да се вижда предишният рейтинг на снимката и новият се изписва само след презареждане на страницата!
При получаване на известие също трябва да се презареди страницата, за да се разбере за това известие. Защо е така?
Ей, майка му стара. Ами натискайте го тоя рефреш, бре холан... Все да искаме по нещо и все да не спираме да искаме... Като че сме дали на фотографията толкова много, че до края на дните си - все да искаме! ... А по-скромничко малко! ................ А Мишо, е прав! Тоя "алгоритъм", при гласуването е твърде неясен!!! ...
Защото ...Петьо, гласуването ,получаването на гласове и сладките приказки са по-важни от фотографията! Мишел е прав ,че е неясно точкуването ,но дали ще е по-добре да е ясно и лесно за манипулация или да си остане така. Ако някой наистина го интересува фотографията в този или който и да е друг сайт ,би трябвало да се състредоточи в качествените кадри ,пък било то и с резултат от 1.6 точки.

Редактирано от автора , 18.07.2015 15:16:19

Не обичам да повтарям и нахалствам с въпросите си ,затова ТОВА ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ ,когато поставям този въпрос.

Ще се промени ли следното условие :
"Публикуваните материали могат да бъдат използвани от Презънс ЕООД за организиране на изложби, рекламни и други свързани с популяризирането на сайта цели без специалното разрешение на техните автори. "

Въпросът е към тези от които зависи това ,а не към служителите от които не зависи .Надявам се ,че не обиждам никого !!!Аз обаче ,не приемам подобно условие и на мен лично ми се струва обидно.Ако ще си правим услуга един друг и съществуваме под един "софтуерен покрив" е редно и да се уважаваме по един и същи начин .

Цитат : ", ...но единствено собственика на сайта може да Ви отговори адекватно на този въпрос." .., ах този богат български език, значи ли това че всички Ваши отговори са  "неадекватни" ? 
А ние, гостите на сайта, адекватно ли да се държим или да подражаваме на администрацията на сайта. Само размисли на глас, но адекватни с уважение и снисхождение!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола