Популярни снимки за

Всички снимки

Сигнали за грешки и нередности по сайта

цитат от danivas79
Излезте и влезте наново в акаунта си. 

Вашият отговор: Така се получи. Благодаря.
цитат от danivas79
Излезте и влезте наново в акаунта си. 

Вашият отговор:  Така се оправя проблема :) :)

Редактирано от автора , 29.05.2015 14:09:29

Във връзка с информативната съседна тема " Нови функционалности, поправки и планове.....и т.н." в последната точка "Коментарите към снимки се показват във хронологичен ред (от първия към последния)."  ...явно не са разбрани правилно желанията на хората и коментирани в темата в предните страници:
1. Коментарите да са в хронологичния ред - отгоре надолу!  Т.е.  Първият  по време коментар е най-горе на листа с коментарите, а последният най-долу.  Без да се засягате - така както беше преди в сайта! 
2. Считам, че е нужна още една доработка в списъка с коментарите под всеки кадър, а именно:
   - срещу коментар от всеки един потребител стои активен бутон "ОТГОВОРИ", но ако Авторът го ползва и реши да пише отговор точно на този писал член на сайта - коментарът отива като последен под снимката.(в момента  - най-горе!!!).
Допускам, че може да се коригира тази функция - Отговорът на Автора да отива след коментара на човека,който го е написал.Възможно е Авторът да желае да отговори на няколко поста....та ще стане сложно, когато нареди 2-3-4 отговора.

Редактирано от автора , 29.05.2015 19:05:44

цитат от igor100
Във връзка с информативната съседна тема " Нови функционалности, поправки и планове.....и т.н." в последната точка "Коментарите към снимки се показват във хронологичен ред (от първия към последния)."  ...явно не са разбрани правилно желанията на хората и коментирани в темата в предните страници:
1. Коментарите да са в хронологичния ред - отгоре надолу!  Т.е.  Първият  по време коментар е най-горе на листа с коментарите, а последният най-долу.  Без да се засягате - така както беше преди в сайта! 
2. Считам, че е нужна още една доработка в списъка с коментарите под всеки кадър, а именно:
   - срещу коментар от всеки един потребител стои активен бутон "ОТГОВОРИ", но ако Авторът го ползва и реши да пише отговор точно на този писал член на сайта - коментарът отива като последен под снимката.(в момента  - най-горе!!!).
Допускам, че може да се коригира тази функция - Отговорът на Автора да отива след коментара на човека,който го е написал.Възможно е Авторът да желае да отговори на няколко поста....та ще стане сложно, когато нареди 2-3-4 отговора.

Здравейте igor100,
мисля, че правилно е разбрал екипа ни относно подредбата, но е възможно кеширането на сървъра да е влязло в сила.
Флъшнах го, така да се каже и мисля, че коментарите трябва да Ви се подредят както желаете.

Относно бутона "Отговори" идеята му е да бъде "котва" към формата за коментар. При положение, че една снимка може да има десетки, че и повече коментари да се избегне досадното скролиране обратно към формата. Въпреки това считам, че може би е подвеждащо самото име и позицията му, за това ще помислим в/у по елегантно решение, напр. така както е тук с бутона "Отговор с цитат".

Редактирано от администратор , 29.05.2015 20:00:06

Обратното подреждане на коментарите беше по-удобно според мен - не се налага да въртя скрула за да стигна до последния коментар. Представете си че снимка има 50 и повече коментари и се налага няколко пъти да се проверява за нови коментари... 
цитат от mishel58
Обратното подреждане на коментарите беше по-удобно според мен - не се налага да въртя скрула за да стигна до последния коментар. Представете си че снимка има 50 и повече коментари и се налага няколко пъти да се проверява за нови коментари... 

Да, има нещо такова. Според мен, ще е по-добре да може да се избира от настройките какво да е подреждането.
цитат от mishel58

Вашият отговор...Сайтът може да се настрои така,че да не се налага скрулиране.  Когато имаш нов коментар - автоматично да те "доведе" до  него(последния!)......пък който желае - да си скрулира..............сред "хилядите" коментари под своя кадър.

Честно казано - все ми е тая - отгоре.....отдолу......важното е да функционира нормално

Редактирано от автора , 29.05.2015 21:30:09

цитат от igor100

цитат от mishel58

Вашият отговор...Сайтът може да се настрои така,че да не се налага скрулиране.  Когато имаш нов коментар - автоматично да те "доведе" до  него(последния!)......пък който желае - да си скрулира..............сред "хилядите" коментари под своя кадър.

Честно казано - все ми е тая - отгоре.....отдолу......важното е да функционира нормално

Вашият отговор - Лично за мен, по-добрия вариант си е класическия - първия коментар да бъде най-отгоре!
Колкото повече време минава,толкова повече се убеждавам от нуждата от филтър,чрез които да се отсяват кадрите с поне някакви фотографски достойнства от тези без никакви,ама НИКАКВИ качества   -  тип семеен албум    ;  някой беше някъде и нащрака кило кадри и сега ще ни ги показва всичките ; без сюжет ; без идея ; без елементарна редакция,щото автора хал-хабер си няма как поне хоризонта да изправи...Хайде да поспрем да спорим за формата на сайта-отгоре-надолу или отдолу- нагоре да са коментарите,и да погледнем СЪДЪРЖАНИЕТО ! И идва въпросът-това наистина ли е ФОТОГРАФСКИ сайт,или минивариант на Фейсбук! ПовЕрвайте ми ,няма истински фотографски сайт,който да толерира снимки на бебенца,детенца,цветенца,пиленца ,пощенски кутии,прозорчета някакви някъде си и други подобни безвкусици!
Докато напълно се уточни това със скролирането, кой коментар е най-отгоре,та и след това даже ,аз ползвам "home" и "end".
А за намиране на коментар в средата "page up" или "page down" .Става за секунда ! Поздрави на всички! 
Да има галерия Антиснимка и да може да се гласува кои снимки да отиват в тази галерия! Негативният пример също е поучителен! За днес мой фаворит е Самотната щипка! БОГ ДА ПАЗИ PHOTOPLACE  !
цитат от vlatom
Колкото повече време минава,толкова повече се убеждавам от нуждата от филтър,чрез които да се отсяват кадрите с поне някакви фотографски достойнства от тези без никакви,ама НИКАКВИ качества   -  тип семеен албум    ;  някой беше някъде и нащрака кило кадри и сега ще ни ги показва всичките ; без сюжет ; без идея ; без елементарна редакция,щото автора хал-хабер си няма как поне хоризонта да изправи...Хайде да поспрем да спорим за формата на сайта-отгоре-надолу или отдолу- нагоре да са коментарите,и да погледнем СЪДЪРЖАНИЕТО ! И идва въпросът-това наистина ли е ФОТОГРАФСКИ сайт,или минивариант на Фейсбук! ПовЕрвайте ми ,няма истински фотографски сайт,който да толерира снимки на бебенца,детенца,цветенца,пиленца ,пощенски кутии,прозорчета някакви някъде си и други подобни безвкусици!

Вашият отговор Влад (надявам се ,че може да се обръщам така) ,този въпрос е изключително труден за разрешаване!

*Ако се разреши с органичаване на снимки ,ще има много недоволни!

*Ако поискаш филтър ,екипът трябва да направи допълнително меню  и да раздели сниките на няколко категории :да речем "нови " -тези които сега попадат в купа, "изкачващи се" - такива ,за които са гласували не по малко от 6 души да речем, "популярни" -гласувани повече от 15 души (или друга цифра) ,евентуално "избор на редактора", това е заложено като функция в 500px и си работи. Не следя всички фотографски сайтове и ако някой знае други варианти ,моля да сподели!!! Ще бъде полезно!

Повярвай ми, на всички сайтове си има такива кадри (бебета ,деца ,цветя и т.н ) Въпрос на лична преценка е ,какво да се публикува,защото сайта е за любители! 
Има варианти за отсяване и в настоящият сайт!
Аз бих използвал опцията "следвания" .Бих си харесал автори и отваряйки собствената си страница под СЛЕДВАНИЯ ще виждам само техните снимки .Друг е въпроса ,ако имаш повечко време и искаш да намериш някой нов,свеж автор ,тогава се потапяш в морето от нови снимки на 1 страница и си харесваш някого :-)

Поздрави !

Редактирано от автора , 29.05.2015 23:19:41

цитат от vlatom
Колкото повече време минава,толкова повече се убеждавам от нуждата от филтър,чрез които да се отсяват кадрите с поне някакви фотографски достойнства от тези без никакви,ама НИКАКВИ качества   -  тип семеен албум...

Вашият отговор

Може да настроите "Предпочитания за рейтинг на снимки" от настройките на Вашия профил, надявам се това да Ви облекчи до някъде.

Редактирано от администратор , 29.05.2015 23:39:53

цитат от k.dimova

цитат от vlatom
Колкото повече време минава,толкова повече се убеждавам от нуждата от филтър,чрез които да се отсяват кадрите с поне някакви фотографски достойнства от тези без никакви,ама НИКАКВИ качества   -  тип семеен албум...

Вашият отговор

Може да настроете "Предпочитания за рейтинг на снимки" от настройките на Вашия профил, надявам се това да Ви облекчи до някъде

Вашият отговор: Полезно!Благодаря!
цитат от ehnaton

цитат от k.dimova

цитат от vlatom

Вашият отговор

Може да настроете "Предпочитания за рейтинг на снимки" от настройките на Вашия профил, надявам се това да Ви облекчи до някъде

Вашият отговор: Полезно!Благодаря!

Вашият отговор
Щом като в другите два български ФОТОГРАФСКИ сайта има филтър,и той работи,значи и тук може! проблемът тук е,че в момента Фотоплейз се бори за брой ползватели,и е готов да вземе абсолютно всичко заради БРОЙКАТА!От бройката зависят рекламните постъпления!Но...не отчитат ТАРГЕТА на рекламата,която би била публикувана на ТОЗИ сайт!За каква реклама се бори сайта-на професионална или високо категорийна техника,-1000 лв+,или тип насочни-щракни ?
Поздравления на админите за това, че чуват нашето мнение и се съобразяват с него! Така и трябва да бъде - да има диалог между потребители и админи, защото ние знаем по-добре как сайтът да стане по-хубав за всички :)

Имам няколко предложения:

- Вместо галериите да бъдат на страници, скролът да е безкраен /особено за галерията с нови снимки, досадно е постоянно да се сменят страници/
- Да се премахне текстът "Вашият отговор" от полето за писане на коментар във форума
И нещо, на което не получих отговор - Обмисля ли се извеждането на галерия за нови снимки с бърз бутон в менюто?
Здравейте, ще е хубаво ако се оправи и за мобилните устройства четене и писане на коментари както и менюто от което се избира да се гледат последно качени снимки. 
цитат от vlatom
Щом като в другите два български ФОТОГРАФСКИ сайта има филтър,и той работи,значи и тук може! проблемът тук е,че в момента Фотоплейз се бори за брой ползватели,и е готов да вземе абсолютно всичко заради БРОЙКАТА!От бройката зависят рекламните постъпления!Но...не отчитат ТАРГЕТА на рекламата,която би била публикувана на ТОЗИ сайт!За каква реклама се бори сайта-на професионална или високо категорийна техника,-1000 лв+,или тип насочни-щракни ?

Вашият отговор Здравей, на какъв принцип работи филтъра в тези два сайта ?Филтрира снимките на принципа на рейтинг и гласуване или на някакъв друг принцип ?Както казах ,не следя много сайтове (времето не ми го позволява) ,ще се радвам да разбера за друг метод за отсяване ,по възможност по-добър. 

Лек ден!
цитат от ehnaton

цитат от vlatom

Вашият отговор Здравей, на какъв принцип работи филтъра в тези два сайта ?Филтрира снимките на принципа на рейтинг и гласуване или на някакъв друг принцип ?Както казах ,не следя много сайтове (времето не ми го позволява) ,ще се радвам да разбера за друг метод за отсяване ,по възможност по-добър. 

Лек ден!

Вашият отговор  Във Фото Форум всички новокачени снимки отиват в една обща галерия,наречена Нови предложения  и в тематичните галерии-Пейзаж,Природа и т.н.се прехвърлят само ако съберат определен рейтинг,във Фотокулт новокачените снимки отиват в галерията от момента на качването,но са видими там седем дни от този момент.Ако съберат определен рейтинг,остават в галерията и са видими за всички,ако не-изпадат от галерията и остават видими само в личния профил на автора!
В старият формат имаше опция,поне за мене полезна-да може в собствения профил снимките да се пренареждат според дата на качване, според рейтинг на гласове и според посещения .Не може ли и тук да я има?

Редактирано от автора , 30.05.2015 19:50:38

цитат от vlatom

Във Фото Форум всички новокачени снимки отиват в една обща галерия,наречена Нови предложения  и в тематичните галерии-Пейзаж,Природа и т.н.се прехвърлят само ако съберат определен рейтинг,във Фотокулт новокачените снимки отиват в галерията от момента на качването,но са видими там седем дни от този момент.Ако съберат определен рейтинг,остават в галерията и са видими за всички,ако не-изпадат от галерията и остават видими само в личния профил на автора!

Вашият отговор Това звучи много добре, да го направим като предложение.Аз лично съм "за".
Въпросът е, къде ще бъде" пресечната линия"(рейтинг) след която кадъра ще се смята за качествена фотография и дали е приложимо към настоящата платформа.
Има ли и други подкрепящи това предложение ?
Към екипът ...това може ли да се реализира ?

Поздрави! 

Редактирано от автора , 30.05.2015 20:01:45

цитат от vlatom
В старият формат имаше опция,поне за мене полезна-да може в собствения профил снимките да се пренареждат според дата на качване, според рейтинг на гласове и според посещения .Не може ли и тук да я има?

Вашият отговор
Мисля ,че по този въпрос се работи .Виж темата  
Нови функционалности, поправки и планове за бъдещи добавки към сайта PhotoPlace.bgПубликувана на: 27.05.2015 17:26:55
В галериите, когато се постави мишката върху снимка се показва уголемена версия на снимката. Обаче понякога показва съседна снимка, понякога нищо не показва, понякога, като се отвори снимката, не иска да се затваря, а понякога ги изрежда по реда на минаване на мишката, което е адски дразнещо и няма как да се избегне, ако човек иска да види някоя снимка посредата.
Браузъра е ИЕ11, ОС: Win7
За втори път подавам този сигнал, мисля, че и друг писа по същия въпрос: има нови автори на сайта и от най-новите снимки отивам на личната им страница, оттам - да видя снимките им. После се връщам на страницата им, но от нея не мога да се върна на снимката, от която съм тръгнала. Трябва отново да вляза в най-новите снимки и ако не съм запомнила на коя страница е била, започва търсене... Това доста затруднява!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола