Популярни снимки за

Всички снимки

Сигнали за грешки и нередности по сайта

цитат от ico10

цитат от Galicia
От иконата вдясно за популярни снимки се отива на всички снимвки и там на първите 6 страници са последните качени, т.е. от днес! Но докато открия това, изгубих доста ценно време! А не бива!

Вашият отговор
При мен от иконата за популярни снимки, това до лупичката, се отива не на всички снимки, а на всички галерии, т.е. трябва да се отвори всяка една галепия по отделно, за да се видят последно качените снимки.

Галерията с последно качените снимки се намира след като цъкнеш на кръглия бутон с галериите острани и след това на Най-нови снимки.
Аха, на два от трите ми браузара въобще не иска да тръгне, а на третия от който пиша сега има едни кръгчета с квадратчета в тях , които не се знае за какво са.
Еми мисля да не му се ядосвам и спирам да го посещавам веднага. 
Като се научите да правите сайтове отварящи се в всички браузъри, например след година две, може да намина да видя кво става.
Аз си избирам какви браузъри да ползвам и не е ваша работа да ме учите дали са стари.
Като не ми подържате Операта и тя вас няма да ви подържа, значи губите един посетител. И версията ми на ИЕ и тя не иска да тръгне.
Еми няма да ползвам това което на вас ви е кеф, съжалявам. 
Вместо да искарате пари, май ще загубите много по този начин на отблъскване на съществуващи клиенти.
На руския http://www.photosight.ru/ след промяната на вида му , не само че ми работи Операта пак, ами и запомнения ми ник и парола се попълват без да променям нищо.
Няма нужда да ми отговаряте нищо, научете се първо да си уважавате клиентите и да правите работещи сайтове. 
Цитат от ВАШИТЕ правила:

"Презънс ЕООД предлага услугите на сайта си "във вида, в който са" и не носи отговорност по отношение на тяхното надеждно функциониране, броя и вида на включените услуги и достъпа до услугите и ресурсите. Презънс ЕООД не поема задължение за осигуряване на помощ и инструкции."

Ами....твърде жалко, ако е така!?!?!?!?...и  ВИДЪТ  хич го няма!     ама наистина, 

До настоящия момент НЯМАТЕ  НИКАКВА РЕАКЦИЯ по  тази тема!        Е...що?????  Хм......

Редактирано от автора , 22.05.2015 00:02:51

Здрвейте на всички!

Понеже е тема за сигнали за грешки и нередности по сайта, да започна с тях за потребителите от чужбина! Както и Belge вече каза, визуализирането на сайта в чужбина е непълно.Липсват интуитивните картинки на бутоните и снимките за фон . За да видя визията на новият сайт ,се наложи да използвам безплатно българско прокси (Свързването през такова прокси е свързано с бавен транфер на данни!).
Препоръчвам ви да пробвате безплатно такова от UK или други държави и предполагам ,че ще видите как потребителите в чужбина виждат новият сайт.Ако не проработи предложението ми, мога да ви изпратя снимки на това какво виждам аз. Вчера бях подканван да си обновя уеб броузера и го направих ,но проблемите по визуализациата си остават.

За мобилната версия ..., там нещата са по-интересни.Всички браузери ,които имам на Самсунг S3 ,системния , Google chrome,Photon browser постоянно изписват съобщението "Authentication Required" http://cdnassets.stssoftsc.netdna-csn.com:80 requires a username and password! Редовната ми парола и име не се приемат тук.Ако успея да се изплъзна от това съобщение отново липсва пълна визуализация на сайта.

Мнението ми за новия сайт все още не е напълно оформено но си мисля ,че няма да е лоша идея (нямаше да е лоша идея ,защото май е късно за това) старата платформа да бе останала фунционираща до момента на изглаждане на грешките и неизбежните проблеми при внедряване на новата.

Съгласен съм и с повечето ,че би било добре и може би необходимо да има опция за преглеждане на всички нови снимки без да се налага да се търсят по галерии, както и това да е на първа страница.
Мисля че , когато става дума за платформа обслужваща стари потребители би следвало част от функционалността й да бъде съобразена със старата версия,но все пак  това си е бизнес и решенията не са на потребителите ,а ваши.

Не мога да кажа ,че няма хубави неща направени и заложени в новия сайт ,но ми се иска проблемите по визуализиране и фунциониране на сайта за потребителите в чужбина да изчезнат,за да мога да видя разликата между 4coolpics и Photoplace.

Бързо и успешно отсраняване на нередностите по сайта!

Днес влизам за първи път и (нормално) доста трудно се ориентирах. Най-лошото ми впечатление е, че когато опитах да кажа "благодаря" на коментиралите ме "изрита", че коментара ми е под 10 символа. Написах друго, но мисля, че ограничението за брой символи в коментар е излишно.

Следващия път ще напиша "благодаряяяяяяя" - надявам се, че ще мине

Мина

Другото, което ме подразни е , че коментарите са в обратен ред т.е. най-отгоре са най-новите. Мисля, че е малко объркващо ако хронологията е отдолу нагоре.

Последно - шрифта в прозореца в който пиша това съобщение е доста дребен. Ако може да се напарви така, че да е като шрифта в мненията. Не знам дали е до настройка или просто е такъв. 

Редактирано от автора , 22.05.2015 10:19:51

Махнете изискването за 10 символа при коментарите, че СИ СКЪСАХМЕ НЕРВИТЕ!!! И не ме питайте дали искам да гласувам! Това са снимки все пак, нали, а не излитане на боен самолет, примерно! Не се отнасяйте с нас, като с деца и не ни правете на смешни! За коментарите, които са в обратен ред, просто не е за коментиране...
Не мога да кача вертикална снимка, правими я хоризонтална
Последните ми забележки за днес:
1. Като кликнеш на потребителя написал последното мнение във форума не отиваш на него (мнението), а в профила му.
2. Харесването ми е леко странно с тия палци. Не виждам смисъл да гласувам и да харесвам една снимка. Ако не я харесвам няма да гласувам и обратното.
3. Бях добавил една снимка в коментарите на Galicia макар,че е на сайта (в куулпикс работеше )не излиза и не мога да премахна коментара или да го коригирам.

Като цяло трудно се ориентирам  
Тествах проблема на feta с хром, при мен няма проблем със завъртането, но....не оразмерих снимката първоначално и малко ми е странно размера в който я публикува, а после на цял екран е по малка, тук има бъг. Т.е. системата за преоразмеряване трябва да има максимално допустима граница по дългата страна за да не се получава това:
http://photoplace.bg/user/photo/728283/by-danivas79

Иначе не виждам промяна в качеството, но ми идва доста дълга за скрул специално във вертикален кадър а съм с 24инча монитор. Предполагам идеята е да се качват панорами без да ги орязва, така че може да се даде ограничение само във вертикалата примерно 1024 пиксела, така или иначе панорами с по - голяма височина не се правят. 

Редактирано от автора , 22.05.2015 14:41:03

Качих и неоразмерена хоризонтална, отново с хром ....хм тук я смали. Отделно като се замисля, май не е възможно софтуера да разпознае коя е вертикала, коя е по голямата страна да, ама ориентацията?....предполагам, че има начин, ама няма да е лесно. Ама ще следвам съвета на програмистите  "дай задание, пък ще видим какво можем да направим" :) Успех.
И още едно допълнение, като извлича екзифа, нека да показва и фокусното разстояние. Под хром и мозила не виждам подобна информация.
Какво означава следвани и последователи никак не проумявам! При мен явно е станала грешка, кликнала съм някъде без да искам и сега съм последователка на фотографка, която... няма снимки! Как да изтрия това? Имам и двама последователи - и те май са кликнали като мене! Иначе е смешно - някой да ми е последовател! В КАКВО?!
Имам въпрос: В началото снимките се отваряха прилично големи при разглеждане, а сега...??? Освен това днес при качване на една снимка ми омаза цветовете и то драстично. Моля вземете някакви мерки и по двата въпроса, иначе е безмислено качването на снимки в сайта!
Поздравления за голямата промяна от мен!  Защитата на кадрите от копиране, както и потвърждаване за гласуване са голями достойнства според мен на сайта. Вадя извода, че вече този сайт е за кадри, а не за снимки. Защитата отнема правото на редакция, което също одобрявам. Хора всякакви и мнения всякакви. Или харесват или не. Когато те снимат същото място, то нека го направят със своя поглед и да го споделят тук. С менюто за  повечето неща ще се свикне. Общия фон на сайта където снимките се гледат малки в няколко реда е в светло сиво. Доказано е научно, че този фон не изморява очите, но предвид, че тук не се гледа във фона, а в кадрите намирам избора за неудачен. Тъмния фон винаги е бил по-подходящ за фон на поне 80% от кадрите на една страница.Избора на фон при пускане на кадър е добър, но зрителя за да отвори такъв първо трябва да е привлечен от него в сивото.Два дни от мобилния се опитвах да съм активна пълноценно, но некак не се получи. Там има още много да работите.
 Кардинално не харесвам заглавната страница. Прекалено издължена за информацията, която съдържа. Тук взаимстването от http://35photo.ru/ е много по-удачно от  https://500px.com/.и да добавя, че поне в нея трябва да има нещо отличаващо го като български и европейски сайт. Най добрите по рейтинг примерно автори могат да бъдат в класификация в главното меню, но така на първа страница....това което в момента се върти като потенциални учители е меко казано смешно! Ако някой тук иска да се учи от някого, то повярвайте ми ,че той ще го намери на лични и при взаимно желание ще има и обмен на знание!  При опцията защита на снимките от изтегляне е в голям ущърб те да се визуализират толкова малки. За това, че опция цял екран не е ефективна вече са споменали по-горе. При пускането на няколкото снимки установих следните нередности :
1. Няма я опцията за скриване на инфото в кадъра, както е упоменато в новите правила.
2. При писането на таговете имената на планините излизат с малки букви. Това се тълкува като неграмотност на писалият ги.
3. При писане на коментари много моля за опция редакция по причина на това, че вече масово пишем от смартфони и в движение и клавиатурните грешки са меко казани досадни! Добре е да има възможност за поправка на правописа!
4. При писане тук във форума полето е твърде малко. Вижда се много малка част от текста и това затруднява всяка редакция. Всеки уважаващ себе си снимащ и пишещ прави такава преди пост.
Това  е лично мое виждане за нещата. Ако забележа още нещо нередно технически ще споделя отново.
Запретвайте ръкави и направете "картина" от "скицата", която сте оформили до тук :)

Четат ли администраторите ? Ако четат да кажат. 
Привет на всички.

В последния месец от работата по пускането на сайта се наложи да се вземат голям брой решения в условията на недостиг на време заради планираната дата. Както се вижда от написаното до момента не всички са били правилни. За нас от сега нататък е от изключително важно значение да споделяте кое не ви харесва и как според вас може да се подобри. Платформата в момента се базира на технологии, които ги владеем и както се казва "плуваме в наши води", така че от сега нататък желанията, свързани с нови функционалности или промяна на сегашните ще става бързо и лесно. 

Единствената ми молба е при сигнал за грешка, искане на нова функционалност или преправяне на текуща такава, да се обосновавате, за да може не само ние, но и всички потребители в сайта да могат да преценяват целесъобразността. Мнение от рода на "Чувствам се много самотна" е трудно да се оцени. 

През последните дни отчетохме от написаното до тук и извършихме следните промени:
- Линк към "Най-нови снимки" в изкачащата навигация в дясно.
- Функционалност "Забравена парола" е добавена към формата за вход.
- Добавен е рейтинг на снимка в страница потребителски профил.
- Добавена е възможност за търсене във форума.
- Ограничение на височината при много дълги вертикални снимки.
- Броя на гласувете се показва в преглед на снимка.
- Увеличен шрифт във формите за коментиране.
- Линк с автор от колоната "Последна от" във Фото форума води до позицията с мнението в конкретната тема.

Ето и конкретни отговори на част от въпросите:

Дали ще има класации за ден и седмица?
Предвидени са класации за ден и седмица, които в момента са скрити до достигане на една пълна седмица от пускането на сайта. В началото на идната седмица ще бъдат активирани.

Сайтът не се отваря коректно от чужбина
Този проблем вече е отстранен. Проблемът се състоеше в това, че бяхме качили част от ресурсите на сайта в MaxCDN за по-бързо зареждане от чужбина, но явно услугата им не е работила коректно. За момента сме деактивирали CDN-а и всичко е на наши сървъри.

Конкурсите
Снимките от всички конкурси в момента са вляти в една единствена категория. Това е така, защото все още не е изградена функционалността за конкурсите. Във стария сайт всички конкурси бяха всъщност най-обикновени категории. Правилата на конкурса се опоменаваха в статична страница, конкурсът представляваше категория в която се гласува, а обявяването на победителите, журито и всичко останало се осъществяваше чрез теми във форума. Сметнахме, че конкурсът се различава по своите характеристики от обикновенна категория поради това, че:
- Конкурсът има начална и крайна дата;
- Конкурсът има правила;
- Конкурсът има спонсори, награди, финалисти;
- Към конкурса може да има изложба;
- При конкурсите е добре още при публикуване на предложение да се предостави и снимка с висока резолюция. При организирането на "Туризъм и пътувания 2014" се оказа, че част от потребителите нямат файл с висока резолюция или са загубили файла. Друга част не успяха да реагират и да изпратят снимките в обявения срок. Това доведе до загуба на поне 30% от класираните снимки, за които беше гласувано да бъдат допуснати в журирането. 

Именно това ни подтикна да отделим конкурсите в специално създаден раздел. В този раздел ще се виждат всички активни и текущи конкурси, като всеки конкурс ще има собствена страница, на която ще се визуализират предложенията, начален и краен срок, правила, награди и всичко останало.

Веднага щом изградим тази функционалност ще възстановим вече преминалите конкурси в собствени страници. Това ще ни даде и възможност да обявим "Туризъм и пътувания 2015". 

В допълнение през идната седмица ще изпълним следното:

- да отпадне "Харесване на снимка"
- опция за скриване на EXIF
- възможност за сортиране по критерии на собствени снимки на автор
- секция "Предложете оборудване"
- увеличаване на полето за писане на отговор във форума
- премахване на минималния брой символи при коментарите.

Реконструкцията на началната страница ще отнеме малко повече време. Първоначалният замисъл беше на началната страница да покажем най-важното за сайта, а именно - топ авторите (В отговор на въпрос - авторите на началната страница се избират като се вземат стоте автора с най-висок рейтинг в сайта и от тях на случаен принцип се избират кои да се покажат. При презареждане на страницата се показват нови случайно избрани от топ 100.), галериите и снимките с най-висок рейтинг, а началната страница да служи за привличане на нови потребители към общността.  Напълно съм съгласен, че страницата не носи полезна информация, особено за вече регистрираните потребители. За целта може би началната страница трябва въобще да не се показва на регистрираните потребители, а да се проектира страница, съдържаща най-нови снимки и теми от форума. 

Редактирано от администратор , 23.05.2015 13:36:55

Разяснение как работят рейтингите

Всеки автор има рейтинг. Неговият рейтинг се определя на база на броя на гласуванията за негови снимки. Този рейтинг в момента не се показва никъде, но го има в базите данни и във всеки момент може да се визуализира, например в неговата лична страница.

Всяка снимка има два вида рейтинг - текущ и максимален. Максималният рейтинг е стойността на максимално достигналият текущ рейтинг през цялото време. Текущият рейтинг се изчислява на база на гласуванията, като за всяко гласуване се взема в предвид и рейтинга на автора, който е гласувал за снимката спрямо максималният рейтинг на автор в сайта. Така например ако имаме следните казуси:

1. Автор с рейтинг 10 000 при максимален рейтинг на автор в целия сайт 10 000 при гласуване ще добави 100% точки към снимката или това е числото 1.
2. Автор с рейтинг 5 000 при максимален рейтинг на автор в целия сайт 10 000 при гласуване ще добави 75% точки към снимката или това е числото 0.75.
3. Новорегистриран автор с рейтинг 0 при максимален рейтинг на автор в целия сайт 10 000 при гласуване ще добави 50% точки към снимката или това е числото 0.5.

Има един коефициент, който наричаме коефициент на влияние. Този коефициент в момента е 0.5, но може да се променя за в бъдеще. Коефициентът определя колко допълнително влияние да се дава на автор, чиито рейтинг е по-висок. Основната идея зад тази цялата сложнотия е авторите, които са нови и все още не са се доказали, както и тези, които публикуват снимки, които не се харесват да имат малко по-малко влияние от вече доказалите се автори в сайта.  

Формирането на рейтинг не е търговска тайна, както пише в правилата на сайта. Правилата така или иначе ще ги актуализираме. Прилагам кратък .pdf с формулите за рейтинг. Изтегли.
ikar111 току що си свалих с мозила последната която съм качил.Защитата не важи защото съм блокирал някои скриптове дето само товарят сайта Току що без да искам си намерих и една твоя.Благодаря че си я качила.......защото ще си я открадна и вече ще е моя! 
Ако имаш качи още като последната ти за да не се чувства самотна в новата папка на харда ми 

Редактирано от автора , 23.05.2015 19:40:45

На тебе ти ги подарявам! Що ти требе да ги крадеш

цитат от Svetlio70
ikar111 току що си свалих с мозила последната която съм качил.Защитата не важи защото съм блокирал някои скриптове дето само товарят сайта Току що без да искам си намерих и една твоя.Благодаря че си я качила.......защото ще си я открадна и вече ще е моя! 

То ако става на въпрос няма място в интернет в което снимката да не може да бъде изтеглена....  Щом можете да си спрете определени скриптове значи имате достатъчно познания и за друго....  :) 

Трябва да има някакъв филтър за снимки без никакви фотографски качества!Да погледнем конкуренцията-във Фото Форум новите снимки се качват в галерия Нови предложения и се прехвърлят в тематичните галерии само след като получат определен рейтинг,а във Фото Култ има друга концепция за филтър-кадърът е видим една седмица и като новокачена снимка,и като снимка в тематичната галерия,но ако за този период не събере определен рейтинг отпада и остава видим само в профила на автора.За филтъра в руските фотографски сайтове няма и да споменавам!
цитат от svetoslav

Хубаво е това, че има обратна връзка от администраторите и собствениците на сайта.
Само че, има и още доста неща за изглаждане и довършване по сайта. Например:
- Вместо всички галерии, бутонът най-горе да бъде за последните снимки - лично аз рядко разглеждам снимките по галерии - това може да остане от кръглия бутон вдясно. 
- Изнасяне на най-важните неща като отделни бутони най-горе - форум, профил и т.н. Целта е всичко да бъде максимално лесно и достъпно, няма нужда да се минава през няколко падащи менюта, за да стигна до профила си.
- Създаване на чат с много функции - въпреки че чатът в 4coolpics не беше особено оживен, мисля, че ще бъде добре тук да го има.
- Извеждане на първата страница на профила на снимките с най-висок рейтинг на потребителя, любими снимки и т.н. Пак казвам, целта е всичко да е максимално лесно и удобно :)
- Хубаво е да има лесен достъп до снимките на следваните потребители.
За форума:
- Добавяне на бутон за преглед на поста преди да бъде публикуван.
- Възможност за преглед на всички постове на потребителя.
И последно, по-хубаво ще бъде, ако фонът е малко по-тъмен и отделните елементи са по-разграничени един от друг. Като цяло, забелязвам, че всичко се прави както за смартфони, таблети и т.н. - с едър шрифт, големи бутони и много падащи менюта. Което не ми харесва :)

Редактирано от автора , 24.05.2015 00:09:36

Незнам дали до момента е коментиран този въпрос ,но това ,което не ми допада е разположението на  двата бутона за качване на снимки и популярните снимки.Пречат при гледане на снимки,особено панорамни и дори сега при четене и писане на мнение във форума дразнят.Ако има други потребители съгласни с това нека пишат.Бих ги извел горе при осталите бутони.Разбирам,че са за бърз достъп ,но според мен повече пречат отколкото помагат на настоящото си място. Или могат да останат ,ако не се припокриват с текста или публикувана снимка!

Редактирано от автора , 23.05.2015 22:05:48

Къде мога да видя СОБСТВЕНИЯ си рейтинг,с който гласувам?
Искам да ми се изрови снимката от профила, защото ми е от преди много години, там съм млада, хубоста е друга тема, ама поне съм млада....но я загубих тази снимка. И нали все седя зад обектива, а не пред него нямам лицеприятни снимки от едно време. Да не говорим, че има сантиментална стойност за мен, дъщеря ми я прави. Искам си старата снимка на профила, точно както си беше едно време. Кой "болен мозък" ми загуби снимката! ​Искам и още да изглеждам така, като едно време!

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола